اين تلقي از زن بود كه علي رغم سالها كوشش و تلاش دستگاههاي تبليغاتي استعمار از يك سو و علي رغم حضور وجود سنتهاي متحجري كه در هيأت وفاداري به اسلام ظاهر شده بود، زنان را آنچنان به صحنه كشيد كه از سوي خبرگزاريها و ناظرين و تحليلگران، «انقلاب ايران» بعضاً به «انقلاب چادرها»، لقب گرفت و زنان نه فقط در تظاهرات براندازي رژيم شاه كه در همه مراحل تصويب و تأييد و تثبيت نظام جمهوري اسلامي آرايشان معتبر وكارساز شد و علي رغم عقب ماندگيهاي ناشي از سياستها و برداشتهاي گذشته كه مانع از رشد و شكوفايي درخور استعداد و قابليتهاي زنان شده بود، با سرعتي پرشتاب به جبران گذشته پرداخته؛ در صراط منتهي به اخذ و اكتساب شأن و جايگاه مناسب، گامهاي بسيار مؤثري را برداشتند.
نماد ارزشمند و بسيار گوياي نقش زن در جامعه اسلامي مورد نظر امام را در تركيب هيأت اعزامي از جانب ايشان براي تسليم پيام تاريخي به « گورباچف»، رهبر وقت اتحاد جماهير شوروي سابق ميتوان ملاحظه كرد. حضرت امام به نحوي سمبليك، در هيأتي مركب از «روحاني، دانشگاهي و زن» «مرگ كمونيسم» را به جهانيان ابلاغ و اعلام نمودند و شايد بتوان ادعا كرد اين تركيب خود حامل پيامي به صحت و درستي پيش بيني معجزه آساي آن پير فرزانه در فروپاشي بلوك شرق باشد و آن اينكه احياي اسلام و قدرت آينده جهان به دست با كفايت اين سه قشر نهاده شده و در پرتو درك درست و انجام رسالت در خور آنان است كه رضوان انقلاب جهاني اسلام، بر خرابههاي كمونيسم و سرمايه داري، به شكوفه خواهد نشست.
سيره عملي، فرمايشات و مواضع روشنگر و فتاواي راهگشاي ايشان در اين زمينه كه ضمن وفاداري تام به اصول و محكمات دين در چارچوب حقوق مسلم شرعي بيان شده ميتواند راهنماي عملي نسلي باشد كه به جايگاه حقيقي زن ميانديشند. آنان كه از محدوديتها و بي منزلتيهاي سنتي كه متأسفانه در بسياري از كشورهاي مدعي اسلام به نام شرع بر زن اعمال ميشود بيزارند و در عين حال مواضع افراطي مدعيان حقوق زن كه با ادعاي موهوم تساوي حقوق، حتي تمايزات طبيعي و فطري را نيز انكار نموده، و عملاً در مسير اضمحلال خانواده و كانونهاي معنويت و اخلاق گام بر ميدارند، روح حقيفت طلبشان را ناكام ميگذارد. با رجوع به اين مجموعه كه فرا رويشان قرار گرفته، با
انديشه مردي از سلاله زهراي مرضيه مواجه خواهند بود كه در منظر وي، زن مربي انسان و مظهر تحقق آمال بشر است و از دامن وي مرد به معراج ميرود. تا آنجاكه ميفرمايد اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملتها گرفته شوند، ملتها به شكست و انحطاط كشيده ميشوند. هموست كه با روشن انديشي خاص خود، بدون آنكه از سنت سلف و فقه مرسوم فاصله گرفته باشد، مشكل يا معضل حق زن در امر طلاق راكه بويژه مورد تبليغات سوء مغرضين نيز قرار داشت، از طريق حق «توكيل در طلاق» قابل رفع دانست.
اينك مجموعه فرمايشات و پيامهاي گرانقدر آن حضرت در اين خصوص كه با همكاري مركز مطالعات و تحقيقات فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي (واحد امور فرهنگي خواهران) تنطيم شده است فرا روي طالبان قرار ميگيرد. در مورد نحوه تنطيم اين مجموعه لازم است اشاره شود كه قطعات منتخب ذيل هر عنوان، بر اساس توالي زمان صدور آن تنظيم شده، به استثناي قطعاتي كه از كتب تأليفي آن حضرت گرفته شده است كه مأخذ كامل آنها ذيل هر يك از قطعات ذكر شده است، در مورد پيامها و سخنرانيها، فقط به ذكر تاريخ آن اكتفا شده ولي براي تسهيل مراجعه احتمالي محققين به صدر و ذيل مطالب، آدرس كامل مطالب مأخوذه نيز در پايان كتاب آورده شده است.
معاونت پژوهشى
#جایگاه_زن_از_دیدگاه_امام_خمینی
https://eitaa.com/zandahlm1357