▫️ادامه 👇
👌حضور سپاه اسلام با اين سرعت در ميدان تبوك چند درس به دشمنان اسلام داد:
▫️اولا- اين موضوع به ثبوت رسيد كه روحيه جنگى سربازان اسلام آن چنان قوى است كه از درگيرى با نيرومندترين ارتش آن زمان نيز بيمى ندارد.
▫️ثانيا- بسيارى از قبائل و امراى اطراف تبوك به خدمت پيامبر ص آمدند و پيمان عدم تعرض با پيامبر ص امضا كردند و فكر مسلمانان از ناحيه آنان آسوده شد.
▫️ثالثا- امواج اسلام به داخل مرزهاى امپراطورى روم نفوذ كرد و به عنوان يك واقعه مهم روز اين صدا همه جا پيچيد، و زمينه را براى توجه روميان بهاسلام فراهم ساخت. "
📚تفسير نمونه، ج 8، ص: 176
✍برخی دیگر نیز در مورد فوائد و نتائج غزوه تبوک می نویسند :
"پيامبر، در اين مسافرت پرمشقّت با دشمن رو به رو نشد و نبردى نكرد، ولى يك سلسله بهرههاى معنوى و روانى عايد وى گرديد كه عبارتند از:
1. حيثيت و اعتبار ارتش اسلام را بالا برد و عظمت و قدرت خود را در قلبهاى ساكنان حجاز و مرزبانان شام مستحكم كرد و دوست و دشمن فهميدند كه قدرت نظامى اسلام به جايى رسيده است كه مىتواند با بزرگترين قدرتهاى جهان مقابله و به اصطلاح دست و پنجه نرم كند و رعب و هراسى در دل آنان بيفكند. انتشار اين مطلب در ميان قبايل عرب كه روح عصيانگرى و طغيان جزء خميرۀ آنها بود، موجب شد كه فكر طغيان و مخالفت را براى مدتى از مغز خود بيرون كرده و گرد اين افكار نگردند. از اين رو، پس از بازگشت پيامبر به مدينه نمايندگان قبايلى كه تا آن روز سر تسليم فرود نياورده بودند، وارد مدينه شده و اسلام و اطاعت خود را ابراز داشتند، تا آنجا كه سال نهم را «عام الوفود» ناميدند.
2. مسلمانان با بستن پيمانهاى گوناگونى با مرزبانان حجاز و سوريه، ايمنى اين منطقه را تأمين كرده، مطمئن شدند كه سران آنها با سپاه روم همكارى نخواهند كرد.
3. در اين بسيج عمومى، مؤمن و منافق از يك ديگر شناخته شد و تصفيۀ عميقى در جمعيت مسلمانان به عمل آمد. "
📚فروغ ابدیت ص 877
❕بنابراین هم علت جنگ تبوک معلوم است و هم نتایج حاصله از این جنگ و چنین نبود که این جنگ علت و فایده ای نداشته باشد و پیامبر برای منحرف کردن اذهان مسجد ضرار را تخریب بکند .
👌تخریب مسجد ضرار به دستور خداوند برای منهدم کردن پایگاه منافقینی بود که قصد داشتند مقر اقدامات خود بر علیه مسلمین را مسجد ضرار قرار دهند , چنان که خداوند در این رابطه فرمود :
" (گروهى ديگر از آنها) كسانى هستند كه مسجدى ساختند براى زيان (به مسلمانان) و (تقويت) كفر و تفرقه ميان مومنان و كمينگاه براى كسى كه با خدا و پيامبرش از پيش مبارزه كرده بود، آنها سوگند ياد مىكنند كه نظرى جز نيكى (و خدمت) نداشتهايم اما خداوند گواهى مىدهد كه آنها دروغگو هستند! - هرگز در آن قيام (و عبادت) مكن، آن مسجدى كه از روز نخست بر پايه تقوى بنا شده شايستهتر است كه در آن قيام (و عبادت) كنى، در آن مردانى هستند كه دوست مىدارند پاكيزه باشند و خداوند پاكيزگان را دوست دارد. " ( توبه ١٠٧ _ ١٠٨ )
❕در ذیل بیشتر در مورد چرایی تخریب مسجد ضرار توسط پیامبر اسلام توضیح داده ایم :
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3507
❕نکته پایانی :
🔸زئوس به نقلی از کتاب مغازی واقدی استناد کرده است که پیامبر به دیگران می گفت که به جنگ تبوک بروید تا دختران رومی را به دست بیاورید !!!!
❕این نقل واقدی بدون سند صحیح بوده و برای ما قابل قبول نیست و اساسا خود علمای اهلسنت تصریح کرده اند که واقدی در نقل حدیث دروغگو و کذاب بوده است و نقلهایش به خودی خود معتبر نیست .
❕" بخاری و ابوحاتم در مورد واقدی می گفتند متروک است و به نقلهای او توجه نمی شود ، احمد در موردش می گفت احادیث رادگرگون می کند ، ابوحاتم و نسائی می گویند وضع و جعل حدیث می کرده است ، ابن راهویه می گوید او در نزد من از جاعلان حدیث است ، ابن معین گفته است او ثقه نیست ، دار قطنی گفته است در او ضعف است ، ابن خلکان گفته است او را در حدیث تضعیف کرده اند ، یافعی گفته است ، ائمه حدیث او را ضعیف می دانند ، ذهبی نیز گفته است بر ترک نقلهای او اجماع است "
📚میزان الاعتدال ج 6 ص 273 _ المغنی فی الضعفاء ، ج 2 ص 354 _ الکاشف ج 3 ص 65 _ مراه الجنان ج 2 ص 36 _ الانساب ج 5 ص 567 _ تقریب التهذیب ج 2 ص 117 _ طبقات الحفاظ ص 149 ( به نقل از الرسائل العشر , میلانی , ص 475 )
👌در ذیل نیز مفصلا و با استدلال به منابع شیعه و سنی توضیح داده ایم که هیچگاه پیامبر اسلام به خاطر غنائم به جهاد نمی رفت و دیگران را هم نهی می کرد که مبادا چنین باشد که برای به دست آوردن غنائم در مسیر جهاد قرار بگیرند :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/906
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht