#یادداشت_اختصاصی
🔸🔸
بانوان مذهبی و بایستههای کنشگری در انتخابات
✍ زاهرهسادات میرجعفری؛ پژوهشگر مطالعات تطبیقی خانواده و فعال رسانه
🔻 حضور بانوان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، در مشارکت سیاسی و تحولات کشور، بسیار مهم و پررنگ است و این مشارکت جزء شاخصهای توسعه بهشمار میرود.
🔻 نقش زنان هم در تهییج و ترغیب همسر و فرزندان به فعالبودن در انتخابات و تحقیق و هم دقت در انتخاب اصلح مهم است، همانطور که رهبر فرزانه انقلاب نیز تاکید کردند بانوان در هر دو عرصه میتوانند نقش ایفا کنند و مؤثر باشند؛ هم در حضور حداکثری و مشارکت پایدار و هم در انتخاب انسانهای وارسته.
🔻 در همین راستا با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب، دخالت در سیاست و مقدرات اساسی کشور حق و تکلیف زنان است؛ این همان نقش اثرگذار و کلیدی بانوان است که بار دیگر رنگ واقعیت میگیرد و تکلیف مهمی را بر دوش این قشر میگذارد تا در این عرصه مهم سیاسی پیشران مشارکت حداکثری و حضور پرشور مردم در انتخابات باشند.
🔻 «بانوان جامعهمان سعی کنند هم در امر خانهداری، هم در امر فعالیت اجتماعی و سیاسی و هم در حکمت و دانش از فاطمه زهرا سلاماللّهعلیها الگوبرداری کنند.»؛ «بانوان عزیز جامعهی اسلامی ما سعی کنند دنبال فاطمهی زهرا حرکت کنند هم در امر خانهداری هم در امر فعالیت اجتماعی و سیاسی هم در حکمت و دانش.»؛ «حضور زنان در مشاغل مختلف مدیریتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هیچ محدودیتی ندارد. ملاک شایستهسالاری است.»؛ «در ارزشهای انسانی، جنسیت نقش ندارد»؛ «امام (ره) دخالت در سیاست را بر زنان واجب کردند»؛ «اگر زن خانهدار یا زن شاغل هستید باید به فکر جامعه باشید.»(۱)
🔻 در سلوک معنوی، در عروج معنوی و الهی، در ارزشهای واقعی انسانی جنسیت هیچگونه نقشی ندارد، مگر مواردی ترجیح یکی بر دیگری که این هم ترجیح زن بر مرد است. در اصل مسئولیتهای اجتماعی هم همینجور است.
🔻 به تعبیر امام (رضواناللّه علیه) دخالت در سیاست و در مقدرات اساسی کشور وظیفهی زنان، حق زنان و تکلیف زنان است؛ یعنی واجب کردند زنها بایستی در مقدّرات کشور، وظایف اساسی کشور دخالت کنند.
🔻 در پرداختن به امور جامعه «مَن اصبَحَ وَ لَم یَهتَمَّ بِأمُورِ المُسلِمینَ فَلَیسَ بِمُسلِم» یعنی چه زن باشد چه مرد باشد. صبح که میکنید شما، زن خانهداری، زن کارمندی، زن شاغلی، زن صنعتگری، هر چه، هر کاری میکنید باید به فکر جامعه باشید. اصل این اهتمام، اصل این وظیفه احساس مسئولیت عمومی است، زن و مرد ندارد.
🔻 بانوان بهعنوان محور و الگوی خانواده وظیفه دارند شاخصهای انتخاب درست را در اختیار فرزندان و سایر اعضای خانواده قرار دهند. در عرصهای که تبلیغات دشمنان بیشتر روی بانوان متمرکز شده، خوب است بانوان تمام همّ و غمّ خود را برای مشارکت حداکثری و حضور مردم در پای صندوقهای رای معطوف کنند.
🔻 در این میان وظایف بانوان برای حضور و مشارکت فعال و آگاهانه در عرصههای مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی و بینالمللی حیاتی است. اینکه قبل از ورود به عرصه جامعهسازی باید به خودسازی بپردازد و جامعهسازی را با توجه به تمدنسازی پیش ببرد، نیاز به اشراف کامل علمی و سیاسی و توجه به ابعاد مهم وظایف زنان در تمدنسازی دارد.
🔻 زنان جهان اسلام تاکنون نشان دادند در جغرافیای مادیگرایی و اومانیسم میتوانند اسطوره مقاومت و ایثار و دگرخواهی اسلامی باشند، نه تنها بر روی توانمندی فردی و خانوادگی خود کار کردهاند، بلکه آیندهنگری آنها باعث شده با افق تمدنسازی مشکلات و بحرانهای سیاسی اجتماعی را گذرا و موقت ببینند و برای آینده مستضعفان جهان بکوشند.
🔻 در این زمینه هم باید به اهمیت انتخابات سیاسی ایران در چگونگی این تمدن سازی و مواجهه شرق و غرب با تحولات ایران توجه داشت و با حضور فعال خود در میدان، این خطیر را به اطرافیان خانواده و جامعه گوشزد کرد. شناخت دشمن و شیوههای تسلط و نفوذ او در جریانات سیاسی، شناخت رسانه و اهمیت سواد رسانه، درک موقعیت حساس داخلی و خارجی و منطقهای از جمله موارد مهم قابل توجهی است که در فعالیت انقلابی باید بدان آگاهی داشت و آن را جدی گرفت.
🔻 شناخت مطالبات زنان و مواجهه صحیح دولتها با اقتضائات زنانه و چگونگی دستیابی به حکمرانی مطلوب زنان از دیگر زمینههایی است که در آن زنان باید هم به جایگاه خود و پرورش اعتماد به نفس همراه با توانمندسازی زنان اشراف داشته باشند و هم به جایگاه مدیریتی زنانه برای احقاق صحیح حقوق زنان. دیدگاهی که بخش اعظم آنان باید با نگرش صحیح نسبت به نظریه سوم الگوی زن مسلمان اصلاح گردد. زنی که در عین محجبه و عفیفه بودن با توجه به اولویت خانواده از مشارکت اجتماعی فعال دریغ نمیورزد.
(۱) بیانات امام خامنهای مدظلهالعالی در دیدار بانوان دی۱۴۰۲
#انتخابات
#بانوان
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠
|@rnb1402|