💠
حضور هسته سیاست کشاورزی و منابع طبیعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) در سیزدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
🔹 محور چهارم این کنفرانس با عنوان
"چالشهای پیشرفت ایران در حوزه کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای تحول میزگرد اندیشکده آب، محیطزیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی" در تاریخ 26 اردیبهشت برگزار شد که در آن نویسندگان به ارائه مقالات منتخب پرداختند.
🔸
هسته سیاست کشاورزی و منابع طبیعی مرکز رشد با ارائه دو مقاله در مورد «بررسی نظام تولید خانوادهمحور در کشاورزی ایران» و «ضرورت و الزامات شکلگیری تشکلهای کشاورزی» در این کنفرانس شرکت نمود.
🔹
دکتر هاشم سوداگر پژوهشگر مرکز رشد در ارائه خود راهکارهای سوددهی فعالیت کشاورزی را بیان نمود و مقیاس تولید در کشاورزی را تابع عوامل گوناگونی از جمله ساختار اقتصاد ملی، شرایط اقلیمی، سیاست اقتضائات نهادی جامعه کشاورزی و مهمتر از همه، توان اقتصادی و مدیریتی دانست و در این خصوص افزود: "برای مثال،
بافت اقتصاد آمریکا حامی واحدهای تولید بزرگ مقیاس است و این در حالی است که 70 درصد واحدهای کشاورزی این کشور در عین بزرگ مقیاسی، تحت مالکیت و مدیریت خانوادهها است".
🔸
دکتر محسن باقری دیگر پژوهشگر مرکز رشد نیز در خصوص ضرورت شکلگیری تشکلهای کشاورزی اظهار کرد: "در طول سالهای پس از اجرای سیاستهای نوسازی کشاورزی در ایران، بخش کشاورزی همیشه با چالشهای تکرار شوندهای چون تأمین نهادههای مورد نیاز کشاورزان و دامداران، بازاررسانی، محصولات مازاد و صادرات مواجه بوده است".
➕️ در ادامه دکتر باقری راهکارهای مختلف جهت مواجهه با این چالش را ناکام دانسته و به
تجربه موفق تولیدکنندگان کشور بدون وابستگی خارجی در زمینه ایجاد تشکلهای متناسب با شرایط اجتماعی و اقلیمی جهت فایق آمدن بر مسائل اشاره کرد و گفت:
"تشکلها علاوه بر آنکه تابآوری اجتماعی و اقتصادی کشاورزان را ارتقا میدادهاند، به تنظیم روابط بین کشاورزان بین خودشان و با مردم مبادرت داشتند".
🔰 این همایش و ارائه آن، فرصت مغتنمی را برای تبادل نظر با صاحب نظران از دیگر اندیشکده ها فراهم کرد و زمینه تعاملات بعدی را شکل داد. مقالات ارائه شده توسط یاران مرکز رشد در این کنفرانس در دسترس مخاطبین گرامی قرار خواهد گرفت.
#هسته_سیاست_کشاورزی_و_منابع_طبیعی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐
Rushd.ir
🆔
@rushdisu