♦️پاسخ♦️
1️⃣.شیعیان عراق ۶۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و این در حالی است که حکومت و دولت عراق شیعه نیستند بلکه از اهل سنت اند و گذشته از این هم قرار نیست که چون مذهبی و شیعی است کارشان هم در همه موارد درست باشد که اگر بود الان وضعیت کشور عراق این نبود
2️⃣.این تفکر غلط که هر چه شد و هر اتفاقی پیش امد باید فقط حوزه های علمیه بلندگو و صدای اعتراض باشند درست نیست چرا که باید همه مردم معترض باشند و چه بسا که تا به الان بیشتر اوقات حوزه های علمیه پرچمدار بوده و هستند و شروع نهضت ها و قیام ها و اعتراض ها از علمایی بودند که در همین حوزه ها درس خوانده اند.
3️⃣.این شیوه استقبال از مهمان ها در عراق معمول است. ابراز خوشحالی مردم عراق طبق سنتی که دارند متفاوت است با سایر کشورها(اما این سنت باعث نمی شود که رقصیدن و پایکوبی از نظر شرع هم صحیح باشد).
و این عین عقلانیت است که نه تنها حوزه علمیه و علما بلکه حتی مردم عادی هم در برابر هر چیزی واکنش نشان بدهند.(جایی که باید واکنش نشان بدهند مسائل و امور مهم اند نه پایکوبی یه عده ایی کم که نه مذهب و نه دین شان معلوم است و فکر ها و نگاه ها را از اصل موضوع که همان دیدار ایت الله سیستانی و پاپ بوده است گمراه کنند).
همانطور که گفته شد علما و حوزه ها همیشه جلودار بوده و هستند پس نمیشه این ها را نادیده گرفت و علما و حوزه ها را متهم به بی تفاوتی کرد.
4️⃣.در کشورها سیاست ها متفاوت است،حوزه ها و سیاست های انها هم متفاوت است، پس رویکرد حوزه نجف با لبنان و ایران متفاوت است.
این نوع نگاه باعث این نمی شود که اشتباه نتیجه گیری کنیم و شاید ایمانشان ضعیف است.
5️⃣.دیدار ها و نشست هایی همیشه به صورت حضوری و غیرحضوری بین علمای کشورها و ممالک اسلامی بوده و هست و این حرف بی سند و پوچی است که گفته شده است چرا که حتی در ایران موسسات و مجامعی است که یکی از کارهایشان همین دیدارهاست مثل مجمع تقریب مذاهب، مجمع جهانی اهل بیت ع و...
6️⃣.منابعی که علما از هم ها استفاده می کنند اولا همه یکسان نیست و دوما در همان هایی هم که یکسان اند،برداشت ها متفاوت است مثل سایر علوم.
اگر قرار بود که بر فرض منابع یکسان،نتیجه ها هم یکسان باشد که نه علمی بود و نه عالمی
✍سعید سپاهی
#ماه_رجب
#حاج_قاسم