✏️
هر کس با من بیاید شهید می شود!
📜 متن حدیث:
بصائر الدرجات في فضائل آل محمد علیهم السلام , جلد۱ , صفحه۴۸۱
حَدَّثَنَا أَيُّوبُ بْنُ نُوحٍ عَنْ صَفْوَانَ بْنِ يَحْيَى عَنْ مَرْوَانَ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ حَمْزَةَ بْنِ حُمْرَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: ذَكَرْنَا خُرُوجَ اَلْحُسَيْنِ وَ تَخَلُّفَ اِبْنِ اَلْحَنَفِيَّةِ عَنْهُ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ يَا حَمْزَةُ إِنِّي سَأُحَدِّثُكَ فِي هَذَا اَلْحَدِيثِ وَ لاَ تَسْأَلْ عَنْهُ بَعْدَ مَجْلِسِنَا هَذَا إِنَّ اَلْحُسَيْنَ لَمَّا فَصَلَ مُتَوَجِّهاً دَعَا بِقِرْطَاسٍ وَ كَتَبَ« بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ » مِنَ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ إِلَى بَنِي هَاشِمٍ أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّهُ مَنْ ألحق[لَحِقَ]بِي مِنْكُمْ اُسْتُشْهِدَ مَعِي وَ مَنْ تَخَلَّفَ لَمْ يَبْلُغِ اَلْفَتْحَ وَ اَلسَّلاَمُ. .
📖 ترجمه:
کامل الزیارات / ترجمه ذهنی تهرانی ; ج ۱ ص ۲۳۵
پدرم عليه الرحمه و جماعتى از اساتيدم، از سعد بن عبد اللّٰه، از على بن اسماعيل بن عيسى و محمّد بن حسين بن ابى الخطاب از محمّد بن عمرو بن سعيد زيّات از عبد اللّٰه بن بكير، از زراره از حضرت ابى جعفر عليه السّلام نقل نموده كه آن حضرت فرمودند: حضرت حسين بن على سلام اللّٰه عليهما نامهاى از مكّه به محمّد بن على عليه السّلام به اين شرح مرقوم فرمودند: « بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ » از طرف حسين بن على عليهما السّلام به محمّد بن على عليه السّلام (يعنى محمّد بن حنفيّة) و بنى هاشمى كه او را قبول داشته و با وى مىباشند: امّا بعد: هر كس با من همراه شود شهيد خواهد شد و آنان كه همراهى نكرده و با من نباشند فتح و گشايش به خود نخواهند ديد و السّلام.
🔎 اعتبار حدیث:
ضعیف به خاطر مجهول بودن مروان بن اسماعیل(بقیه سند خوب است)
✅ نکات:
تحلیل حرکت ابی عبدالله ع از کارهای مهم تاریخی و کلامی است. باید روایتی از حرکت حضرت ارائه دهید که این داده های تاریخی و روایی را توجیه نماید:
⬅️ زمانی که صحابه رسول الله ص در مدینه خواستند با یزید بیعت کنند، حضرت برای بیعت نکردن، شبانه از مدینه به سمت مکه حرکت می کنند.
⬅️ حضرت نه تنها به علم غیب شخصی خود می دانسته شهید می شود که حتی علنی هم به بنی هاشم فرموده هر کس با من بیاید شهید می شود.
⬅️ حضرت با رسیدن نامه کوفیان تصمیم به حرکت به سمت کوفه نمی گیرند بلکه حتی بعد از آمدن نمایندگان کوفیان هم تصمیم نمی گیرند و تنها بعد از اینکه مسلم را برای اختبار و اخذ بیعت به کوفه فرستادند و نامه مثبت مسلم را دیدند، حرکت به سمت کوفه نمودند.
⬅️ بعد از خبر شهادت مسلم و مواجهه با سپاه حر که معلوم می شود پیروزی ظاهری منتفی است، حضرت تصمیم به بازگشت می گیرند که با ممانعت سپاه حر مواجه می شوند و حر می خواهد حضرت را دستگیر کند و به کوفه ببرد(روشن است که حضرت ولو در ظاهر نمی خواهد در نبرد نابرابر با نتیجه از پیش معلوم شرکت کند). راهی میانه در پیش می گیرند که از کوفه دور شوند و نهایتا در کربلا با سپاه کوفه مواجه می شوند و اینجا به تعبیر خود حضرت، مخیر بین ذلت و شهادت می شوند و شهادت را بر می گزینند.
🔰عضو شوید و روایاتتان را برای ما بفرستید👇
روایات کمتر شنیده شده