【روشــــنــا☜حسینمحمدی】
سلسله مباحث #نقش_خواص_در_هدایت_جامعه در کانال: 👇👇👇👇👇👇👇👇 روشنا//حسین محمدی http://eitaa.com/joinc
پس از بیان معنا و مفهوم خواص و عوام و پیش از پرداختن به موضوع اصلی بحث یعنی #نقش_خواص_در_هدایت_جامعه ؛ ابتدا بهتر است تا در طی چند یادداشت به #نقش_عوام نیز در مدیریت جامعه اشاره کنیم زیرا متاسفانه این مهم گاهی به فراموشی سپرده می شود و از آن غافل می شویم
【روشــــنــا☜حسینمحمدی】
پس از بیان معنا و مفهوم خواص و عوام و پیش از پرداختن به موضوع اصلی بحث یعنی #نقش_خواص_در_هدایت_جامعه
◆◇ یادداشت پنجم ◇◆
﷽
◦•●◉✿یکپیکسلباشیم✿◉●•◦
#نقش_عوام_در_مدیریت_جامعه
✍در یادداشتی همسر #شهیدچمران از دوران آشنایی خویش با شهید چمران در لبنان می نویسد و علاقه ایشان را به نقاشی در آن عنوان کرده و آشنایی خود را با شخصیت چمران از همان هنر نقاشی وی دانسته و می آورد:
❇️نقاشی از مصطفی چمران دیدم که در آن تماما سیاهی بود و فقط در انتهای نقاشی نوری نقش بسته بود که محیطی کوچک را روشن می کرد ، این نقاشی در ذهنم ماندگار بوده و زمانی از وی سوال کردم که منظور از این نقاشی چیست ؟
شهیدچمران در پاسخ می گوید:
✅نور ، هرچقدر هم کوچک باشد ، نور است و به اندازه خود می تواند تاریکی های اطراف را روشن کند .
🔹در واقع شهید چمران میخواهد بگوید اگر همهی مانیتور عالم خراب شود و آن را ظلمت بگیرد و همهی مردم بد شوند؛ اما تو به اندازه یک پیکسل هم باشی، میتوانی نورانی و سفید باشی
🔹به این شکل نیست که تکلیف تو تمام شود و گمان کنی که کاری از تو بر نمی آید.
🔸تک تک این پیکسلها میتوانند نور ایجاد کنند، یک فانوس شوند در اقیانوس برای کسی که صدها سال، راه خود را گم کرده است.
✳️ پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله به دنبال این بودند: 👈«إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَهٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى».
یعنی شما را تنها به یک چیز اندرز میدهم، و آن اینکه: دو نفر دو نفر یا یک نفر یک نفر برای خدا قیام کنید.
🔸 یکی یکی...
🔸خود را فراموش نکنید.
🔸اسیر موج نشوید.
اگر جمعیّت و جنبش و پویش شکل بگیرد کار زیادی میتواند انجام دهد.
اینکه آقا میفرماید: اهمّیّت فضای مجازی مثل فضای انقلاب اسلامی است. یعنی در فضایی که پر است از شبهه و تیر و ترکش، تک تک ما باید یک پیکسل باشیم. نوری باشیم در مقابل این ظلمات.
✍ادامه دارد....
روشنا//حسین محمدی👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
♦️مسمومیت ۹۰ نفر بر اثر الکل صنعتی در فارس
دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
🔹در ۲۴ ساعت گذشته ۹۰ بر اثر مسمومیت با الکل به مراکز درمانی استان مراجعه کردهاند که از این تعداد ۵۳ نفر در شیراز و ۳۷ نفر از شهرستانهای فارس هستند.
#کرونا کم بود حالا #الکینا هم بهش اضافه شد
اینا مصداق کسایی هستند که میان ابرو درست کنند اما میزنند چشم رو هم در میارند
آقا ... نکنید این کارو
روشنا//حسین محمدی
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
🌷در خانه می مانیم _ کتاب می خوانیم
آگاهی و دانش، رمز موفقیت انسان است
کتابی مناسب برای خواندن این روزهای خانواده ها و هدیه ای شایسته به همه دختران و پسران جوان.🌹
این کتاب در نهایت دقت و ظرافت، شکیل و با صفحه آرایی زیبایی به چاپ رسیده است. محتوای کتاب نیز شامل ۱۰ فصل است که مفاهیم کاربردی و مفید را در جهت انتخاب درست شریک زندگی به دختران و پسران جوان می دهد و آنها را از افتادن به دام انتخاب های غلط باز می دارد. 🌺
آدرس:
برای تهیه این کتاب، اهالی نسیم شهر می توانند به کتابفروشی فرهنگیان (آقای رضاپور)، واقع در ۱۶ متری مطهری، خیابان مدرسه مراجعه کنند.
