#تحلیل_و_تبیین
#مذاکره
💠 چرا به آمریکا اعتماد نداریم؟
✏️ «در مذاکره باید انسان مطمئن باشد که طرف مقابل به آنچه متعهّد شد عمل خواهد کرد. وقتی میدانیم عمل نمیکند، چه مذاکرهای؟ بنابراین، دعوت به مذاکره و اظهار مذاکره فریب افکار عمومی است.»۱۴۰۳/۱۲/۲۲ این موضعی است که اخیراً رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی دانشجویان، در ارتباط با مباحث مربوط به مذاکره مجدد با دولت ایالات متحده آمریکا، مطرح کردهاند.
🔹 این سخنان بر درکی رایج از واقعبینی و واقعگرایی استوار است؛ درکی که ریشه در عقل سلیم و برداشت روزمره مردم از مفاهیم و اصطلاحات دارد. بر اساس آنچه از ظاهر این بخش از بیانات میتوان دریافت، موضوع اصلی در مذاکره میان دو طرف—خواه افراد حقیقی باشند یا حقوقی، خصوصی باشند یا عمومی—اعتماد آنها به اراده و توانایی یکدیگر در اجرای تعهداتی است که ممکن است در جریان مذاکره برای حل یک موضوع خاص بر عهده بگیرند.
🔹 اینطور به نظر میرسد که عدم اعتماد واقعبینانهای که در اینجا از آن صحبت میکنیم دو منبع متفاوت داشته باشد:
الف) سابقه مداخلات خصمانه دولت ایالات متحده آمریکا در مسائل داخلی ایران در طول بیش از صد سال گذشته؛
ب) واقعیّت عدم وفاداری به عهد، زورگویی و تهدیدهای دولت ایالات متحده علیه منافع واقعی دولت جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران.
🔹 باید این مسئله را درباره دعوت دولت جدید آمریکا برای مذاکره با جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفت که از چشمانداز منطقی که در بیانات رهبر معظم انقلاب مشاهده میکنیم، در حضور تهدیدات نظامی و غیرنظامی دولت آمریکا، و در غیاب تضامین عملی مربوط به اجرای آنچه ممکن است مورد توافق قرار بگیرد، عملاً وارد شدن به مذاکره کاری بیهوده است که با هدف اجرای یک جور نمایش بیطرفی یا بیگناهی از طرف دولت آمریکا پیشنهاد شده است.
➕پرونده: «دلیل؟ تجربه!»
🔍 متن کامل یادداشت را بخوانید
👇
khl.ink/f/59834
🌷🌾🌷🌾🌷🌾
کانال رسمی معاونت جامعه و مردم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
ویژه خواهران مبلغ
https://eitaa.com/moballeghat