.
2️⃣ «یُریدُ اللَّهُ لِيُبَيِّنَ لَكُمْ وَ یهْدِیَكُمْ سُنَنَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ یَتُوبَ عَلَیكُمْ وَ اللَّهُ عَلیمٌ حَكیمٌ؛ وَ اللَّهُ یریدُ أَنْ یتُوبَ عَلَیكُمْ وَ یریدُ الَّذینَ یتَّبِعُونَ الشَّهَواتِ أَنْ تَمیلُوا مَیلاً عَظیماً»
چرا در این دو آیه، دوبار بر «یتوب علیکم» را آورد؟
🍃الف. از باب تاکید بر اینکه خداوند است که مسیر توبه را بر بنده همواره میکند. (به نقل از مجمع البيان، ج3، ص58)
🍃ب. در آیه اول، بحث ناظر به هدایت کردن و توبه پذیرفتن بود؛ اما در دومی میخواهد بفرماید که اراده خدا به توبه شماست در برابر اراده کسانی که قصد ترویج شهوترانی دارند. (به نقل از مجمع البيان، ج3، ص58)
🍃ج. اگر این فراز در آیه دوم تکرار نمیشود گویی اراده شهوترانان در برابر هر سه مطلب مذکور در آیه قبل (تبیین الهی، هدایت الهی، و توبه الهی) قرار میگرفت؛ در حالی که با این تکرار معلوم شد که اراده آنان در برابر اراده توبه الهی است. (المیزان، ج4، ص281)
🍃د. آوردن توبه دوم برای زدودن ابهام است که نشان دهد خداوند میخواهد شما را توبه دهد نه اینکه خودش میخواهد توبه کند. (به نقل از مجمع البيان، ج3، ص58)
🍃ه. در آیه اول در بیان سنت خوبان از گذشتگان بود که خداوند شما را از مسیر نادرستی که در پیش دارید به سوی آن سنت توبه دهد؛ اما در آیه دوم ناظر به سنت و رویه ناپاکان است که خداوند شما را توبه دهد که مبادا در این رویه قرار گیرید.
🍃و. ...
@yekaye