🔰
بررسی وجود ربای سیستمی در فرآیند خلق پول
📝به قلم حجت الاسلام و المسلمین
#محتشمی
یکی از دلایلی که برای حرمت خلق پول قابل طرح است، وجود ربای سیستمی در سیستم خلق پول توسط بانکهاست.
روایاتی که در مورد حرمت ربا وارد شده است در حد تواتر است. کتاب وسائل الشیعه بیست باب در مورد ربا دارد که حاوی بیش از صد روایت می باشد. تعدادی از آنها به دلالت مطابقی تحریم را می رساند و بعضی از آنها به مفهوم. برای نمونه روایت ابابصیر از امام صادق(ع) در مذمت ربا بدین نقل وارد شده است: دِرْهَمٌ رِبًا أَشَدُّ مِنْ ثَلَاثِينَ زَنْيَةً كُلُّهَا بِذَاتِ مَحْرَمٍ مِثْلِ عَمَّةٍ وَ خَالَةٍ در این روایت حرمت فقط درهمی ربا بیشتر از سی عمل زنا با محارم معرفی شده که بحثی در حرمت و مذمت ربا باقی نمیگذارد.
وقتی بانک پول خلق میکند، در واقع نرخ بهره خاصی را برای پول تعیین میکند و این نرخ بهره در تمام سیستم پولی کشور گسترش مییابد و یک ربای سیستمی در تمام جریان پولی کشور رخ میدهد.
نقد دلیل:
ربای قرضی که محل بحث ماست، قرض دادن مال به شرط زیادت است. در خلق پول بانکی اساسا قرضی صورت نمیگیرد تا ربا حاصل شود، نهایتا میتوان گفت که خلق پول باعث ایجاد تورم و بیشتر شدن بستر ربا در جامعه میشود در حالی که حتی در فرض عدم وجود تورم باز هم امکان ربا وجود دارد و با وجود تورم، بستر ربا، بیشتر و مهیا تر میشود که این مسئله نمیتواند به عنوان دلیل بر حرمت خلق پول اقامه شود.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال
اندیشکده مستعدان شوید