#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅
بیحجابی و راه برون رفت از آن
1⃣
حجاب در ادیان الهی
🔸 اگرچه که امروزه تلقی از حجاب یک مفهوم اسلامی را در ذهن تداعی میکند اما نگاهی به سایر ادیان الهی نشان میدهد که همه ادیان الهی به آن اهتمام داشتهاند.
🔹 حجاب و پوشش قبل از اسلام در میان زنان اقوام و ملل مختلف همچون ایران باستان، هند و قوم یهود معمول بوده و نحوه و کیفیتش از آنچه در اسلام آمده، به مراتب سختگیرانهتر بوده است.
مثلاً «بر اساس قانون تلمود، یکی از مواردی که مرد حق دارد زن خود را بدون پرداخت مهریه طلاق دهد وقتی است که زن بدون پوشاندن سر به میان مردان رود.» دیدگاه آیین یهود نسبت به حجاب اینگونه بوده است. (آشنایی،محمد،( 1378)، حجاب در ادیان الهی، چاپ دوم، قم:یاقوت، ص۱۱.)
🔸 آیین مسیحیت نیز به حجاب توجه خاص داشته است.
پولس در رساله خود این چنین به قرنائیان تصریح مینماید: «چون زنان بیحجاب به کلیسا میرفتند، مارپولس آنان را نهی کرد تا موجبات هیجان و شهوت و پریشانی حواس را کاهش داده باشد، و اینکه سر تراشیدن را با سر برهنه داشتن برابر شمرده، کنایهای از عدم امکان تساوی زن و مرد در بسیاری از موارد از جمله سر برهنه کردن است.» (پارسا ،طیبه ،(۱۳۷۷)، پوشش زن درگستره تاریخ، چاپ اول، قم: انتشارات احسن الحدیث، ص۴۰.)
🔹 پارسیان در روزگار باستان، خوش لباس بودند و شبیه مادها جامه میپوشیدند. آنان جز دو دست، باز گذاشتن هریک از قسمتهای بدن را خلاف ادب میشمردند. آنان شلوار و پیراهن کتابی و لباس رو داشتند... . پیراهن زنان، تزئینات بسیار داشت و به رنگهای زندهای بود. برای پوشاندن سر، از یک سربند که در زیر چانه و به وسیله دوبست محکم میشد، استفاده میکردند. روی این سربند، نیز یک رو سری بزرگ به نام "مکنو" میپوشیدند. پوشاندن موی سر طبق آیین باستانی معمول بوده و اکنون نیز میان زنان زرتشتی متداول است.(دهقانی، محسن، (۱۳۸۶)، منطق کرامت زن، چاپ اول، قم: ناشر شهابالدین،صص۴۵-۴۴.)
🔸 در اسلام نیز به حجاب توجه جدی شده است. قرآن کریم میفرماید: «به مردان مؤمن بگو که دیدگان فروخوابانند و دامنها حفظ کنند. این عمل برای ایشان پاکیزهتر است؛ همانا خداوند به آنچه انجام میدهند آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و دامنهای خویش حفظ کنند و زیور خویش، مگر آنچه که پیداست، آشکار نکنند مگر برای شوهران یا پدران یا پدر شوهرانشان یا پسران یا پسران شوهران یا برادران یا برادرزادگان یا خواهرزادگان، یا مملوکانشان یا مردان طفیلی که به زن حاجت ندارند یا کودکانی که از راز زنان(امور جنسی) آگاه نیستند و پای به زمین نکوبند تا زیورهای مخفی آنان(خلخالهایی که به پا میکردند) دانسته شود و همگی به سوی خداوند توبه برید، ای گروه مؤمنان، باشد که رستگار شوید.» (قرآن کریم، سوره نور، آیات ۳۱-۳۰)
🔸
#به_قلم_اساتید: محمد سندگل
⚡️ ادامه دارد...
🆔
@tahlil_shjr