⚡️ناگفته هایی درباره کرسی های شیعه شناسی در غرب
✍️به قلم مهدی فرمانیان
https://t.me/muslimnair
💠چندی پیش با نوشتن مطلبی درباره «هیچ کرسی شیعه شناسی در اسراییل وجود ندارد»، برخی از کرسی شیعه شناسی در دانشگاه جورج واشنگتن و دانشگاه سوربن فرانسه خبر دادند. پیگیر ماجرا شدم و با ارسال ایمیل به مدیر گروه رشته مطالعات اسلامی دانشگاه جورج واشنگتن و دکتر امیر معزی در فرانسه، عین جواب این دو استاد را تقدیم می کنم.
🔷دکتر محمد حسن فغفوری درباره کرسی شیعه شناسی در دانشگاه جورج واشنگتن در جواب ایمیل نوشته اند:
«دوره ارشد مطالعات اسلامی را از سال ٢٠١٣ شروع کرده ام و دو سال قبل بخش شیعه شناسی را با چهار درس از جنبه های مختلف تشیع به آن اضافه کردم. برگزاری رشته شیعه شناسی به طور مستقل نیازمند بودجه است که ما آن را نداریم. از هیچ منبعی حمایت نمی شویم. به همین دلیل در فکر این هستم که در پایان سال تحصیل جاری بخش شیعه شناسی را حذف کنم. تأسیس کرسی دو سه میلیون دلار هزینه نیاز دارد و هیچ کس در جامعه شیعی در اینجا تمایلی برای سرمایه گذاری برای یک برنامه بلند مدت را ندارد، یا شاید استطاعت آن را ندارد. بر عکس، خیرین در جامعه مسیحی یا یهودی هر ساله میلیون ها دلار برای برنامه هایشان اهدا می کنند. علیرغم عدم دریافت حمایت و با وجود مخالفت های زیاد، مدیریت این رشته را 8 سال به تنهایی انجام داده ام اما مطمئن نیستم تا چه زمانی بتوانم به این کار ادامه دهم، اما تا جای ممکن به تلاشم ادامه خواهم داد».
🔶دکتر محمدعلی امیرمعزی نیز در پاسخ به ایمیل ارسالی نوشته اند: «تا جائی که میدانم در مغرب زمین هیچ کرسی غیر از کرسی این حقیر علنا به تشیع تخصص نیافته است. البته هستند همکارانی که طی تدریس به مطالعات شیعه شناسی می پردازند. مثل میر بر آشر و میکاییل ابشتاین در اسراییل یا ایهب بدیوی در لیدن هلند، اما عنوان کرسی ایشان اسلام شناسی به طور اعم است. با احترام محمدعلی امیرمعزی».
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu