🔴 اهم سخنان اساتید و کارشناسان در نشست تخصّصی دولت سایه در حوزه آموزش و پرورش:
🔸دکتر حسین مظفر وزیر اسبق آموزش و پرورش :
🔹مشکلی که داریم فقدان مراکز مشورتی و استفاده از ظرفیتها و کماعتقادی به استفاده از مراکز مشورتی است.
🔹 آموزش و پرورش اصلاحشدنی است و خیلی هم به سادگی میتواند اصلاح بشود اما اولویت اصلی مسئولین نظام نیست.
🔹در بحث آموزش و پرورش فاصله ای بزرگ بین مبانی گفتاری و نظری و رفتارهای عملی داریم. هنوز درک نکرده ایم که آموزش و پرورش زیرساخت توسعه پایدار است. نبایستی این گونه باشد که وزارت کار و بهداشت و سایر دستگاه ها خودشان را از آموزش و پرورش جدا ببینند.
🔸دکتر یازرلو معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش
🔹بخش گفتمان، فوقالعاده هم حیاتی است و هم حرفهای. گفتمان به دلیل این که سازنده سپهر معرفتی برای تعلیم و تربیت میشود، بر آن سه بخش دیگر هم سایه میافکند.
🔹این جلسه باید این هنر را داشته باشد که موضوعات فاخر دارای ارزش افزوده را شناسایی بکند. در هر چهارتا سطح بگنجاند و آن مسائل متوهمی را که الان گاهی اوقات در هر چهار سطح هم وجود دارد، خارج بکند.
🔸دکتر محمود فرشیدی وزیر اسبق آموزش و پرورش :
🔹 نوعی گرایش غربی در جامعه هست که آموزش و پرورش را هم تحت تأثیر قرار میدهد. در نتیجه به سمت یک آموزش و پرورش حدّاقلی حرکت می کنیم ، چون پرورش تقریباً خیلی وقت است که از آن خبری نیست.
🔹از نظر راهبردی و برنامهای باید از آقای بطحایی تشکّر بکنیم که به هر صورت سند تحول بنیادین را که پنج سال بود تقریباً راکد مانده بود به روی میز آوردند و شعار سند تحوّل بنیادین مطرح میشود.
🔹 اگر چه باید نگران بود کسانی که با سند تحول بنیادین مخالفت داشتند دوباره در عرصههای مختلف نفوذ پیدا بکنند و نقض غرض بشود و به عبارتی سند تحول بنیادین پوستین وارونه بشود.
🔸دکتر چاربند رییس مرکز برنامه ریزی و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش :
🔹آن چیزی که الان برای ما مسأله است و در واقع سند تحول قرار است که به عنوان یک راهنمای عمل به ما کمک بکند، حفظ ارزشها است و ابزارهایی که بتواند این ارزشها را حفظ بکند.
🔹 برای حفظ این مملکت و ارزشهای این مملکت چارهای نیست غیر از این که ما به نظام تعلیم و تربیتمان به عنوان اولویت اول نگاه بکنیم و واقعاً این برای همه جا بیفتد که این اولویت اول است.
🔸حبیب رحیم پور ازغدی کارشناس حوزه آموزش و پرورش :
🔹خصلت حاکمیتی آموزش و پرورش در سالهای آتی با سه مکانیزم راهبردی اقتصاد آموزش و پرورش، مدیریت آموزش و پرورش و تکنولوژی آموزشی در جهت حاکمیتزدایی در میدان کار میکند. باید تکلیف جمهوری اسلامی با این سه مقوله روشن باشد.
🔹 بایستی حقوق عمومی و اقتصادسیاسی را در آموزش و پرورش به بحث بگذاریم.
🔸دکتر صحرایی مدیر مجتمع امام صادق (ع) :
🔹بومی کردن آموزش و پرورش به معنی این است که بیاییم یک نگاه دیگری را هم تمرین بکنیم.
🔹 کار تعلیم و تربیت فقط برای دولتها نیست. قسمتی از ثمره چنین حرفی باید به آموزش و پرورش منتقل بشود. قسمت جدی آن باید به فضای مثلاً صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و غیره منتقل بشود.
🔸مذنبی کارشناس حوزه آموزش و پرورش :
🔹نقطه آغاز تحول در دو راهبرد مهم تربیت معلم و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش است.
🔹ساختار آموزش و پرورش یک راهحل دارد. یک هماهنگکننده کاملی همچون شورای عالی تربیتی که در خود سند تحول به آن اشاره شده و اعتباربخشی شده و مصوب شده را مبنا قرار بدهیم می تواند جریان تربیتی کشور را مدیریت میکند.
🔸خانم قربانی کارشناس تعلیم و تربیت :
🔹شبیهترین زیرنظام در نظام اسلامی با حاکمیت اسلامی نظام آموزش و پرورش است.
🔹در سطح آموزش و پرورش یک صفآرایی وجود دارد و سند بیست سی این صفآرایی را تا یک حدّی ظهور داد.
🔸بنکدار مدیر مجتمع آموزشی :
🔹وزارت آموزش و پرورش در حقیقت پنج وزارتخانه است ولی مسئولیّت را به یک وزیر سپرده اند. این کار این قدر گسترده و متنوع است که یک نفر با تمام مهارتش هم نمیتواند اینها را جمع بکند.
🔹متخصصین همه وزارتخانهها را وزارت علوم تربیت میکند به جز وزارت آموزش و پرورش که تربیت معلم برعهده دانشگاه فرهنگیان است وکار مستقلّی میطلبد.
🔹فضاهای ورزشی وزارت آموزش و پرورش خودش یک وزارتخانه را برای حمایت لازم دارد. ساخت و ساز این وزاتخانه باید به عهده یک سازمان دیگر باشد.
🔹 شدت رشد در سنین شش تا هیجده سالگی که فرد در اوج رشد جسمی و فکری و روحی است قابل قیاس با هیچ امری نیست. انتقال ارزشهای دینی کار مضاعف بعدی است.
#دولت_سایه
🔴 کانال دکتر سعید جلیلی👇
✅
@saeedjalily