✳️ لطفاً استغفار کنید! - بخش اول
آنشب برای پرسیدن نشانی یک حدیث به سراغ حاجآقا مجتبی تهرانی «رضوانالله تعالی علیه» رفته بودم. حاجآقا معمولاً بعد از نماز، دقایقی به مرور بحث آنجلسه میپرداخت و سپس حدود هفشت دقیقه به پرسشهای کسانی که کنار دستشان بهردیف نشسته بودند پاسخ میداد. جوابم را گرفتم و پس از تشکر بلند شدم تا بروم در میان جمعیت بنشینم. ایشان دستش را روی زانوی من گذاشت که یعنی بمان! گفت: شما در روزنامه کار میکنی دیگه؟ گفتم: بله. گفت: من این تذکر را به [یکی از سران روزنامهها] هم دادهام؛ نکند کاری کنید که آبروی کسی را ببرید. توصیه ناخواسته حاجآقا برایم هم عجیب و هم جالب بود. پس از تشکر، بلند شدم که باز دست روی زانوی من گذاشت و گفت: فهمیدی چی گفتم؟ نکند در روزنامه آبروی کسی را ببرید که خدا از هر چیز بگذرد از بردن آبرو نخواهد گذشت. دوباره تشکر کردم و... این تذکر ایشان سه بار و هربار جدیتر از قبل تکرار شد و فهمیدم که ایشان بشدت نسبت به این موضوع و بردن آبروی افراد در رسانهها حساس و ناراحت شدهاند.
در جریان برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اتفاقی تلخ افتاد؛ اتفاقی که با رفتار نادرست سران یکی از فهرستها آغاز شد و با مقابله به مثل سران و اعضا یا هواداران فهرست دیگر ادامه یافت و باز هم اعضا و هواداران فهرست اول و باز بقیه فهرستها وافراد و طرفداران و حقوقبگیران و پروژهبگیران آنها ادامه یافت تا آخرین لحظات قبل از برگزاری دور دوم انتخابات تهران و حتی تا همین الان که پسلرزههای این تکانه ادامه دارد. در این مثلاً افشاگریها و انتسابات درست و نادرست و مستند و غیرمستند و واقعی و جعلی به افراد و گروهها، هر دوسه طرف نهایت تلاش خودشان را کردند تا برگ بالاتری روی میز بگذارند و دیگری را شدیدتر مفتضح کنند. آن یکی علیه لیست رئیس مجلس افشاگری میکند، آن دیگری فلان عدالتخواه را به دریافت مبالغ سنگین به اسم فرزند سهسالهاش و عدم پرداخت مالیات متهم میکند، دیگری حسابهای بانکی مؤسسه سردمدار فهرست مقابل را با گردش مالی چندین ده میلیاردی رو میکند و... و این راست و دروغهای درست و غلط و تهدید به شکایت از همه طرفها تا لحظه نگارش این یادداشت ادامه دارد.
این دقیقاً چیزی بود که رهبر فرزانه انقلاب اواخر سال گذشته در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری با تیزبینی، هشدار و تذکر داده و با مخاطب قراردادن منتخبان جدید پارلمان، گفته بودند: «سخنان اختلافانگیز، دعوا راهانداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند موجب تلخشدن شیرینی تشکیل مجلس جدید میشود» و افزوده بودند: «منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسیِ باطراواتِ کشور تلخ شود، ضمن اینکه اگر مجلس دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبههبندیهای گوناگون شود، از کار اصلی خود باز میماند.»
در حقیقت همان هشدار دیروز، همین نگرانی امروز و فرداست که نکند در مجلس آتی با همین حجم از کینهورزی و اتهامپراکنی و تخریب مواجه باشیم و نمایندگان بهجای رسیدگی به وضع مردم و حل مشکلات جاری کشور، به سند رو کردن علیه همدیگر و دعوا بپردازند.
خوشبختانه بسیاری از سران و اعضای فهرستهای گوناگون با خویشتنداری و نجابت به سکوت در برابر هجمهها پرداختند که جای تشکر و قدردانی دارد، اما در هر صورت نگرانی از وضعیت مجلس آتی همچنان باقی است.
حدود ده سال پیش نویسنده کتاب جانستانِ کابلستان در کتابش نوشت: «یک رانندهٔ تاکسی عضو امل، در لبنان به من میگفت که شما مگر انقلابتان مادر ندارد؟ چرا مثلِ دو دایه بر سرِ این نوزاد مجادله میکنید؟ هر دو راضی هستید به نصفشدنِ این نوزاد! بعد هم میگفت: به ایرانیها بگو جدلِ شما در ایران، یعنی ذبح ما در لبنان.» اشاره به آن داوری امیرالمؤمنین علیهالسلام که دو زن ادعای مادری یک کودک را داشتند و کوتاه هم نمیآمدند و حضرت آخرین راه حل را در نصفکردن کودک دانست اما «مادر واقعی» تا این را شنید کوتاه آمد و گفت: مادر، آن یکی زن است!
با تأسف بسیار باید گفت تنها چیزی که در مقصود آبروبَران این دو سه ماه وجود نداشته است همین سلامت انقلاب اسلامی و آبروی پاکان و خوبان این نظام است که دستخوش رسیدن آنان به قدرت به هر قیمت شده است.
@tdejakam