و اهالی شهرک اورین و همدانک نیز به کتابفروشی آقای رزاقی، جنب دهیاری همدانک مراجعه نمایند.🌹
آدرس کانال دکتر دینی پور(مشاور و مدرس آموزش خانواده)👇
@moshaver_dinipour
【روشــــنــا☜حسینمحمدی】
◆◇ یادداشت پنجم ◇◆ ﷽ ◦•●◉✿یکپیکسلباشیم✿◉●•◦ #نقش
◆◇ یادداشت ششمم ◇◆
﷽
◦•●◉✿نقشعوامدرتصمیمسازی✿◉●•◦
#نقشعوامدرمدیریتجامعه
✳️فرعون به قوم خود گفت: بگذارید من موسی را بکشم «ذَرُونی أَقْتُلْ مُوسى».
این سخن به چه معناست؟🤔
✅یعنی اگر مردم نخواهند، فرعون با آن تفرعن خود نمیتواند موسی را بکشد.
🔸اگر مردم حامی کسی باشند و از حق پشتیبانی و دفاع کنند، خواص باطل هم جرأت نخواهند کرد که مخالفت کنند.
🔹اینکه خواص در جای خود بسیار مهم هستند شکی نیست؛ اما عوام جامعه نیز در تصمیم سازی بسیار مهم هستند.
🔸عوام با اینکه حوزهی نفوذ زیادی ندارند ولی جمع آنها مهم است.
🔹وقتی عوام در صحنه باشند، خواص حتی برای ظاهرسازی، خود را با عوام تنظیم کرده و همسو می شوند.
🔸پس از آنکه عثمان کشته شد، طلحه چنان در توهّم خلافت غرق شده بود که در منزل تختی بر هم زده و دست خود را چنان آماده کرده بود که اگر کسی قصد بوسیدن داشت، جای بوسه تنظیم باشد.😏
اما پس از کمی انتظار کسی نیامد و به او گفتند: مردم در خانهی علی جمع شده اند.
او با اینکه مورد حمایت عایشه بود و در راه رسیدن به قدرت، هزینه زیادی کرده بود _طوری که به بخشندگی شهرت یافت_ اما پس از اندکی بررسی وقتی مطمئن شد که حکومت به او نخواهد رسید با خود گفت: حالا که از حکومت خبری نیست، اما می توان به استانداری رسید. لذا به سرعت حرکت کرد و خود را به خانه امیرالمومنین رساند و از حلقهی مردم عبور کرد، و اوّلین کسی شد که رفت با امیر المؤمنین علیه السّلام بیعت کرد که بعدها بگوید ما اوّلین نفر بودیم که با تو بیعت کردیم پس اسم ما را در کارگزاران قرار دهید.
✅از این جریان می توان یک نتیجه گرفت و آن اینکه اگر خواص هم ببینند که عوام به یک سمت دیگر رفتند و امیدی به آنها نیست، مجبور هستند بیایند…
✳️طلحه چرا آنجا مخالفت نکرد؟ 🤔
🔹چون اگر در آن لحظه مخالفت می کرد مردم با او برخورد می کردند. وی وقتی دید مردم در خانهی علیّ بن ابیطالب هستند، اندیشید که الان فصل، فصل همراهی با علیّ بن ابیطالب علیه السّلام است، لذا رفت و بیعت کرد.
✅آری ! اگر مردم پشتیبان کسی باشند حتی خواص باطل هم جرأت نمیکنند که مخالفت کنند.
🔸اگر در جریان هجوم به خانهی زهرای اطهر سلام الله علیها عموم مردم همراهی کرده بودند، ابداً کسی جرأت نمیکرد به خانهی امیر المؤمنین علیه السّلام حمله کند.
ولی مردم نیامدند از امیر المؤمنین علیه السّلام دفاع کنند.😔
✍ادامه دارد...
روشنا // حسین محمدی👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
【روشــــنــا☜حسینمحمدی】
◆◇ یادداشت ششمم ◇◆ ﷽ ◦•●◉✿نقشعوامدرتصمیمسازی✿◉●•
◆◇ یادداشت هفتم ◇◆
﷽
•◉✿کمکاریعوامعلتبرخیمصلحتها✿◉•
#نقشعوامدرمدیریتجامعه
🔹اگر هر کدام از مردم سهم خود را در مسئوليت اجتماعى و دفاع از کيان اسلام و کشورهاى اسلامى برعهده بگيرند و به يارى یکدیگر بشتابند، به يقين پيروزى با آنها خواهد بود.
