❇️ آیا ازدواج با امّ کلثوم (س) گواه بر حسن روابط است؟
🔘 حضرت آیةالله العظمی سبحانی
🔹پرسش یاد شده یک سوال تاریخی محض نیست بلکه پیوند ناگسستنی با عقاید و اندیشههای شیعی درباره خلفا دارد; پس از درگذشت پیامبر صلیاللهعلیهوآله، خانه حضرت زهرا علیهاالسلام، مورد تجاوز قرار گرفت، به گونهای که خلیفه نخست، در آخرین روزهای زندگی، آرزو میکرد که ای کاش، به خانه وحی تجاوز نمیکرد. خلیفه دوم نیز با آتش در برابر خانه دخت گرامی پیامبر صلیاللهعلیهوآله حاضر شد... .
🔹 با این شرایط، چگونه میتوان بهآسانی پذیرفت که فرد متجاوز، از دختر حضرت زهرا علیهاالسلام خواستگاری کرده و پدر و کسان دختر با دست و دلباز، دسته گل زهرا سلاماللهعلیها را به وی اهدا کرده باشند؟
از این جهت چنین مسائلی به خاطر تعدد ابعاد، بیش از هزار سال مورد بحث و بررسی قرار گرفته است ما در این مقام تنها نظریات گوناگون پیافکنان کلام و حدیث شیعی را در اینجا منعکس میکنیم:
🔹شیخ مفید در رساله ویژهای که در این موضوع نوشته، در صحت آن تشکیک کرده و میگوید: خبر تزویج از طریق زبیر بن بکار نقل شده و او مورد اعتماد نیست، بالاخص که او از دشمنان حضرت علی علیهالسلام بود، طبعاً نقل وی بالاخص آنچه مربوط به بنیهاشم است، قابل پذیرش نخواهد بود. آنچه مایه انتشار این خبر گردید این است که ابومحمد، حسن بن یحیی علوی آن را در کتاب "النسب" خود نقل کرده و از آنجا که یک فرد علوی آن را نقل کرده است، گروهی آن را پذیرفتند...
➕ متن کامل 👈
http://l1l.ir/3de2
🔰
@ofogh_howzah