✍️تاملی در عبارتی منسوب به امام زمان ( الکافی کاف لشیعتنا ) - بخش اول
🔹به جرات می توان گفت کتاب کافی معتبرترین کتاب روایی مکتب تشیع است . ویژگی هایی چون دربرداشتن یک دوره کامل معارف دینی ، شخصیت والای کلینی نزد شیعه ، امتیاز تاریخی زمان تالیف ، ابتکار و نوآوری در تدوین احادیث ، دقت در متن و سلسله اسناد و کثرت روایات این کتاب را در زمره مهمترین کتب تاریخ تشیع قرار داده است .
♦️یکی از مطالبی که وهابیون به آن استناد کرده ،قولی است که از جانب امام زمان علیه السلام در مورد کتاب اصول کافی بیان می شود که ایشان فرموده اند : " کاف لشیعتنا " یعنی کتاب اصول کافی برای شیعیان ما کافی است.
اما آیا این جمله واقعا از جانب امام زمان (ع) صادر شده است ؟ صحت انتساب این قول به امام زمان (ع) در چه حدی است ؟
🔸قرائن موجود و کلام برخی بزرگان بر غلط بودن انتساب
🔻1-این کلام هرگز از خود شیخ کلینی یا شاگردان یا افراد منتسب به ایشان صادر نشده است . گویا سال ها بعد از تالیف این کتاب برخی از علماء به چنین مطلبی اعتقاد داشته اند . اصولا مگر می شود مطلبی به این مهمی را امامی معصوم در شان کتابی گفته باشد ولی مولف اصلا در هیچ جا اشاره ای به آن نکند
🔻2-علمای شیعی بعد از تدوین کافی به آن اکتفا نکرده و شروع به تدوین کتب حدیثی کردند . در صورت صحت این انتساب نمی توان گفت که این بزرگواران به کلام معصوم وقعی ننهاده اند .
🔻3-علامه مجلسی که رویکردی اخباری دارد از افرادی که قائل به عرضه کافی و کافی دانستن آن بدست امام زمان هستند با لفظ مجازفین ( گزافه گو ) یاد کرده است ( مراه العقول ج 1 ص 22 )
🔻4-محدث نوری هیچ اصل و اساسی برای این کلام در مولفات علماء ندانسته و کلام محدث استرآبادی را موید بر نظر خود ذکر می کند ( مستدرک الوسائل ج3 ص 470 )
🔻5-علامه عسکری قائل این نظریه را فردی مجهول دانسته که احدی او را نمی شناسد ( معالم المدرستین ج 3 ص 283 )
🔻6-محقق خویی در معجم رجال الحدیث ج 1 ص 92 چنین می گویند :
المتحصل انه لم تثبت صحه جمیع روایات الکافی بل لاشک فی ان بعضها ضعیفه بل ان بعضها یطمان بعدم صدورها من المعصوم
ادامه دارد ...
#اخباری_گری
#امام_زمان
#کافی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi