⚡️⚡️روابط بین الملل و فقه نفی سبیل
👌در فقه نفی سبیل ما «ابر حکم نفی سبیل» را از یک «اصل» به «یک باب فقهی» ارتقا داده¬ایم. در این فقه، بحث اصلی ما این است که تنظیم روابط بینالملل، به اصطلاح امروزیها- یا به اصطلاح دینی تنظیم روابط جبهۀ کفر و نفاق و ایمان - اولاً و بالذات از طریق ایجاد چالش در اندیشههای کفر شروع میشود، نه از طریق کنترل رفتار خُردِ مسلمانها.
👌 اگر بخواهم توضیح بیشتر بدهم استناد من به مکاتیب الرسول (نامه¬های پیامبر) است. گاه شما تعامل در حوزۀ روابط بینالملل را به رابطۀ دو تاجر از دو کشور تنزل میدهید. خب این حتماً یک حکمی دارد و آن را بحث میکنیم. معمولاً فقها به شرط عدم تقویت کفر اجازه معامله با کفار را میدهند. اما من عرض میکنم تنظیم روابط بینالملل از اینجا شروع نمیشود؛ بلکه از اینجا شروع میشود که آیا ما در حال اعمالِ بستۀ اقدامات ایجاد چالش در اندیشۀ کفرِ جهانی هستیم یا خیر؟
👌یعنی میخواهم به صورت ساده این را بگویم که در حوزه اندیشه، باید همهجانبه کفر را به چالش بکشیم و این درگیری، تعطیلپذیر نیست؛ حتی در زمانی که صلح حدیبیه (توافق پیامبر اسلام و مشرکان مکه، سال ششم هجری) نوشته میشود و یا وقتی نرمش قهرمانانه میکنید و برجام مینویسید. هیچوقت نمیتوانید بگویید برجام نوشتن و نوشتن صلح حدیبیه شامل پذیرش اندیشههای کفر میشود. لذا مسئلۀ به چالش کشیدن اندیشههای کفر، تعطیلپذیر نیست و اصل آن باید وجود داشته باشد.
👌 البته ذیل این درگیریِ غیرقابل تعطیل، ممکن است در حوزۀ رفتار در بعضی از موارد تجویز صلح، در بعضی از موارد تجویز جهاد و در بعضی از موارد تجویز دفاع کنید، یعنی این موضوع مطابق شرایط تغییر پیدا میکند.
👌لذا حرف اصلی ما در روابط بینالملل و بستۀ نظریات مربوط به حوزه سیاست خارجه، سه اقدام است: اقدام اول ناظر به ایجاد چالش در اسناد بینالمللی و سازمان ملل است؛ باید اندیشههای حاکم بر اسناد بینالمللی و مراکز حقوقی به چالش کشیده شود که در یکی از همین جزوات نیز توضیح دادم که چطور باید باشد.(پیشخوان الگوی جدید نگهبانی از نظام مبتنی بر نظام مقایسه)
👌اقدام دوم ما این است که ما در دنیا دوازده مرکز تشیع بعلاوۀ یک مجموعۀ قطب مستضعفین داریم، لذا باید بسته خدمات جمهوری اسلامی برای شیعهها و مستضعفین بازتعریف شود. مثلاً ما نمیتوانیم با کشمیری که وقتی ما تب میکنیم حال آنها بد میشود و برای ما بسیار متأثر هستند اینطور خدمترسانی کنیم. بستۀ خدمات جمهوری اسلامی نسبت به این دوازده منطقهای که شیعه در آن¬ها متمرکز است در آینده باید بهطور ویژه تغییر پیدا کند، البته به شرحی که اگر اجازه بفرمایید بعداً عرض میکنم. در نهایت مستضعفین نیز همینطور هستند و بسته خدمات به آنها هم باید تغییر پیدا کند.
👌ذیل این دو کار، مثلاً تعامل با اتحادیه اروپا را نیز باید در نظر گرفت. در اینجا ما به این نتیجه رسیدهایم که یک نظام موضوعات را برای تعامل انتخاب کنیم؛ مثلاً یکی از این موضوعات، مسئله قاچاق در دنیاست، مراد من قاچاق، کالا و محصولات نیست، بلکه قاچاق انسان است. اگر ما بر روی این مسئلۀ انسانی بایستیم، میتوانیم در اتحادیه اروپا -که عمدۀ قاچاقچیان انسان در آنجا هستند- چالش ایجاد کنیم؛ یعنی میتوان با پخته کردنِ نظامِ مسائل در روابط بینالملل این موازنه را تغییر داد. الآن آنها مسئله هستهای را مسئله کردند درحالیکه حداقل ده مسئله در دنیا هست که برای «ناس» قابل پذیرش است؛ یعنی نه فقط برای مؤمنین، بلکه با قید عدم ایمان [هم پذیرفته میشود]. اگر ما بر روی این مسائل دست بگذاریم میتوانیم این توازن را برقرار کنیم. این هم یکی از مباحث است که ایکاش وقت بود تا به جنابعالی توضیحات بیشتری میدادم. در نهایت با این سه دسته کار، اقدام به بازتعریف روابط بینالملل در بحث کاربردی اقدام میکنیم.
حجت الاسلام علی کشوری- دیدار و گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی؛ نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه کرمان - ۲ دی ماه ۱۳۹۷- کرمان
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#توسعه_محرومیت_زاست
#فقه_نفی_سبیل
#روابط_بین_الملل
#برجام
#وزارت_امور_خارجه
#کرمان
#علیدادی_سلیمانی
@olgou4