#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_6
#دعا_ششم_1
#حقيقت_شب_و_روز 2
#حركت_زمين_و_خورشيد 2
🔴 انرژى
#خورشيد
مجموع انرژى كه به صورت تشعشع نور و حرارت از كل سطح خورشيد در هر سال منتشر مىشود 1024* 2/ 1 وات مىباشد. در سطح خورشيد حرارتى حدود 6000 درجه سانتيگراد وجود دارد. در چنين حرارتى همه عناصر به صورت گاز مىباشد و از اين گذشته، تركيبات شيميايى از هم گسسته و مخلوطى مكانيكى از عناصر بخار شده در حال فروزندگى است.
در خورشيد هم كربن وجود دارد و هم اكسيژن، بنابراين اولين چيزى كه به خاطر مىرسد اين است كه سوختن كربن اين انرژى عظيم را توليد مىكند، ولى حتى در درجه حرارت سطحى خورشيد (6000) هم هيچ گونه تركيب شيميايى صورت نمىگيرد، چه رسد به درون آن كه درجه حرارت به بيست ميليون درجه مىرسد.
وانگهى انرژى حاصل از سوختن يك گرم زغال، نيم ميليون مرتبه از انرژى كه يك گرم از جرم خورشيد در طى عمر خود تشعشع كرده است كمتر مىباشد، بنابراين سرچشمه انرژى تشعشعى خورشيد جاى ديگر بايد باشد.
علم فيزيك قرن گذشته توانايى آن را نداشت اين سرچشمه را براى ما تعيين كند ولى پس از كشف نمودِ انحلال و تجزيه تشعشعى ماده در اوايل قرن بيستم و امكان تحويل عناصر به يكديگر و تبدّلات هستهاى زير اتمى، روشنى خاصى بر اين مشكل افكنده شد و اين نكته به دست آمد كه در ژرفناى ماده و در داخل هسته بىنهايت كوچك اتمها مقادير عظيمى از انرژى نهفته است كه آن را انرژى زير اتمى مىنامند.
اگر نور و حرارت خورشيد نتيجه سوختن ماده آن مىبود در عرض چند قرن تمام جرم عظيم آن مىسوخت و نابود مىشد، ولى خورشيدى كه انرژى خود را از سرچشمه زير اتمى مىگيرد ميليونها سال پرتوافشانى كرده و خواهد كرد.
اين سرچشمه عظيم و لايتناهى درونى خورشيد، طبق آخرين نظريات علمى فيزيك كه با مشاهدات نجومى اثبات شده عبارت است از:
يك رشته فعل و انفعالات هستهاى كه به صورت حلقوى زنجيرى صورت مىگيرد و در طىّ اين حلقه مقادير عظيمى از انرژى آزاد مىشود.
در طى اين فعل و انفعال حلقوى، هستههاى كربن و ازت دخالت مستقيم و نقش كاتاليزر دارند و سرانجام پس از طىّ يك دوره، هسته كربن يا ازت به همان حالت اولى خود برمىگردد و پروتونهاى آزاد ئيدروژن تبديل به هسته هليوم مىگردد.
انرژيى كه در جريان اين فعل و انفعال در تحت درجه حرارت 20 ميليون درجه آزاد مىشود درست مطابق با همان مقدار انرژى است كه در نتيجه تشعشع از خورشيد صادر مىشود:
الْحَمْدُللَّهِ الَّذى خَلَقَ اللَّيْلَ وَ النَّهارَ بِقُوَّتِهِ، وَ مَيَّزَ بَيْنَهُما بِقُدْرَتِهِ
👈 ادامه دارد ...
تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 5 ، ص: 11
👌 دعای
#ششم
◀️کانال انس با
#صحیفه_سجادیه
🆔
@sahife2