🔹دقت در فراز های دوم و سوم خطبهی ۲۷ نهج البلاغه نشان میدهد که چقدر نقش مردم در مدیریت جامعه مهم است.
🔹حضرت امیر مؤمنان علیه السلام که این خطبه را در حال شکوه و گلایه از مردم کوفه بیان میکند به دنبال فهماندن این مطلب است که اگر در اجتماع، هر کسى وظيفه خود را به خوبى انجام دهد و گناه خود را به گردن ديگرى نيندازد و سهم خويش را در مسئوليت ها بپذيرد، ناکامى و شکست، کمتر پیش می آید. 🔹بدبختى از آنجا شروع مى شود که هر کس از زير بار مسئوليت خود فرار کند و ديگرى را مقصّر بشمارد، در چنين جامعه اى همه مقصر و همه گنهکارند و شکست آنها در برابر دشمنان، دور از انتظار نيست.
🔹در خطبه 166 نيز میفرماید: اى مردم! اگر دست از حمايتِ هم، در يارى حق برنمى داشتيد و در تضعيف باطل، سستى نمى کرديد، هيچ گاه، آنان که در پايه شما نيستند، در شکست شما طمع نمى کردند و هيچ نيرومندى، بر شما غالب نمى شد.
🔹متاسفانه گاهی ما به عنوان عوام و برخی دیگر به عنوان خواص، ولی فقیه را تنها میگذاریم و بعد که او جام زهر مینوشد،عده ای میگویند: «السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا مُذِلَّ الْمُؤْمِنِینَ».
این نهایت پستی است.
🔹 او صبورانه ایستادگی کرده است، دشنام شنیده است، تذکر داده است، اما خواص سکوت کرده و عوام نیز همراهی نکردهاند و او مجبور به رها کردن حقی به خاطر مصلحتی شده است؛
🔹پس اوج بی انصافیست که بگویند: این دیگر چیست؟ این چه نوع تصمیمی ست؟
✍ادامه دارد...
روشنا //حسین محمدی
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
◆◇ یادداشت هشتم ◇◆
﷽ ◦•●◉✿مبادیصلحامامحسنع✿◉●•◦
#کمکاریعوامعلتانجامبعضیازمصلحتها
🔸در یادداشت قبل بیان شد که گاهی کوتاهی مردم، سبب پذیرش برخی مصلحتها توسط رهبر جامعه میشود.
در این یادداشت یک نمونه از تاریخ ذکر میگردد:
🔹با وادار کردن حضرت امیرالمومنین علیه السلام به پذیرش حکمیت آن هم در شرایط پیروزی قطعی لشکر امیرالمومنین علیه السلام فرصت یک ساله ای به وجود آمد تا معاویه ملعون توان نظامی خود را به دست آورد.
پس از خیانت مسئول مذاکرات یعنی ابوموسی اشعری و عزل حضرت امیر مومنان توسط وی،خوارج به حضرت امیرالمومنین اعتراض کردند که نباید حکمیت را می پذیرفتیم. پس در برابر حضرت صف آرایی کردند. پس از جنگ نهروان-در شرایطی که لشکر حضرت امیرالمومنین به دلیل جنگ با خوارج،یارای جنگی دوباره را نداشتند-معاویه چند هزار نیروی تازه نفس آماده نمود و به شهرهای مختلف حکومت حضرت امیرالمومنین علیه السلام گسیل داشت. لشکریان شام پس از تصرف شهرهای مدینه،بصره،مصر و... با تهدید ساکنان این شهرها را به بیعت با معاویه در می آوردند تا اینکه بسیاری از شهرهای تحت فرماندهی و حکومت حضرت امیر سقوط کرد. و امیرالمومنین در پی آماده کردن سپاه برای باز پس گیری شهر ها بودند که با ادبار مردم رو به رو شدند و در نهایت به دست یکی از خارج به شهادت رسیدند.
🔹حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در این شرایط نابسامان به حکومت رسیدند. ایشان سهم بیت المال مسلمین و حقوق مجاهدین را برای شرکت در جنگ افزایش دادند. و عبید الله ابن عباس را فرمانده نظامی سپاه قرار دادند و برای وی قیس بن سعد را به عنوان جانشین انتخاب نمودند اما عبیدالله بن عباس،فریب معاویه را خورد و به دومیلیون درهم خود را فروخت و کمر لشکر امام را شکست و به دلیل خوی قبیله گرایی مردم،لشکر ۸ هزار نفری او نیز به معاویه پیوست.
