🌙 شبنوشت 🌙
تاجزاده امروز عصر طی مناظره ای گفته که (
fna.ir/d9mlcw ) :
😳 «آنقدر برجام دقیق تهیه شده است که دپارتمان دولت ترامپ نتوانست در قالب برجام ما را تحریم کند و مجبور شد از آن خارج شود»!!
🌹 پیشاپیش از اینکه وقت مخاطبان محترم را با پاسخگویی به این مهملات تلف می کنم صمیمانه پوزش می طلبم. اما چاره چیست.
✅ یک. آمریکا از برجام خارج شد، نه به علت ساختار دقیق و استحکام آن (که اگر دقیق و مستحکم بود هزینه ای ولو اندک را بر آمریکا تحمیل می کرد)، بلکه به علت یقینی که بر ماندن دولت فعلی در برجام داشت.
آمریکا وقتی به عینه دید که با نقض عهدهای مکرر خود و تهی کردن برجام از هرگونه خاصیت برای ایران، از یک طرف هیچ واکنش متقابلی از جانب دولت دریافت نمی کند و از دیگر سو نمی تواند نظام اسلامی را وادار به عقب نشینی و تسلیم در سایر حوزه ها (نظیر امنیتی، منطقه ای و ...) کند، لذا تصمیم به خروج از برجام گرفت تا این بار با وارد ساختن فشار روانیِ ناشی از خروج از این توافق، ایران را مجبور به عقب نشینی و امتیاز دادن کند.
✅ دو. مگر نه آنکه قوانین ویزا، آیسا، کاتسا و چندین و چند تحریم دیگر در زمان حضور آمریکا در برجام اتفاق افتاد؟ خب بفرمایید که طبق این ساختار و متن دقیق! برجام، ما چه اقدام متقابلی را می توانستیم انجام دهیم که هم طرف مقابل را وادار به انجام تعهداتش کنیم و هم ناقض برجام معرفی نشویم؟
⚠️ پاسخ: نه تقریبا، که تحقیقا «هیچ». البته اگر شما و هم قطاران تان متن برجام را حتی یک بار مطالعه کرده باشید!
در اثبات این مدعا همین قدر کافی است که دولت برای پیگیری شکایت از آمریکا، به جای کمیسیون مشترک تعبیه شده در برجام، به دادگاه لاهه مراجعه کرد که آرا و قضاوت های آن نیز در این زمینه هیچ گونه الزام حقوقی ندارد!
✅ سه. اما جهت استحضار مخاطبان گرامی
◀️ متن برجام به قدری تشکیکی و تفسیرپذیر نگاشته شده که راه را برای بازگرداندن تحریم های متوقف شده یا تعلیق شده به بهانه های دیگر (نظیر موشکی - تروریسم - حقوق بشر) باز نگه داشته است، آن هم بدون آنکه نقض عهدی متوجه آمریکا باشد! عجیب تر و تأسف بارتر آنکه، طبق برجام، آمریکا می توانست همین تحریم های هسته ای متوقف شده را نیز دوباره علیه ج.ا.ایران بازگرداند بدون اینکه نقض برجام صورت گرفته باشد!!
◀️ در برجام هیچ گونه مرجعی برای ارزیابی و اعلام اینکه آمریکا به تعهداتش عمل کرده یا خیر پیش بینی نشده! ولی برای ارزیابی تعهدات ایران ساختار "آژانس" و دست کم دو ناظر گردن کلفت دیگر (شش کشور و شورای امنیت) پیش بینی شده است. در این حال، اگر هم ایران در موضوعی علیه آمریکا (اعم از قبول نداشتن تفسیرهای یک جانبه آمریکا از برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ یا اعمال تحریم های جدید و غیره) شکایت کند، موضوع مذکور به کمیسیون مشترک برجام رفته و در آنجا - با کمال تأسف - خودِ متهم (آمریکا) به عنوان قاضی پرونده عمل می کند و طبق بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام و بندهای ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ تمامی تحریم ها به حالت قبل خود بازمی گردد و این در حالی است که ایران کماکان باید به تعهدات خود عمل کند (دقت شود) یعنی حتی اگر ایران شاکی باشد، به جای آمریکا، ایران مجازات می شود!!!
😄 این همان ساختار دقیق برجام است که فرمودند!
#ابرشاگرد