◆◇ یادداشت هفتم ◇◆
﷽
•◉✿کمکاریعوامعلتبرخیمصلحتها✿◉•
#نقشعوامدرمدیریتجامعه
🔹اگر هر کدام از مردم سهم خود را در مسئوليت اجتماعى و دفاع از کيان اسلام و کشورهاى اسلامى برعهده بگيرند و به يارى یکدیگر بشتابند، به يقين پيروزى با آنها خواهد بود.
🔹دقت در فراز های دوم و سوم خطبهی ۲۷ نهج البلاغه نشان میدهد که چقدر نقش مردم در مدیریت جامعه مهم است.
🔹حضرت امیر مؤمنان علیه السلام که این خطبه را در حال شکوه و گلایه از مردم کوفه بیان میکند به دنبال فهماندن این مطلب است که اگر در اجتماع، هر کسى وظيفه خود را به خوبى انجام دهد و گناه خود را به گردن ديگرى نيندازد و سهم خويش را در مسئوليت ها بپذيرد، ناکامى و شکست، کمتر پیش می آید. 🔹بدبختى از آنجا شروع مى شود که هر کس از زير بار مسئوليت خود فرار کند و ديگرى را مقصّر بشمارد، در چنين جامعه اى همه مقصر و همه گنهکارند و شکست آنها در برابر دشمنان، دور از انتظار نيست.
🔹در خطبه 166 نيز میفرماید: اى مردم! اگر دست از حمايتِ هم، در يارى حق برنمى داشتيد و در تضعيف باطل، سستى نمى کرديد، هيچ گاه، آنان که در پايه شما نيستند، در شکست شما طمع نمى کردند و هيچ نيرومندى، بر شما غالب نمى شد.
🔹متاسفانه گاهی ما به عنوان عوام و برخی دیگر به عنوان خواص، ولی فقیه را تنها میگذاریم و بعد که او جام زهر مینوشد،عده ای میگویند: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا مُذِلَّ الْمُؤْمِنِینَ».
این نهایت پستی است.
🔹 او صبورانه ایستادگی کرده است، دشنام شنیده است، تذکر داده است، اما خواص سکوت کرده و عوام نیز همراهی نکردهاند و او مجبور به رها کردن حقی به خاطر مصلحتی شده است؛
🔹پس اوج بی انصافیست که بگویند: این دیگر چیست؟ این چه نوع تصمیمی ست؟
✍ادامه دارد...
روشنا //حسین محمدی
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f