🔻مسکن، حق ملت و تکلیف دولت
برای باز کردن قفل وضع موجود شهر و مسکن دو کلید اصلی وجود دارد: 1_ زمین 2_ تنظیمگری بازار
یکی از مهمترین ادله قیام مردم علیه حکومت پهلوی، مسئله زمین و مسکن بود که حضرت امام نیز این موضوع را لحاظ فرموده و درباره آن به عنوان یک بحران و چالش نام میبرد.
امام خمینی در موارد متعددی موضوع بهرهمندی از مسکن برای همه شهروندان به ویژه محرومان جامعه را یک حق انسانی شمرده که دولت در برابر آن وظیفه و تکلیف دارد. این درحالیست که برخی از ارکان حاکمیت دست به احتکار زمین و مسکن زده و رفتار آنها در داشتن زمین و مسکن خالی در تعارض عینی با فرمایش امام خمینی و منویات رهبرانقلاب است.
▫️تبدیل کالای مصرفی به کالای سرمایهای
سیاستهای اشتباه در عرصه مدیریت زمین و تنظیم بازار اتفاقی را رقم زده که سرمایهگذاری در حوزه خرید زمین و مسکن در نسبت با سایر سرمایهگذاریها دارای سود بیشتر با خطرپذیری کمتر است. لذا تقاضای حوزه مسکن از جهت سرمایهای بودن آن است و مسکن کالای گرانی است که به دست مصرف کننده نمیرسد.
▫️بیثمر بودن راه حل عرضهی زیاد
در پی حل این موضوع یکی از سیاستهای به کار گرفته شده، عرضه زیاد مسکن بود تا بتوان با ساماندهی بازار عرضه و تقاضا، قیمت مسکن را کنترل کرد.
اما نتیجه واقعی آن شد که با افزایش عرضه مسکن باز خانهها به دست مصرف کننده نرسید و سرمایهداران به خرید مسکنها و تراکم شهری روی آوردند. تا جایی که برخی افراد یا سازمانها و حتی بانکها دارای صدها مسکن خالی هستند.
▫️احتکار زمین
این گرانی مسکن و سپس تراکمفروشی که با قانون بسته شدن کمربند شهری رخ داده است، از تبعات احتکار زمین است که به دست مصرف کننده واقعی نمیرسد. با محاسبه آماری میتوان گفت اگر به هر خانواده ایرانی هزارمتر زمین داده شود، تازه کمتر از 2درصد مساحت کشور درگیر میشود.
🔻برشی از جلسه پنجم درسگفتار
#رنسانس_شهری_در_ایران
#استاد_رئیسی
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔
@sch_negah💠