🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
#منتظران_هوشیار
❣
روایت پنجاه و هشت(زندگینامه پیامبر)
✨بعد از گفتگوهای زیاد پیمان صلحی منعقد شد، که یکی از موادّش همین بود که مسلمانان آن سال را از عمره چشم بپوشند و سال آینده به مکه بیایند، مشروط بر اینکه بیش از سه روز نمانند و سلاحی جز سلاح مسافر با خود نیاورند، و مواد متعدد دیگری دائر بر امنیّت جانی و مالی مسلمانان که از مدینه وارد مکه می شوند و همچنین ده سال متارکه جنگ میان مسلمین و مشرکین و آزادی مسلمانان مکه در انجام فرائض مذهبی در آن گنجانیده شد.
بر این پیمان صلح، گروهی از مسلمانان و مشرکان گواهی داده و کاتب عهدنامه، علی بن ابیطالب(علیه السلام) بود.
🍁در اینجا پیامبر(صلی الله علیه و آله) دستور داد، شترهای قربانی که به همراه آورده بودند، در همان جا قربانی کنند. سرهای خود را بتراشند و از اِحرام به درآیند.
اما این امر برای جمعی از مسلمانان سخت ناگوار بود، چرا که بیرون آمدن از اِحرام، بدون انجام مناسک عمره، در نظر آنها امکان پذیر نبود، ولی پیغمبر(صلی الله علیه و آله) شخصا پیشگام شد و شتران قربانی را نحر فرمود و از اِحرام بیرون آمد و به مسلمانان تفهیم نمود که این استثنایی است در قانون اِحرام و قربانی که از سوی خداوند قرار داده شده است.
🍁مسلمین هنگامی که چنین دیدند تسلیم شدند و دستور پیامبر(صلی الله علیه و آله) دقیقا اجرا شد و از همان جا آهنگ مدینه کردند، اما کوهی از غم و اندوه بر قلب آنها سنگینی می نمود، چرا که ظاهر قضیّه مجموع این مسافرت، یک ناکامی و شکست بود، ولی خبر نداشتند که در پشت داستان صلح حدیبیه چه پیروزی هایی برای مسلمانان و آینده اسلام نهفته است و در همین هنگام بود که سوره فتح نازل شد و بشارت فتح عظیمی را به پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) داد.
🍁با قرارداد صلح ده ساله حدیبیه تا حدی مسلمانان مدینه، از تجاوز و تعرّض راهزنان و رهگذران قریش که از راه وادی القریٰ به شام و نواحی شمال عربستان رفت و آمد می کردند، آسوده خاطر شدند و رسول خدا(صلی الله علیه و آله) را فرصتی به دست آمد، تا برای سران کشورها و شهرها نامه بنویسد و آنها را به اسلام دعوت کند.
این نخستین گامی بود که پیامبر(صلی الله علیه و آله) پس از نوزده سال کشمکش با قریش لجوج، برداشت. اگر دشمنان داخلی، با نبردهای خونین خود، او را مشغول نمی ساختند، پیامبر(صلی الله علیه و آله) پیش از این، به دعوت ملل جهانی دست می زد، ولی حملات ناجوانمردانه عرب، او را مجبور ساخت، که قسمت مهمی از وقت خود را به امر دفاع از حوزه اسلام صرف نماید.
اکنون صد و هشتاد و پنج نامه، از متون نامه های پیامبر(صلی الله علیه و آله) که برای تبلیغ و دعوت به اسلام و یا به عنوان میثاق و پیمان نوشته است، در دست داریم که محدّثان و تاریخ نویسان آنها را ضبط کرده اند. همه این نامه ها حاکی از این است که روش اسلام در دعوت و تبلیغ، منطق و برهان بوده، نه جنگ و شمشیر. نویسندگان این نامه ها بالغ بر بیست و سه نفر بودند، بعضی بیست و شش و نیز تا چهل و دو نفر نوشته اند که یکی از آنها حضرت علی(علیه السلام) بود و افرادی که برای آنها نامه نوشته اند، بسیارند، از جمله: قیصر روم، خسروپرویز پادشاه ایران، نجاشی پادشاه حبشه و...
ادامه دارد...
#منتظران_هوشیار
#او_خواهد_آمد
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#شهداء_ومهدویت
↶【با ما همراه باشید】↷
꧁꧁꧁🌺꧂꧂꧂
_ _ _ _ _ _ _ _ _
eitaa.com/joinchat/4178706454Ca0d3f56e59