حقوق زن در اسلام
رجوع به فقيه جهت رفع گرفتاري
طلاق در صورتي كه شرط بشود در ضمن عقد با مرد، وقتي كه ميخواهند عقد كنند، شرط بكنند و در ضمن عقد اين شرط بشودكه وكيل باشد (زن) در طلاق خودش، يا مطلقاً، يا در شرايطي يك سؤالي پيش آورده است. و آن اينكه اين زنهايي كه حالا تحت زوجيت هستند چه؟ اين ولايت فقيه را اينها مخالفت ميكنند، در صورتي كه نمي دانند از شئون فقيه هست كه چنانچه يك مردي با زن خودش رفتارش بد و ناسالم باشد، او را اولاً نصيحت كند، و ثانياً تأديب كند، و اگر ديد نمي شود، اجراي طلاق كند.
شما موافقت كنيد با اين ولايت ففيه. ولايت فقيه براي مسلمين يك هديه اي است كه خداي تبارك و تعالي داده است. مِنْ جمله همين معنايي كه شما سؤال كرديد و طرح كرديد كه خوب، زنهايي كه الان شوهر دارند چنانچه گرفتاريهايي داشته باشند، چه بايد بكنند؟ آنها رجوع ميكنند به آنجايي كه فقيه هست، به مجلسي كه در آن فقيه هست، به دادگاهي كه در آن فقيه هست؛ و فقيه رسيدگي ميكند؛ چنانچه صحيح باشد، شوهر را تأديب ميكند؛ شوهر را وادار ميكند به اينكه درست عمل كند. و چنانچه نكرد، طلاق ميدهد، ولايت دارد براي اين امر. اگر ديديد به فساد ميكشد، يك زندگي به فساد كشيده مى شود، طلاق مى دهد. و طلاق اگر چه در دست مرد است، ميتواند لكن فقيه در جايي كه مصلحت اسلام را ديد، مصلحت مسلمين را ديد، و در جايي كه ديد نمي
شود به غير از اين، طلاق بدهد. اين ولايت فقيه هست، ولايت فقيه براي شما يك هديه الهي الست. (۵۵)
۹/۸/۵۸
هيچ فرقي بين زن و مرد در اسلام نيست
اسلام زنها را در مقابل مردها قرار داده؛ نسبت با آنها تساوي دارند. البته يك احكام خاصِّ به مرد است كه مناسب با مرد است؛ يك احكامْ خاص به زن است، مناسب با زن است. اين نه اين است كه اسلام نسبت به زن و مرد فرقي گذاشته است. (۵۶)
۲۰/۹/۵۷
تساوي حقوق زن و مرد در نظام اسلامي
سؤال: (زنان توده ي عظيمي از مسلمانان را تشكيل ميدهند، چه نقشي، چه حقي شما براي زن در نظامي اسلامي قائل هستيد؟ )
جواب: هم اكنون زنان مسلمان ايران، در مبارزات سياسي و تظاهرات بر ضد شاه شركت دارند. به من اطلاع داده اند كه در شهرهاي ايران زنان جلسات سياسي دارند. در نظام اسلامي، زن همان حقوقي را دارد كه مرد دارد، حق تحصيل، حق كار، حق مالكيت، حق رأي دادن، حق رأي گرفتن. در تمام جهاتي كه مرد حق دارد، زن هم حق دارد. لكن در مرد هم مواردي است كه چيزهايي به دليل پيدايش مفاسد بر او حرام است و هم در زن مواردي هست كه به دليل اينكه مفسده مى آفريند حرام است. اسلام خواسته است كه زن و مرد، حيثيت انساني شان محفوظ باشد. اسلام خواسته است كه زن ملعبه ي دست مرد نباشد. اينكه در خارج منعكس كرده اند كه در اسلام با زنها، با خشونت رفتار ميشود، امر غير صحيحي است و تبليغات باطلي است كه از مغرضين حاصل شده و الا مرد و زن هر دويشان در اسلام اختيارات دارند. اگر اختلافاتي هست براي هر دو هست و اَن مربوط به طبيعت آنان است. (۵۷)
۱۶/۹/۵۷
#جایگاه_زن_از_دیدگاه_امام_خمینی
https://eitaa.com/zandahlm1357