#شرح مختصر
#دعا_چهل_هفت_117
زندگى پاك
فَأَحْيِنِي حَيَاةً طَيِّبَةً تَنْتَظِمُ بِمَا أُرِيدُ، وَ تَبْلُغُ مَا أُحِبُّ مِنْ حَيْثُ لَا آتِي مَا تَكْرَهُ، وَ لَا أَرْتَكِبُ مَا نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ أَمِتْنِي مَيتَةَ مَنْ يَسْعَى نُورُهُ بَيْنَ يَدَيْهِ وَ عَنْ يَمِينِهِ.
پس مرا به حياتى پاكيزه زنده دار، كه آنچه مىخواهم فراهم گردد و به آنچه دوست دارم پايان يابد، در صورتى كه آنچه را نمىپسندى، انجام ندهم و آنچه را نهى نمودهاى، مرتكب نشوم و مرا بميران، همچون مردن كسى كه روشنايىاش در پيش رويش و از سمت راستش در حركت است.
در قرآن كريم آمده است: (مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَوةٌ طَيِّبَةً): «هر كس كار شايستهاى انجام دهد، خواه مرد باشد يا زن، در حالى كه مؤمن است، او را به حياتى پاك زنده مىداريم». (نحل/ 97.).
در اين آيه هيچ اشارهاى به اينكه منظور، منحصراً «حيات طيّبه» در قيامت باشد، وجود ندارد. بلكه بيشتر به «حيات طيّبه» در دنيا يا مفهوم عامى كه دنيا و آخرت را شامل بشود اشاره دارد.
در اينكه منظور از حيات طيّبه در دنيا چيست، نظرات مختلفى داده شده است. بعضى آن را به معنى روزى حلال، برخى به قناعت و رضايت به عطاى الهى، بعضى به عبادتِ همراه با روزى حلال، و برخى نيز به توفيق بر اطاعت فرمان الهى، تفسير كردهاند. همچنين عدّهاى حيات طيّبه را به هر گونه پاكيزگى از آلودگىها، ظلمها، خيانتها، عداوتها، اسارتها و ذلتها و طهارت، پاكيزگى، رفاه و آسايش تعبير نمودهاند.
#چهل_هفت
◀️ کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2