🔹یکی دیگر از از عواملی که سبب تضعیف لشکر حضرت شد روحیه شایعه پذیری و نداشتن درک سیاسی و بصیرت سپاهیان امام حسن مجتبی بود. همچنین همه سپاهیان حضرت امامت ایشان را قبول نداشتند. عدهای،کوفیان ای بودند که شیعه عراقی محسوب می شدند و فقط به جهت سیاسی، حاکمیت امام را قبول داشتند. و برخی نیز خوارجی بودند که به جهت نفرت از معاویه و برای مقابله با او همپیمان امام شده بودند.
بنابراین می توان گفت که امام حسن مجتبی یاری واقعی و گوش به فرمان نداشت تا جایی که در روایتی می خوانیم وقتی در روز قیامت میگویند ،«أینَ حَواریُّ حسن بن علی؟» ، در پاسخ فقط دو نفر هستند که یکی از آنان «سفیان بن ابی لیلا« است، همان کسی که بعد از پذیرش صلح، امام را «مُذِلَّ المُومنین»خواند.
🔹در چنین شرایطی یکی از خوارج را تحریک کرده بودند که «معاویه برای امام پیغام صلح فرستاده است» و این موضوع سبب شد که سجاده را از زیر پای امام کشید و امام به زمین خورد و ملعون دیگری ران مبارکه ایشان را مجروح کرد. حضرت مجبور شدند مخفیانه به مدائن بروند و به خاطر حفظ جان خود هر شب جای خواب خود را تغییر دهد. این دوری از سپاه موجب شد،ایشان یاران دیگر خود را نیز از دست بدهند.
🔹در این میان فقط قیس بن سعد یار صدیق امام با لشکر خود باقی مانده بود. حضرت به قیس پیغام دادند که نیروهای خود را برای جنگ با معاویه حفظ کن،هنوز نامه زنده بودن امام را به لشکر نخوانده بود که شایعه شد امام صلح را امضا کرده است در حالی که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده بود و لشکر قیس نیز پراکنده شد و امام نیروی منسجم نظامی خود را برای ادامه جنگ از دست داد.
🔹نکته آخر اینکه یکی از وظایف مهم امام حفظ جان امام پس از خود است تا سلسله هدایت قطع نشود. اگر بخواهند امام حسن را بکشند، اولین کسی که کشته خواهد شد امام حسین خواهد بود. در واقع امام با پذیرش صلح، علاوه بر حفظ تعداد اندک شیعیانش، امام پس از خود را نیز برای پایه گذاری کربلا و هدایت جامعه اسلامی حفظ نمودند.
🔸حال با چنین شرایطی اگر امام صلح را امضا نمیکردند قطعاً توسط افراد خود یا کشته می شدند یا تحویل معاویه داده میشدند.
🔸 متاسفانه برخی حضرت امام حسن علیه السلام را صلح طلب می نامند؛
آیا اگر چنین شرایطی نبود حضرت صلح می کردند؟🤔
✅در اینجاست که معنای واقعی نرمش قهرمانانه را می فهمیم. اما آیا این نرمش قهرمانانه برای مردم کوفه هم قهرمانانه است یا ذلت محض؟
✍ادامه دارد...
【روشـــــنــا☜حسین محمدی】⇙⇙⇙
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
【روشــــنــا☜حسینمحمدی】
◆◇ یادداشت هشتم ◇◆ ﷽ ◦•●◉✿مبادیصلحامامحسنع✿◉●•◦ #کمکا
این یادداشت طولانی شد اما توصیه میکنم حتما مطالعه کنید
نکته قابل توجهی بیان شده
توصیه آیت الله العظمی وحید خراسانی برای گذر از این روزهای سخت
【روشـــــنــا☜حسین محمدی】⇙⇙⇙
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
﷽
◆◇ سلسله مباحث ◇◆ •◉✿نقشخواصدرهدایتجامعه✿◉•
👈در کانال روشنا👈 @roshanna
مطالبی که تاکنون در کانال قرار داده شده است به قرار زیر است که با لمس هر عنوان، میتوانید یادداشت مورد نظر را مطالعه کنید👇👇👇👇👇👇
☆✎✎ مقدمه ✎✎☆
خواصوعوامدردیدگاهمدیریّتیامامعلی
معناومفهومخواصوعوام
نقش مهم خواص و عوام
نقشعوامدرمدیریتجامعه
نقش عوام در تصمیمسازی
کمکاریعوامعلتبرخیمصلحتها
صلحامامحسنعنمونهایاز کمکاریعوام
در مباحث آینده به نقش خواص حق و باطل در هدایت و یا گمراهی جامعه خواهیم پرداخت و با ذکر مصادیق گوناگون _ با توجه به سیر تاریخی ائمه اطهار علیهم السلام _ مباحث را ادامه خواهیم داد.
