💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و نود و سوم
📃در ادامه بحث های مربوط به دعا به بحث صلوات رسیده بودیم و ارزش صلوات را خدمت شما عزیزان گفتیم.. ایشان یک بحثی را به عنوان تذکر میخواهد مطرح بکند👇
🗣می گوید گاهی ممکن است انسان در دعاهای خودش غفلت کند و بعد متوجه بشود که صلوات را نفرستاده، در این حالت هر جا بین دعا 🤲 صلوات را بفرستد آن کارسازی خودش را انجام می دهد. یعنی شما وسط دعا کردن یهو یادت می آید اول کار صلوات نفرستادی، ایشان می گوید اشکالی ندارد همان موقع صلوات بفرست. اینطور نیست❌ که دعا پوچ پوچ بشود، حالا یادت رفت، همان زمان صلوات را بفرست، ان شاءالله اثر خودش را دارد.
👆این نشان می دهد دعای همراه با صلوات چقدر با ارزش است. اول دعا باشد که بسیار با ارزش تر، وسط دعا هم شد هیچ اشکالی ندارد. پس همیشه دعاهای خودمان را همراه با صلوات بکنیم.
🔸امام صادق (ع) می فرمایند؛
«مَنْ دَعَا وَ لَمْ يَذْكُرِ النَّبِیِّ✨..» کسی دعا بکند ولی درود بر پیامبر نفرستد و یادآور پیامبر نشود «رَفْرَفَ الدُّعَاءُ عَلَى رَأْسِهِ..» دعا بالای سر او حالا به تعبیری بال و پر میزند، یعنی معلق است، بالا نمی رود. اما «فَإِذَا ذَكَرَ النَّبِیَّ رُفِعَ الدُّعَاء» هنگامی که پیامبر را یاد بکند 🌺 و درود بفرستد دعایش بالا میرود.
📚یک روایت زیبایی از آقا رسول الله داریم که باز آداب دعا را مطرح می کنند، می فرمایند؛
🔸«إِذَا صَلَّى أَحَدُكُمْ فَلْيَبْدَأْ بِتَمْجِيدِ رَبِّهِ وَالثَّنَاءِ عَلَيْهِ» هنگامی که کسی از شما میخواهد 👥 نماز بخواند یا دعا بکند (چون صلاة به معنای دعا هم هست، فقط به معنای نماز نیست) ابتدا شروع بکند به حمد خدای متعال🔆 و ثنا کردن خدا «ثُمَّ يُصَلِّی عَلَى النَّبِیِّ ..» سپس بر پیامبر صلوات بفرستد «..ثُمَّ يَدْعُو بَعْدُ بِمَا شَاءَ» بعد از این هر چه دلش می خواهد دعا بکند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (48)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 193
💠☀️💠☀️💠☀️💠
________________