🔻اهم مطالب مطرح شده در مراسم 13 آبان دانشگاه علم و صنعت
دکتر جلیلی:
🔹آقای رئیس جمهور در کمتر از یکماه گذشته سوالی را در جمع برخی دانشجویان دانشگاه تهران سوالی را مطرح کردند و از دانشگاهیان خواستند تا در این زمینه نقطه نظرات خود را ارائه کنند.
🔹پرسش ایشان اینست که «پیشرفت و آینده کشور در سایه تعامل با دنیا است یا تقابل؟». همچنین ایشان گفته اند که «یک عده میگویند تعامل سازنده انجام دهیم و یک عده میگویند تعامل مستمر؛ عدهای میگویند جز قدرتنمایی و کشتن دشمن خبیث و تقابل راه دیگری نیست، یک عده هم میگویند بسیاری از مشکلاتمان با دنیا را میتوان با تعامل مستمر حل کنیم.» سوال باید دقیق باشد؛ اینکه گفته شود «تقابل خوب است یا تعامل؟» مانند آنست که بگوییم در رانندگی، «از پدال گاز باید استفاده کرد یا ترمز؟!».
🔹در همان سخنان گفته شده که «عدهای گفتهاند در گفتگو با آزانس وقت تلف کردید و گفتگو هیچ فایدهای ندارد.» چه کسی این حرف را زده؟ وقتی آزانس اعلام کرد که ما 6 موضوع باقی مانده داریم که همه آن مسائل و موضوعات باقیمانده هم مربوط به دوره دولت هشتم و پیش از سال 2003 بوده است. در گفتگو با آزانس، هر شش موضوع باقیمانده در سال 1386 با نامه رسمی آزانس حل و مختومه شد و کسی هم آن را وقت تلف کردن ندانست.
🔹در همان سخنرانی گفته شده است که «عده ای میگویند وقتی ما با شش قدرت جهانی درحال مذاکره بودیم، برخی میگفتند نباید مذاکره کرد.» اما سوال اینست که شش قدرت جهانی چه وقت پای میز مذاکره آمدند؟ آنها سال 92 مجبور شدند پای میز بنشینند یا سال 87؟ اینگونه پرداختن به مسائل با آدرس غلط، و طرح ناقص مسئله برای افکار عمومی داخل، اهداف سیاست خارجی را محقق نمیکند.
🔸دکتر جلیلی در واکنش به «قهرمان دیپلماسی» خوانده شدن خود توسط یکی از نمایندگان دانشجویی گفت: قهرمان دیپلماسی، دانشمندان و شهدای هستهای بودند که شش قدرت جهانی را در سال 87 به پای میز مذاکره نشاندند و در عمل حقوق ملت ایران را تثبیت کردند.
✅
@saeedjalily