📑 خلاصه سخنان دکتر سیدحسین شهرستانی در برنامه زوال تدبیر
🔘 بخش 2 از 2
🔹مسئولیت ناپذیری عموم مردم و مسئولان سیاسی دلایل زیادی دارد. یکی از این دلایل همین کلیگویی های سیاسی است، وقتی ما دولتی را عمیقا مطالعه نکنیم و به نقاط ضعف و قوت آن پینبریم نمیتوانیم تصمیمگیری درستی در انداختن تقصیر به دیگران داشته باشیم. نخبگان سیاسی باید از گفتار های کلیگویانه فاصله بگیرند.
🔸ملت رویکردی منفعل دارد و در صورت میل به کنشگری بجز شرکت در انتخاباتها، تنها راه اعتراض آنها شورش کردن است. نخبگان سیاسی هم بهجای کمک به بهبود این فضا در بسیاری موارد از این اختلاف کسب و کاری برای خود ایجاد کردهاند. جامعهشناسان ما در تحلیل وضعیت جز بیانیه سیاسی صادر نکردند و هیچ وجهه اجتماعی ندارند و حتی سیاست مدنظرشان نیز روزمرگی است و نه تحلیل عمیق سیاسی. در قضایای آبان نمیتوان مردم را مقصر دانست که چرا در انتخابات به این شخص رأی دادند، چون این انتخاب در فضایی رخ دادهاست که هیچ جایگزینی وجود نداشته است و انتخاب مردم منطقی بوده است.
🔹 یکی دیگر از دلایل این مسئولیت ناپذیری در سطح دولت و ملت «مصرفگرایی» و نگاه مصرفی و کالایی و کوتاهمدت به تمامی امور است. جامعه ما در کلیت خود از مولد بودن و مسئولیتپذیری به سمت عدم مسئولیتپذیری و مصرفیشدن حرکت کرده است، هرچند دولت نقش بیشتری در این امر داشته است اما مردم نیز در اندازه خود مسئول این مشکل هستند. دین و رسانه و صدا و سیمای ما مصرفی شدهاند و هیچ چیزی تولید نمیشود. تبلیغات مصرفی در تلویزیون بهجای هنر نمونهای است از این مصرفکنندگی و این غلبه مصرفکنندگی همواره منجر به بیمسئولیتی میشود.
🔸 مردم در ایران هیچ بستر و جایی برای اعتراض ندارند، مکانیسمهای عادیسازی اعتراض اجتماعی را باید راه انداخت و به این بسترسازی فکر کرد. تحولات زیادی به سرعت رخ میدهد و واکنش و تدبیر ما به شدت تأخیری است. حاکمیت باید با فراخوان نخبگان دست به چارهاندیشی بزند و خود نخبگان هم باید پیشقدم شوند و پیشنهاداتی بدهند.
⚜️
@Taammolat74