💢چگونه در برابر چیدمان مسموم ویترینهای رسانهای مقاومت کنیم؟
🔹صادقانهترین و شفافترین دکترین مواجهه هوشمندانه با اخبار و اطلاعاتی که بنای مهندسی و مدیریت افکار عمومی برای نیل به اهدافی همچون بدبین سازی، ابهامآفرینی، ناامیدسازی، زداینده عزتنفس ملی و ... را دارند، روش
#تبیین و
#افشاگری مبتنی بر اخلاق و صداقت و البته همراه با دقت و سرعت و مبتنی بر نظام موضوعات دارای اهمیت است.
🔹به گزارش ایسنا، معصومه نصیری _ معاون باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران _ در ادامه مطلب بالا نوشته است:
🔹در زمانه زیست در جامعه شبکهای و دورانی که برای تشریح وضعیت و موقعیت آن از عناوینی همچون پساحقیقت نیز استفاده میشود، محل تنازع بنگاههای خبری و تاثیرگذاران عصر افکارعمومی، به سلطه درآوردن افکارعمومی آن هم به طورخودخواسته و مبتنی بر خلق نیازهای نامعتبر اما معتبرنما است. در این دوره آنچه جولان میدهد و عرصههای عمومی و جدی را متاثر میسازد اخبار و اطلاعات جهتدار، کدگذاری شده برای کدگشایی خاص توسط افکارعمومی و نهایتا دریافت خروجی مشخص مبتنی بر سیاستگذاری محتوایی قدرتهای رسانهای است. حال این تاثیرگذاری میتواند استحاله گر بوده، بیحس سازی کرده یا برانگیختگی جمعی ایجاد کرده و منجر به تحولات و مهندسی همه جامعه جوامع هدف شود.
🔹در این راستا چیدمان مسموم ویترینهای رسانهای با ظاهری جذاب و احساسات برانگیز از ملزومات تحقق پساحقیقت بوده و افکار عمومی کمتر توسعهیافته یا دیرتر توانمند شده، زمینی حاصلخیز جهت تحقق اهداف خاص هستند.
🔹این کارشناس رسانه سپس با طرح این پرسش که آیا هر تبیینی منتج به نتیجه مطلوب میشود؟ در ادامه آورده است: قطعا آنچه اثربخشی اقدامات تبیینی را افزایش میدهد، شناسایی نقاط جدی ایجاد انحرافات و تحریفات در افکار عمومی است. اگر تبیین گران دچار کجفهمی از نظام موضوعات شده و در تشخیص اولویت برای روشنگری دچار خطا شوند، ضمن هدر رفت انرژی گفتمانی، از بیاثری اقدامات نیز دلسرد شده و گامهای بعدی نیز دچار خطای شناختی و راهبردی خواهد شد.
✍️متن کامل این متن را در
اینجا بخوانید.
@asrehooshmandi