#پدیده_فلات_زدگی_شغلی
#Career_Plateauing
💢
بحران مدیریتی فلاتزدگیشغلی
در دنیای پیچیده و متحول کنونی که شاهد رقابت های بسیار زیاد جوامع جهت دستیابی به جدیدترین فنآوری ها و منابع قدرت و تفوق هستیم، منابع انسانی و بالاخص افراد خلاق، ماجراجو و صاحبان اندیشه های نو و بدیع به مثابه گرانبهاترین سرمایه های سازمانی بوده که از جایگاه بسیار والا و ارزشمندی برخوردارند. طی دهه گذشته، جهانِ کاری شاهد افزایش
#بازمهندسی_سازمانی بوده است. عواملی هم چون:
➊ کوچک سازی سازمانها
➋ تغییر در محیط کسب و کار
➌ روی آوردن به ساختارهای افقی
همگی موجب آن شده است تا فلات زدگی شغلی به عنوان بحرانی مدیریتی تبدیل شود.
💢
#تعریف_فلات_زدگی:
فلات زدگی، فرآیندی است که به واسطه آن میزان بهره وری فردی به سبب کاهش انگیزه شغلی کاهش می یابد. افراد درک کرده اند که انجام وظایف تکراری و کار در مشاغل یکنواخت پدیده فلات شغلی را افزایش می دهد در نتیجه با:
➊ افزایش اختیارات
➋ افزایش حجم وظایف
➌چرخش افراد در مشاغل مختلف
پدیده فلات شغلی بهبود خواهد یافت. سازمان ها برای مقابله با این پدیده از استراتژی چرخش شغلی، غنی سازی شغلی، توسعه شغلی و مانتورینگ استفاده می کنند.
« #فلات_زدگی_شغلی به عنوان نقطه ای از شغل و حرفه تعریف شده است که احتمال ترفیع، بسیار کم باشد. »
💢
#تیپهای_فلات_زدگی:
محققان ۲ تیپ فلات زدگی شناسایی کردند:
➊
#فلات_زدگی_سازمانی:
زمانی رخ می دهد که سازمان، دارای شغل هایی در سطوح بالاتر مدیریت نباشد.
➋
#فلات_زدگی_شغلی:
زمانی رخ می دهد که توانایی های یک کارمند با نیازهای شغلی مطابقت نداشته باشد و به همین دلیل کارمند تصمیم به عدم پیشرفت بیشتر می گیرد.
💢
#پیامدهای_فلات_زدگی:
افراد فلات زده از ۲ مرحله عبور می کنند:
➊
#مرحله_مقاومت:
در طول مرحله مقاومت، افراد امید دستیابی به ترفیع را حفظ و به قضاوت در مورد پیشرفتشان طبق افق زمانی ادامه می دهند. نتیجه آن است که آنها مجدداً نسبت به شرکت تعهد حاصل کرده و با وضعیت فلات زده شان سازگاری حاصل می کنند.
➋
#مرحله_استعفاء:
افراد به به محض اینکه تشخیص می دهند امکان ترفیع آنها وجود نخواهد داشت، وارد مرحله استعفاء می شوند که در طول این مرحله، به تدریج از کار کناره گیری کرده و غیر فعال می شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar