✨
گزیدهای از کتاب
#افکار_زائد
نویسندگان:
#چیس_هیل
#اسکات_شارپ
🔸
برخی از نشانههای به دام افتادن ذهن و غرق شدن در افکار زائد
۱-
بیخوابی
به هنگام خوابیدن وقتی توانایی کنترل و متوقف کردن افکارتان مشکل باشد، بیخواب شده و به خواب رفتن برایتان مشکل خواهد بود. ممکن است در طول روز خسته شده باشید، اما همینکه به تختخواب میرسید انگار تازه از خواب بیدار شدهاید! افکار مختلف به ذهن شما خطور میکنند، به کارهایی که هنوز انجام ندادهاید و به کارهای که نتوانستید به درستی انجامشان دهید، فکر میکنید. ذهن شما در کارهایی که نمیتوانید روی آنها کنترلی داشته باشید و یا کارهایی که میتوانستید روی آن کنترل داشته باشید ولی نتوانستید به درستی از عهدهٔ آن برآیید، به صورت وسواسی عمل میکند. این لحظه درست زمانی است که شما در افکارتان غرق شدهاید و بیرون آمدن از آن به راحتی برای شما امکانپذیر نخواهد بود. با این اوصاف شما هم دچار بیشاندیشی شدهاید ولی از آن بیخبر هستید.
۲
- با نگرانی زندگی کردن
یکی از نشانههای غرق شدن در افکار این است که شما به تمام سناریوهای پیش ِرو فکر میکنید. اغلب افرادی که نمیتوانند ذهن خود را آرام کنند به الکل، مواد و یا دارو رو میآورند تا بتوانند کمی آرامش پیدا کنند. اگر افکارتان شما را مضطرب میکند، به نظر میرسد که به دام افکارتان گرفتار شدهاید.
۳-
آنالیز افراطی محیط اطرافتان
کنترل کردن افراطی اوضاع و شرایط اطرافتان یکی دیگر از نشانههای تفکر بیش از حد است. کنترل کردن اوضاع به این معنا است که شما در تلاش هستید که برای آیندهای که نیامده و نامعلوم است، برنامهریزی کنید. بنابراین ترس از شکست دارید و به این فکر میکنید کاری که الان دارید انجام میدهید، از اتفاقات بد جلوگیری میکند یا نه؟ شما در حال زندگی نمیکنید و همین باعث نگرانیتان میشود. در حقیقت نگرانی بیش از حدتان از همین افکار زائد شما نشأت گرفته است.
۴-
ترس از شکست (کمالگرایی)
فرد کمالگرا تمایل به کنترل اوضاع دارد. این افراد موضوعات و اطرافیان خود را کنترل کرده و با ترس از اشتباه سعی میکنند همهچیز را به درستی انجام دهند. فرد کمالگرا نمیتواند شکست را بپذیرد و شکست خود را انکار میکند. کمالگراها از تصمیمات و فرصتهای یزرگ طفره میروند. زیرا ترجیح میدهند کاری را انجام ندهند تا مبادا در آن شکست بخورند.
#توسعه_فردی
🔹با ما همراه باشید در:
💠کانال ویژه خلاقیت، مهارت های توسعه فردی و کارآفرینی
#خلاقیت_توسعه_فردی_کارآفرینی
https://eitaa.com/stideas