♨️
خواندنی👌
🔅
و حفظة سرّ الله؛ و حافظان سرّ خدا🔅
«حفظة» از ریشه «حفظ» به معنای نگهداری چیزی از ضایع شدن و تلف گشتن است. «سرّ» مقابل «اعلان» است و به چیزی گفته میشود که کتمان میگردد.
🔸
عالمان اسرار
مراحل گوناگون خلقت، حقایقی را در خود نهفته دارد که برخی از آنها با حواس ظاهری یا تعقّل و اندیشیدن به دست میآید، لیکن بسیاری از آنها نه با حواس ظاهری و تجربه، فهمیدنی است و نه به صید تعقّل و تفکّر در میآید. اینها همان اسرار نظام هستی است که ممکن است هر یک از موجودات عوالم مختلف خلقت، حامل بخشی از آنها باشد و حتی ممکن است خودش نیز نداند که سرّی را در خود نهفته دارد.
خداوند به مجموعه نظام هستی علم حضوری دارد. به همین دلیل، عالِم به همهی اسرار است. لیکن بخشی از این اسرار اختصاص به او دارد و علمِ کسی به آن راه ندارد؛ مانند علم به ذات حق تعالی و خصوصیات آن. بخش دیگر این اسرار در اختیار بندگان شایسته قرار میگیرد و معصومین (ع) بیش از هر کسی از این علوم و اسرار، بهرهمند شدهاند.
🔸
معنای حفظ اسرار
حفظ اسرار، دو معنا دارد:
1- برخورداری از قدرت فهم، تجزیه و تحلیل معارف و اسرار بلند و تسلیم شدن در برابر آن؛ 2- پرهیز از اشاعه و انتشار بیحساب اسرار و معارف الهی و دارا بودن قدرت برخورد مناسب با طالبان و متقاضیان؛ زیرا اسرار الهی، گوهرهای گرانبهایی است که برخی از آنها را به هیچ کس نمیتوان گفت؛ زیرا هیچ کس تاب تحمّل آن را ندارد.
📚
ادبفنایمقربان، ج۲
#امامشناسی
#شرحزیارتجامعهکبیره
🌹#رسانهی_تبیین_باشیم.👇
https://eitaa.com/joinchat/2137587722C603b2cd06b