🌸افراد سست را کنار بزن 👇
💥شأن صدور نامه:
⭕️«بعد از قتل عثمان و بيعت عامه مردم با امير مؤمنان هنگامى که طلحه و زبير به اهداف خود که خلافت (يا لااقل امارت بخشى از جهان اسلام بود)، نرسيدند، از مدينه به سمت مکّه حرکت کردند و در مکّه عبدالله بن زبير را نزد عايشه فرستادند که به او بگويد عثمان، مظلوم کشته شد و على بن ابى طالب امور مردم را قبضه کرد ... و ما از اين مى ترسيم که مفاسدى از اين طريق در جهان اسلام پيدا شود. ⭕️اگر مصلحت مى بينى در سفر به بصره همراه ما باش اميد است خداوند به وسيله تو اختلاف اين امّت را التيام بخشد و شکاف ميان آنها را پر کند ...
⭕️عبدالله بن زبیر نزد عايشه آمد و پيام را رساند.
#عايشه در ابتدا امتناع ورزيد ولی فرداى آن روز موافقت خود را اعلام کرد ⭕️هنگامى که طلحه و زبير به اتفاق عايشه و گروه شورشيان به بصره رسيدند عثمان بن حنيف فرماندار امير مؤمنان على در بصره نامه اى به آن حضرت نوشت و آن حضرت را از اوضاع مطلع ساخت. حضرت نامه فوق👆 را براى عثمان بن حنيف فرستاد و دستور داد به اتفاق گروه وفاداران از اهالى بصره در مقابل مخالفان بايستند».
اکنون به شرح مختصرنامه مى پردازيم.
تعبير به «ظِلِّ الطَّاعَةِ» (سايه اطاعت) تعبير لطيفى است و اشاره به اين دارد که عصيان و سرکشى و مخالفت، همچون آفتاب سوزان است و اطاعت و تسليم در برابر فرماندهان عدل، سايه لذت بخشى است که به جامعه آرامش مى دهد.
در پايان اين نامه امام علیه السلام اشاره به دليل دستور خود می نماید
واين همان چيزى است که قرآن مجيد نيز درباره گروهى از منافقان در سوره توبه اشاره کرده: «(لَوْ خَرَجُوا فِيکُمْ مَّا زَادُوکُمْ إِلاَّ خَبَالا وَلاََوْضَعُوا خِلاَلَکُمْ يَبْغُونَکُمُ الْفِتْنَةَ); اگر آنها همراه شما (به سوى ميدان جهاد) خارج مى شدند جز اضطراب و ترديد و فساد، چيزى بر شما نمى افزودند و به سرعت در بين شما به فتنه انگيزى (و ايجاد تفرقه و نفاق) مى پرداختند».
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7