🔷با خودمان خوب باشیم (۸)
🔶به نزدیکترین دوستت بدی نکن
👈ﻣﺮﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺑﻮﺫﺭ ﻏﻔﺎﺭﯼ نامهای ﻧﻮﺷﺖ و تقاضای پند و اندرز کرد. ابوذر در پاسخ به یک اندرز بسنده کرد و گفت: «سعی کن ﺑﻪ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﻭﺳﺘﺶ ﺩﺍﺭﯼ، ﺑﺪﯼ نکنی!» پرسید: منظور چیست؟ ﻣﮕﺮ شخصی به ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﻭﺳﺘﺶ ﺩﺍﺭﺩ را به ﺑﺪﯼ هم ﻣﯽ ﮐﻨﺪ؟ ﺍﺑﻮﺫﺭ ﮔﻔﺖ: بله! نزدیکترین دوست تو، خودت هستی! تو خودت ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﯼ، ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺮﺩﯼ، ﺩﺭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺩت ﺑﺪﯼ کردﯼ؛ زیرا ﮔﻨﺎﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻧﺴﺎﻥ، ﻫﻢ ﺿﺮﺭ ﺩﻧﻴﻮﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻢ آﺧﺮﺗﯽ.
تصور همه ما این است که وقتی دین و اولیای الهی میگویند گناه نکن! گویا برای ما محدودیت ایجاد میکنند و چیزی را از ما کم میکنند! در حالیکه با گناه، این خود ما هستیم که چیزی را از وجودمان میکَنیم و مانع رشد خود میشویم! امام صادق (ع) فرمود: «کسی که گناه میکند و در نتیجه از نماز شب محروم میشود و عمل بد، اثرش در صاحبش، از اثر چاقو بر گوشت بیشتر است» (میزان الحکمه، ج۳، ص۴۶۵)
پس بیایید با خودمان یعنی نزدیکترین دوست به خودمان، خوب باشیم. گناه نکنیم! اما چگونه؟
❇️تمرین معنوی
1⃣ در فضای گناه قرار نگیریم: تصاویر و مطالب مرتبط با گناه را از گوشی، مموری، رایانه و لبتاب خود دیلیت کنید!
2⃣ دوستیها و روابط خودمان با دیگران را بر اساس اینکه برای رشد معنوی ما مفید است انتخاب و تجدید نظر کنیم. چون کسی که تو را به گناه فرا میخواند، تو را به بی«دینی» نمیخواند بلکه به بی«خود» میخواند!
3⃣ با این حال اگر در صحنه گناه قرار گرفتید، با خدا معامله کنید! بگویید بخاطر تو ترک میکنم تو هم جبران کن! قطعا جبران میشود!
4⃣ اگر مرتکب گناه شدید، بلافاصله استغفار و توبه کنید، نگذارید به فردا بیفتد که شیطان کار خودش را می کند و آنرا در نظر شما کوچک جلوه میدهد تا مرتکب کبیره شوید!
5⃣ با انجام برخی خیرات و نیکیها و مستحبات، کارهای ناپسند خود را تطهیر کنید چون این یک قانون است: ان الحسنات یذهبن السیئات.
6⃣از فرصتهای زمانی و مکانیِ ویژهی استغفار و توبه استفاده کنید مثل حرم، مسجد،
#ماه_رجب، شعبان و رمضان.
#با_خودمان_خوب_باشیم
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@barane_manaviyat