#کلام_استاد
#سیرمطالعاتی
🔅
تشیع مذهب عشق و شیفتگی🔅
یکی از بزرگترین امتیازات شیعه بر سایر مذاهب این است که پایه و زیربنای اصلی آن محبت است. #علی (ع) مقیاس و میزانی است؛ برای سنجش فطرتها و سرشتها. کسی که فطرتی سالم و سرشتی پاک دارد از او نمیرنجد و آن که فطرتی آلوده دارد به او علاقهمند نمیشود،
چون علی (ع) جز تجسم حقیقت چیزی نیست.
🔸
عشق مطلقاً اکسیر است و خاصیت کیمیا دارد و مردم هم فلزات مختلفی هستند: «اَلّناسُ معادِنُ كَمَعادِنِ الَّذهَبِ وَ الْفِضَّةِ؛ مردم مانند معادن طلا و نقره هستند.» (کافی، ج۸، ص۱۷۷) از جمله آثار عشق نیرو و قدرت است. محبت نیرو آفرین است، عشق است که از بخیل، بخشنده و از کمطاقت و ناشکیبا، متحمل و شکیبا میسازد.
🔸عشق قوای خفته را بیدار و نیروهای بسته و مهار شده را آزاد میکند، مانند شکافتن اتمها و آزاد شدن نیروهای اتمی.
عشق، نفس را تکمیل و استعدادهای حیرت انگیز و باطنی را ظاهر میکند و خلطها را از بین برده و غشها را زایل و عیار را خالص میکند.
🔸
حتی عشقهای مجازی نیز ممکن است سودمند واقع گردد و آن هنگامی است که با تقوا و عفاف توأم شود. یعنی درد فراق از یک طرف و پاکی و عفاف از طرف دیگر، سوزوگداز ها و فشار و سختیهایی را بر روح وارد میکند؛ که آثار نیک و سودمندی به بار میآورد و چه بسا عشق مجازی تبدیل به عشق حقیقی یعنی عشق به ذات احدیت میگردد و در همین زمینه است که رسول الله (ص) میفرماید: «
مَن عَشِقَ و كَتَمَ و عَفَّ و صَبَرَ ، غَفَرَ اللّه ُ لَهُ و أدخَلَهُ الجَنَّةَ؛ هر كه عاشق شود و عشق خود را بپوشاند و پاكدامنى ورزد و صبورى كند، خداوند او را بيامرزد و به بهشت برد.» (کنزالعمال، ح۷۰۰۲) و نیز حضرت در پاداش عاشق پاکدامن میفرماید: «
مَن عَشِقَ فكَتَمَ و عَفَّ فماتَ فَهُوَ شَهيدٌ؛ هر كه عاشق شود و عشق خويش را كتمان كند و پاكدامنى ورزد و با اين حال بميرد، او شهيد است.»(کنزالعمال، ح۷۰۰۰)
🔸
عشق معنوی و انسانی مانند عشق ورزیدن به فضایل و خوبیها و شیفتگی سجایای انسانی و جمال حقیقت، فصل ممیز جهان انسان و جهان حیوان است. اساساً علاقه و محبت است که اطاعت آور است. اطاعت و پرستش حضرت حق نیز، به نسبتِ محبت و عشقی است که انسان به خداوند دارد.
🔸نیروی محبت حتی از نظر اجتماعی نیز نیروی مؤثری است و
علاقه و محبت زمامدار عامل بزرگی است برای ثبات و ادامه حیات حکومت و آن علاقه هاست که مردم را به پیروی و اطاعت میکشد.
📚
#جاذبهودافعهعلی(ع)
🆔 eitaa.com/tabyien