🔸🔹پس با ما همراه شوید 🔹🔸
🔹اینپیامرابهدوستانتانارسالکنید🔹
【روشـــــنــا☜حسین محمدی】⇙⇙
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
مهاجمان حرم
🔹همیشه هستند کسانی که بنام دین سر دین را میبرند
🔸۱۴۰۰ سال پیش، عدهای در کربلا
🔸و اکنون عدهای در قم
🔹آیا شکستن درب حرم حضرت معصومه(س) حفظ دین است؟!!!
🔹شما #مهاجمان_حرم هستید نه مدافعان حرم!
#شیعه_انگلیسی
【روشـــــنــا☜حسین محمدی】⇙⇙⇙
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f
◆◇ یادداشت نهم ◇◆
﷽
◦•●◉✿نقشخواصدرهدایتجامعه✿◉●•
#نقش_خواص_در_روشنگری
🔹امروزه وقتی در جامعه نگاه میکنیم میبینیم گاهی روشنگری میشود، ولی متاسفانه خواصّی که باید بیایند شروع به صحبت کردن کنند نمی آیند…
🔹اگر کسی نگاه مختصری به تاریخ بیندازد میبیند حتی برای فرعون نیز خواص مهم بود. خواص تأثیرگذار هستند زیرا همیشه، مناسبات قدرت مهم است.
✅زمانی که امیر مؤمنان علیه السلام پس از #جنگ_جمل _ که اوّلین جنگ با مسلمانها بود_ به کوفه تشریف آوردند، مردم هنوز دچار تردید بودند که چرا با مسلمانان در جنگیم!
(چون آنها شیعه سیاسی بودند و عصمت امیر المؤمنین را متوجّه نمیشدند). حضرت امیر المؤمنین سخنرانی کردند، سپس فرمود: «حسن جان شما سخنرانی کن».
✳️سؤالی که پیش می آید این است که آیا مگر ایشان امیر البیان نیستند؟ آیا بعد از او سخنرانی لازم است؟
👈پاسخ این است که بله.
✅سخنرانی بعد از امیر المؤمنین برای کسی لازم نیست که امیر المؤمنین را اسد الله الغالب و صاحب مقام ولایت کلیّه میداند.
اما برای کسی که امیر المؤمنین را فقط یکی از اصحاب پیغمبر میداند و اکنون دچار تردید است که چطور با مسلمانها میجنگد، نیاز اساسی است. لذا باید افراد دیگری نیز که وجهه سیاسی_اجتماعی دارند دفاع کنند.
✅بنابراین حضرت فرمود: حسن جان صحبت کن.زیرا حسن بن علی سبط پیغمبر است، یک شخصیّت جدا است. پس ایشان سخنرانی کردند و نشستند.
بعد فرمود: ابن عبّاس حرف بزن ، به عنوان نمایندهی قریش. حرف زد و نشست.
سپس فرمود: عمار حرف بزن. به جهت آنکه از صحابه شاخص هستند. سخن گفت و نشست.
فرمود: مالک تو به عنوان نماینده یمنی ها حرف بزن.
✅ یعنی خواصّ جامعه باید بیایند نگذارند آشوب شود. اعتماد مردم به ولی بیشتر شود.هر وقت در مناسبات قدرت خواص نیایند الحاق کنند جامعهی اسلامی سیلی میخورد و پردهدری اتّفاق میافتد.
✅گناه خواص در سکوت بد موقع با یک انسان عادی فرق میکند. سکوت یک نفر گاهی باعث کشته شدن ۱۰ هزار نفر میشود.
✳️آن چیزی که امروز در جامعهی ما هم خالی است، این خواص هستند.
نمونه آن در همین جریان اخیر #قم و #مشهد در مقابل حرم اهل بیت علیهم السلام بود. متاسفانه مراجع بزرگوار تقلید، علما و روحانیت اصیل نیامدند روشنگری کنند که "تعطیلی تجمعات مذهبی، برای عبور از بحران ویروس کرونا یک تصمیم دینی است و همین سبب پیوستن عده ای از قشر خاکستری به تجمع اخیر بوده اند.
🔹خواص حلقه اتصال ولایت با مردم هستند تا جامعه از بحران عبور کند.🔹
✍ادامه دارد...
【روشـــــنــا☜حسین محمدی】⇙⇙⇙
http://eitaa.com/joinchat/2852388898C3bcd6d4e0f