📝
ادامه #خلاصه_سخنرانی خدا در دعای ابوحمزه، قسمت ۹
#حجت_الاسلام_انجوی_نژاد
📚 علم، انسان را طغیانگر میکند. علم در جهان امروز سعی دارد که با دین رقابت کند. حضرت امام (ره) میفرمودند که علم میتواند باعث حجاب و جهل اکبر شود. علم و سواد، شعور نمیآورد. علم و سواد یکی از فنون دنیایی است و شعور ذاتی است.
👂
خوب شنیدن یکی از آیتمهای حلم است. خیلی از اساتید چون علم خود را بالاتر از دانشجو میدانند، حلم ندارند. اگر میدانی که طرف مقابل چه میخواهد بگوید، باز هم اجازه بده حرفش را بزند.
❌ ما امروزه بهعلت پیشرفتهای سریع دچار توهم سواد و دانایی شدهایم. اطلاعات زیاد است و فرد فکر میکند با یک جستجو و مطالعه آن موارد، دیگر در آن زمینه همه چیز را میداند. دو بار هم بگو «نمیدانم».
🤫 قدم بعدی در حلم بعد از علم، حفظ حیثیت، حریم شخصی و آبروی افراد است. ما بنا نداریم که مچ بگیریم؛ بلکه حتی اگر دیدیم باید حلم داشته باشیم.
‼️
حلم این است که اگر کسی بگوید یکی بگویی، ده تا میشنوی؛ شما بگویی اگر ده تا بگویی، یکی هم نمیشنوی!
🗣
قدم بعد در حلم بعد از علم، بحث نکردن با کسی که بحث با او هیچ سودی ندارد. نباید با کسی که بنا ندارد بفهمد، بحث کرد.
❌ بسیاری از اختلافات سیاسی، یک مدل سبک زندگی است. اگر این مدلی زندگی نکند، چه کسی از ایشان دعوت میکند و برای صحبت به او پول میدهد؟! چرا باید بفهمد!
➕
عذرخواهی از صدقه بالاتر است.
برخی از افراد حاضر هستند در طول روز ۳ بار کل زندگیشان را ببخشند اما نمیتوانند عذرخواهی کنند!
☑️ یکی از قشنگترین صحنهها از نظر انسانی، عذرخواهی از اشتباه است.
🥰 «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوّابينَ» یعنی انسانی که عذرخواهی میکند، دویتداشتنی است. اگر میخواهی دوستداشتنی باشی، مسیرش این است که زیاد عذرخواهی کنی.
🎖
قدم بالاتر این است که در جایی که مقصر نیستی، عذرخواهی میکنی تا قائله را ختم کنی. کسی که مقصر نیست اما ببخشید میگوید، جزء جهاد اکبر است. خدا برای او درجاتی منظور میکند که حتی حدس هم نمیزند.
➕
ستم نکردن به زیردست، حتی اگر دشمنت باشد:
برخی از ما انتقام نمیگیریم چون توان آن را نداریم. جهاد آن جاست که در زمان قدرت به زیردست ستم نکنی؛ ولو دشمن شما باشد. در شأن شما نیست که نسبت به مؤمنین منتظر فرصت باشی که نیشی بزنی و انتقامی بگیری!
📲
برای شنیدن صوت سخنرانی کلیک کنید.
🆔
@rahpouyancom