💥من از کرم حضرت زهرا حسنی ام
هر روز کنم شکر خدا را حسنی ام
انگار که پاداش حسینی شدن این است
مانند علی اکبر و سقا حسنی ام
او با کرمش داد به من جان دوباره
تا هست نفس، مردم دنیا حسنی ام
دیدم همه ی ناشدنی ها شدنی شد
غم نیست میان دل من تا حسنی ام
اصلا به دلم نیست غم و غصه فردا
حتما شده خوشبختی ام امضا حسنی ام
یک عمر گناهم حسنه گشت همین که
گفتم به مناجات : خدایا حسنی ام !
آقا نبری آبرویم را به قیامت
گفتم به همه مردم دنیا حسنی ام
از هرچه که آید به خیالم سری آقا
از هر چه که آرم به زبان بهتری آقا
هر کس به تو دل داد در این دوره زمانه
هرگز نشود بسته به رویش دری آقا
سادات همه مادری هستند ولیکن
اندازه تو نیست کسی مادری آقا
بر دوش حسینت بدرخشد عَلَم تو
داری چه علمدار و عجب لشکری آقا
در پاسخ دشنام فقط لطف نمودی
والله ِ که آئینه پیغمبری آقا
کوچک تر از آنم که تو را مدح نمایم
تو معجزه ای ، بی بدلی ، محشری آقا
لرزید ز پا تا به سر ِ لشکر کفار
هر وقت بنا شد که بگردی تو علمدار
در جنگ جمل بود که ماندند خلایق
هستی تو حسن یا که علی حیدر کرار
همراه ابالفضل و حسینت که بیایی
کار سپه کفر شود زار تر از زار
از بی کسیت غم نخور ای مرد حماسه
کس نیست حریف تو چه بی یار ، چه با یار
عالم به علی نازد و مولا به ابالفضل
چون یاد گرفته ز حسن شیوه پیکار
آقا نبری آبرویم را به قیامت
گفتم به همه مردم دنیا حسنی ام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🤔 شريح قاضی کيست؟
👈شريح بن حارث ابواميه از قبيله «بنى کنده» بود در اينکه آيا او از صحابه بود يا نه در ميان مورخان گفتگو است. بعضى گفته اند او نزد پيامبر آمد و ایشان را ملاقات کرد و مسلمان شد.
👈عمر او را قاضى کوفه قرار داد و اين منصب تا زمان امير مؤمنان على(عليه السلام) ادامه داشت و حضرت نيز او را به موجب سوابقش در اين کار ابقا فرمود و به او شرط کرد حکم نهايى را بدون اطّلاع آن حضرت صادر نکند.
👈اين منصب تا زمان حجاج ادامه داشت.
👈ابن خلکان او را از تابعين مى شمرد و معتقد است شريح شصت و پنج سال بر مسند قضا نشسته بود و در اين مدت تنها سه سال، آن هم در زمان فتنه عبدالله بن زبير از قضاوت امتناع ورزيد و سرانجام در زمان حجاج استعفاى خود را به او داد و ديگر تا آخر عمر قضاوت نکرد.
👈😡بى شک او با همه خطاها و اشتباهاتش گرفتار سوء عاقبت شد; يکى از شواهد این داستان است:
👈هنگامى که ابن زياد، هانى بن عروه را دستگير کرد او فرياد مى زد: کجا هستند دينداران و اهل اين شهر که مرا در برابر دشمنشان تنها گذاردند. و در عین حال خون بر محاسنش جارى بود. در اين هنگام صداى فريادهايى بر در قصر دارالاماره شنيده شد و معلوم شد طايفه بنى مذحج که هانی بزرگ آنها بود قصر را احاطه نمودند #عبيدالله بن زياد به شريح قاضى گفت: بيا تماشا کن هانى زنده است سپس بيرون رو و به مردم خبر بده که او زنده است و او را ديده اى. شريح هم اين کار را انجام داد و مردم پراکنده شدند (سپس ابن زياد) هانى را به قتل رساند😢.
👈در واقع شريح مى دانست جان هانى در خطر است چرا ياران و حاميان او را امر به بازگشت کرد و رضايت ابن زياد را بر رضايت خدا مقدم داشت.
🅾موضع گيرى هاى نامناسب يا 🌀سکوت معنادار در برابر امر شهادت امام حسين(عليه السلام) و اسارت اسيران در آن زمان که در کوفه بود نيز نشانه ديگرى از #خباثت و ضعف نفس اوست.
👈اگر او قبيله بنى مذحج را به هنگامى که دارالاماره را در محاصره خود داشتند امر به بازگشت نمى کرد اوضاع کوفه و آينده ياران امام حسين(عليه السلام) به شکل ديگرى رقم مى خورد.
🅾هنگامى که مختار بر سر کار آمد او را به سبب کوتاهى هايى که در امر يارى ياران امام حسين(عليه السلام) کرده بود از منصبش عزل کرد.
