#طبیب_شو ۴۵
«ادامهی مبحث کالری غذاها...» 🍲
⚠️نکته ظریف دیگهای که در این دسته بندی(کثیر الغذا) وجود داره قائل شدن تفاوت بین گوشتهای مختلف هست طوری که گوشت شتر و ماهی که در دستهی متوسط الغذا قرار گرفتن در مقایسه، کالری کمتری از گوشت گاو، کبک و مرغابی که در دستهی کثیر الغذا دسته بندی شدن، دارن.
قرار گرفتن گوشت گوساله در دستهی متوسط الغذا و گاو در دستهی کثیر الغذا نیز احتمالا به میزان چربی که با بالا رفتن سن حیوان در گوشت به وجود آمده و در نتیجه سبب افزایش مقدارکالری اون میشه، هستش.
❌تذکر❌
با توجه به نبود ابزار لازم برای اندازهگیری انرژی تولید شده از مواد غذایی در زمان مطرح شدن این دستهبندیها(کتاب هدایه المتعلمین فی الطب قرن چهارم ه.ق) مطابقت تقسیم بندی مواد غذایی از نظر میزان غذا(کثیر الغذا، متوسط الغذا، قلیل الغذا) با محاسبات کالری که سابقهی اون به قرن ١٨ میلادی و شباهت این تقسیمبندی به جدول جانشینی مواد غذایی که سابقهی اون به سال ١٩۵٠ میلادی میرسه بسیار درخور توجه هستش.
مجموعه سبک زندگی انسانی
@ostad_shojae_yazd