@soltannasir
{پیوند اسطوره با دین 83}
{ شباهت های اهل فتوت و خاکسار با آیین مهری 5}
{ایزد مهر فرشتهٔ حجرالاسود 1}
ادامه...👇
برای یافتن این پاسخ به روایات اهل بیت مراجعه می نماییم.
عزیزان احادیث کتاب فروع کافی کتاب حج بخش یکم «آغاز پیدایش حجرالاسود و سبب دست ساییدن به آن» را می آوریم : 👇
{ 1_معاویه بن عمّار گوید : امام صادق (ع) فرمود : به راستی خداوند تبارک و تعالی آن گاه که از بندگان 👈پیمان گرفت به حجرالاسود فرمان داد تا پیمان های آنها را در خود نگه دارد. از این رو کنار حجرالاسود گفته می شود : امانت
خود را ادا کردم و پیمان خود را تجدید نمودم که برای من به وفای به پیمان گواهی دهی.
2_ حلبی گوید : به امام صادق (ع) عرض کردم : برای چه به حجرالاسود دست می سایند?
فرمود : هنگامی که خداوند (ع) از فرزندان آدم پیمان گرفت، حجرالاسود را از بهشت خواست و به او را فرمان داد تا پیمان را در خود نگه دارد. او برای هر کس که به آن پیمان وفاکند، به وفا نمودنش گواهی می دهد.
3_بکیربن اعین گوید : از امام صادق (ع) پرسیدم : برای چه خداوند حجرالاسود را در رکن مخصوص آن قرار داد که اکنون در آنجاست و در رکن دیگری قرار نداد?
و برای چه آن را بوسند ? و چرا آن از بهشت بیرون آورده شده است ? و برای چه پیمان و عهد بندگان در آن _ نه در غیر آن _ قرار داده شده ? سبب این کار چیست ? خداوند مرا فدای شما گرداند! مرا از این امور آگاه سازید؛ چرا که فکرم در این مورد شگفت زده شده است.
راوی گوید : آن حضرتش فرمود: سؤال کردی و مسأله مشکلی را مطرح نمودی و خواستار دست یابی به نهایت آن شده ای. اینک پاسخ را بشنو و دل خود را خالی و گوش فرا ده _ان شاءاللّه_ تو را آگاه خواهم ساخت.
همانا خداوند تبارک و تعالی حجرالاسود را _ که گوهری بود _ از بهشت برای آدم (ع) بیرون آورد و به خاطر پیمان، در آن گذارده شد. به دلیل این که آن گاه که خداوند از فرزندان آدم از نسل های آنان از فرزندانشان در آن مکان پیمان گرفت، در همان جا برای آنان ظاهر شد تا او را دیدند، و از همان مکان است که پرنده ای برای قائم (ع) فرود می آید و نخستین کسی که با او بیعت می کند، همان پرنده است که به خدا سوگند! او جبرئیل (ع) است.
و حضرت قائم (ع) همان مکان تکیه می دهد و همو حجّت و دلیل بر آن حضرت است. او شاهد برای افرادی است که در آن مکان او را دیدار کرده اند، و گواه بر کسی است که پیمان و عهدی که خداوند در میثاق از آنان گرفته است به او ادا کنند. از این رو مردم هر سال نزد آن می آیند و آن عهد و امانتی را که از آنان گرفته شده، ادا می کنند.
مگر تو نمی گویی : «امانت خود را ادا کردم و میثاق و پیمانم را تجدید نمودم تا این که برای من به وفای به پیمان گواهی دهی»?! به خدا سوگند ! جز شیعیان ما کسی آن را ادا نمی کند و جز آنان، آن عهد و میثاق را حفظ نمی نماید، و به راستی که شیعیان ما نزد آن می آیند، همهٔ آنها را می شناسد و آنان را تصدیق می کند، و دیگران نزد آن می آیند، آنها را انکار می کند و تکذیب می نماید. چرا که کسی جز شما شیعیان آن را حفظ نمی کند، به خدا سوگند ! او برای شما گواهی می دهد و علیه آنان به پیمان شکنی، انکار و کفر گواهی می دهد. او در روز قیامت حجّت بالغهٔ خداوند بر آنان است و در آن روز در حالتی می آید که زبانی گویا و دو چشم بینا در صورت دارد. خلق او را می شناسند و او را انکار نمی کنند، به حفظ عهد و پیمان و ادای امانت شهادت می دهد، و بر هر کسی که او را انکار کرده و عهد و پیمان را فراموش کرده به کفر و انکار گواهی می دهد.
در مورد این که خداوند حجرالاسود را از بهشت خارج ساخت، آیا می دانی حجرالاسود چه بود ?
عرض کردم: نه
فرمود : فرشته ای از فرشتگان بزرگ در پیشگاه خدا بود. و هنگامی که خداوند از فرشتگان پیمان گرفت، اوّلین فرشته ای بود که به آن ایمان آورد و به آن اقرار کرد. خداوند او را بر همه آفریدگانش امین قرار داد و عهد و پیمان را بر دهان او نهاد و آن را به عنوان ودیعه نزد او گذارد، و بندگان را به بندگی گرفت که هر سال در نزد او به آن میثاق و عهدی که خداوند عزّ و جلّ از آنان گرفته، تجدید عهد کنند، و بدان اقرار نمایند ، آن گاه خداوند او را در بهشت با آدم قرار داد تا عهد و پیمان را به یاد او آورد و هر ساله در نزد آن تجدید اقرار کند.
هنگامی که آدم مخالفت کرد و از بهشت بیرون شد، خداوند آن عهد و میثاقی را که بر او و بر فرزندانش برای حضرت محمّد (ص) و وصیّ آن حضرت (ع) گرفته بود، از یادش برد و او را متحیّر و سرگردان قرار داد.
هنگامی که خداوند توبهٔ آدم را پذیرفت، آن فرشته را به صورت مرواریدی سفید رنگ گردانید و از بهشت به سوی آدم_که در سرزمین هند بود_ فرود آورد، وقتی که آدم او را دید با او انس گرفت با آن که او را جز گوهری سفید نمی شناخت. }
@soltannasir
🌞