مواظب قضاوت ها و گفتارمان باشیم تا عاقبت به خیر شویم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✍نامه امام به بعضی از فرماندهان سپاه
📜فَإِنْ عَادُوا إِلَى ظِلِّ الطَّاعَةِ فَذَاکَ الَّذِي نُحِبُّ، وَإِنْ تَوَافَتِ الاُْمُورُ بِالْقَوْمِ إِلَى الشِّقَاقِ وَالْعِصْيَانِ فَانْهَدْ بِمَنْ أَطَاعَکَ إِلَى مَنْ عَصَاکَ، وَاسْتَغْنِ بِمَنِ انْقَادَ مَعَکَ عَمَّنْ تَقَاعَسَ عَنْکَ، فَإِنَّ الْمُتَکَارِهَ مَغِيبُهُ خَيْرٌ مِنْ مَشْهَدِهِ، وَقُعُودُهُ أَغْنَى مِنْ نُهُوضِهِ.
📚مخالفان را (کسانى که فرمان تو را در مقابله با لشکريان طلحه و زبير پذيرا نيستند) نصيحت کن.
📋اگر به سايه اطاعت باز گردند (و تسليم فرمان تو شوند) اين همان چيزى است که ما دوست داريم (و از آنها مى خواهيم)
📋و اگر حوادث، آنان را به سوى اختلاف و عصيان کشاند به کمک کسانى که از تو اطاعت مى کنند با کسانى که از تو نافرمانى مى کنند پيکار کن
📋و با کسانى که مطيع اند از کسانى که سستى مىورزند خود را بى نياز ساز;
👈زيرا #سست عنصران و کسانى که از جنگ با دشمن #کراهت دارند #غيبت شان بهتر از حضورشان است و قعود آنها از جنگ، از قيامشان کارسازتر است!
#نامه شماره 4
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه، و پای منبر امام علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
@nahjemam
153
در محضر نهج البلاغه
✍نامه امام به بعضی از فرماندهان سپاه 📜فَإِنْ عَادُوا إِلَى ظِلِّ الطَّاعَةِ فَذَاکَ الَّذِي نُحِبّ
🌸افراد سست را کنار بزن 👇
💥شأن صدور نامه:
⭕️«بعد از قتل عثمان و بيعت عامه مردم با امير مؤمنان هنگامى که طلحه و زبير به اهداف خود که خلافت (يا لااقل امارت بخشى از جهان اسلام بود)، نرسيدند، از مدينه به سمت مکّه حرکت کردند و در مکّه عبدالله بن زبير را نزد عايشه فرستادند که به او بگويد عثمان، مظلوم کشته شد و على بن ابى طالب امور مردم را قبضه کرد ... و ما از اين مى ترسيم که مفاسدى از اين طريق در جهان اسلام پيدا شود. ⭕️اگر مصلحت مى بينى در سفر به بصره همراه ما باش اميد است خداوند به وسيله تو اختلاف اين امّت را التيام بخشد و شکاف ميان آنها را پر کند ...
⭕️عبدالله بن زبیر نزد عايشه آمد و پيام را رساند. #عايشه در ابتدا امتناع ورزيد ولی فرداى آن روز موافقت خود را اعلام کرد ⭕️هنگامى که طلحه و زبير به اتفاق عايشه و گروه شورشيان به بصره رسيدند عثمان بن حنيف فرماندار امير مؤمنان على در بصره نامه اى به آن حضرت نوشت و آن حضرت را از اوضاع مطلع ساخت. حضرت نامه فوق👆 را براى عثمان بن حنيف فرستاد و دستور داد به اتفاق گروه وفاداران از اهالى بصره در مقابل مخالفان بايستند».
اکنون به شرح مختصرنامه مى پردازيم.
تعبير به «ظِلِّ الطَّاعَةِ» (سايه اطاعت) تعبير لطيفى است و اشاره به اين دارد که عصيان و سرکشى و مخالفت، همچون آفتاب سوزان است و اطاعت و تسليم در برابر فرماندهان عدل، سايه لذت بخشى است که به جامعه آرامش مى دهد.
در پايان اين نامه امام علیه السلام اشاره به دليل دستور خود می نماید
واين همان چيزى است که قرآن مجيد نيز درباره گروهى از منافقان در سوره توبه اشاره کرده: «(لَوْ خَرَجُوا فِيکُمْ مَّا زَادُوکُمْ إِلاَّ خَبَالا وَلاََوْضَعُوا خِلاَلَکُمْ يَبْغُونَکُمُ الْفِتْنَةَ); اگر آنها همراه شما (به سوى ميدان جهاد) خارج مى شدند جز اضطراب و ترديد و فساد، چيزى بر شما نمى افزودند و به سرعت در بين شما به فتنه انگيزى (و ايجاد تفرقه و نفاق) مى پرداختند».
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸نامه 5 در يک نگاه 🌸
👈نامه به اشعث بن قیس
🔰اين نامه عمدتاً به اين نکته اشاره دارد که مقامات و #منصب ها در حکومت اسلامى وسيله آب و نان افراد #نيست بلکه امانتهاى الهى است که بايد به دقت از آن مراقبت کنند. 🔰به همين دليل بايد نسبت به مردم استبداد به خرج #ندهند و در مورد بيت المال با احتياط تمام گام بردارند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸وَإِنَّ عَمَلَکَ لَيْسَ لَکَ بِطُعْمَة وَلَکِنَّهُ فِي عُنُقِکَ أَمَانَةٌ، وَأَنْتَ مُسْتَرْعًى لِمَنْ فَوْقَکَ.
👈اين فرماندارى، براى تو وسيله آب و نان نيست; بلکه امانتى است در گردنت و (بدان) تو از سوى مافوق خود تحت مراقبت هستى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7