💠
#شرح_فرازی_از_مناجات_شعبانیه
📌
#بخش_دوم
✅تفاوت معنایی واژگان به تناسب فضاهای مختلف
🔹[امام معصوم] عرض میکند به خدا که «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِيناً لَكَ مُتَضَرِّعاً إِلَيْكَ رَاجِياً لِمَا لَدَيْكَ ثَوَابِی»
قبل از این که وارد ترجمۀ دعا شویم یک مقدمهای عرض شود. عبارتها و لغاتی که در هر علم بیان شده، معنایش به فضای خودش مربوط است، این جور نیست که ما یک لغت را در تمام علوم و تمام فضاها یک جور معنا داشته باشد.
🔰معنای واژه شراب در فضای لغت، عرف و اهل معرفت
🔹مثلاً فرض کنید واژه «شراب» در میان مردم عوام همان آب نجس است که عقل انسان را از بین میبرد؛ در بین عوام بگویی که فلان کس شراب خورد، فوراً تعجب میکند و تأسف میخورد که این چه کاری بود.
🔹خب در لغت به معنای نوشیدنی است و هیچ اشکالی ندارد و آب هم شراب است، آبمیوه هم همینطور!
🔹اما درمعارف الهی شراب معنای فضای خودش را میدهد یعنی کسی که طوری در مراقبه خود توجهش به طرف خدا قوی است که تمام قوای باطنی او به طرف خداوند متوجه میشود و در اثر این مراقبه به طرف این عالم بریده میشود.
🔹خب ملاحظه میکنید اینها هر کدام معنایش در میدان خودش فرق دارند و اما یک لغت هستند.
🔹در بین عوام، آن شرابِ نجس که است اگر آن را انسان بخورد عقلش یک ساعت و دو ساعت و چهار ساعت از بین میرود و رابطه انسان با عقل قطع میشود. خب همان که رابطه انسان با عقلش قطع شد مشکلات این عالَم را احساس نمیکند؛ گرفتاریها، سختیها و مشکلات گوناگون که به آن فشار وارد میکرد، آن یک ساعت و نیم ساعت را وقتی رابطهاش با عقل کلاً قطع شد در نتیجه از تمام اینها بیخبر خواهد شد و چون بیخبر شد، احساس لذت خواهد کرد برای اینکه آن فشارهایی که در این عالم بر او وارد میکرد به محض قطع چنین فشارهایی، به واسطۀ قطع ارتباط از عقل، طبیعی است که به او آرامشی روی میدهد.
🔹در حالی که آن شرابی که اهل معرفت میگویند، در آنجا درست بر عکس این است.
#مناجات_شعبانیه
#اهل_معرفت
#معنای_واژگان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔
@nedayepakefetrat