🔥حروف حی(۲)
🔸حروف حی عبارتند از:
ملاحسین بشرویهای، اولین کسی که به باب ایمان آورد. پس از ایمان آوردن او تا مدت ۵ ماه، ۱۷ نفر دیگر نیز به باب ایمان آوردند. این ۱۸ نفر از پیروان اولیهٔ او حروف حی نامیده میشوند.
۱_میرزا محمد حسن بشرویه ای، برادر کوچک ملاحسین بشرویه ای
۲_میرزا محمد باقر بشرویه ای، خواهرزاده ملاحسین بشرویه ای
۳_ملا علی بسطامی (دوم من آمن) عالم مشهوری که برای تبلیغ به دو قطب عالم شیعه یعنی کربلا و نجف فرستاده شد. او در نجف نامهای از طرف باب به شیخ محمد حسن نجفی رهبر برجسته شیعه آن دوره رساند. بسطامی به دلیل تبلیغ آئین جدید در عراق تکفیر و محاکمه شد و بعد از انتقال به استامبول در آنجا زندانی شد. او کمی بعد در اواخر سال ۱۸۵۶ در زندان درگذشت.
۴_ملا خدابخش قوچانی ملقب به ملا علی
۵_ملا حسن بجستانی که بعد از کشته شدن باب در اعتقادات بابی تردید نمود و در نهایت از این اعتقاد برگشت.
۶_سید حسین یزدی
۷_میرزا محمد روضه خوان یزدی
۸_شیخ سعید هندی
۹_ملا محمود خوئی
۱۰_ملا جلیل ارومی
۱۱_ملا احمد ابدال مراغه ای
۱۲_ملا باقر تبریزی
۱۳_ملا یوسف اردبیلی
۱۴_میرزا هادی قزوینی، برادر بزرگتر ملا محمدعلی قزوینی
۱۵_میرزا محمّد علی قزوینی، شوهر خواهر طاهره قرّةالعین
۱۷_زرین تاج برغانی (طاهره قرةالعین)، که تنها زن در میان حروف حی بود و بعداً به او لقب «طاهره» داده شد. وی همچنین هیچگاه نتوانست باب را حضوری ملاقات کند.
۱۸_ملامحمدعلی بارفروشی (ملقب به قدوس)، زاده ۱۲۳۸ هجری قمری و از شاگردان سیدکاظم رشتی، که آخرین فرد از حروف حی بود.
بارفروشی در ماجرای بدشت، نقش مخالف قرةالعین را داشت. طاهره اما سرانجام توانست نظر قدوس را در نسخ قوانین اسلامی بهدست آورد. سرانجام بارفروشی در سن ۲۷ سالگی پس از پایان واقعه شیخ طبرسی و انتقال به بابل در تاریخ ۲۳ مه ۱۸۴۹ در آنجا اعدام شد.
بعد از اینکه تعداد حروف حی به ۱۸ نفر رسید، سید علیمحمّد شیرازی به همراه محمدعلی بارفروشی (هجدهمین حرف حی) برای زیارت خانهٔ کعبه عازم شد و پس از ۹ ماه دوباره به بوشهر در تاریخ ۱۵ مه ۱۸۴۵ بازگشت و تا اواسط ژوئیه در آنجا ماند. در میان اسامی حروف حی، اختلافاتی در منابع بهائی نقل شدهاست.
🔹مقام حروف حی
باب، حروف حیّ را به نام «أقرب أسماء» (نزدیکترین نامها) در کتاب بیان مورد ستایش قرار داده و گفتهاست: «ایشان (حروف حی) انواری بودهاند لم یزل و لایزال نزد عرش حق ساجد بوده و هستند.»
📗کتاب حروف حی نوشته هوشنگ گهرریز/ صفحه ۸۵و۸۶و۸۸و۸۹و۷۴تا۷۶
📗کتاب حضرت باب نوشتهٔ نصرت اله محمدحسینی صفحه ۴۷۲و۴۷۱و۳۹۱ و ۶۶۲و۶۶۳و۶۹۲
#بابیت
#حروف_حی