💠اعزام امام علی (ع) به یمن
👈یکی دیگر از سرایا اعزام
امام علی (ع)✨ به "یمن" برای دعوت مردم آن سامان به اسلام بود.
📒بنا به نقل بیهقی، به نقل از براءبن عازب، رسول خدا (ص) خالد بن ولید را برای دعوت مردم یمن🏇 بدان سوی اعزام کرد. 🗣براء میگوید: ما شش ماه در آنجا اقامت کردیم، اما کسی اسلام را نپذیرفت. پس از آن رسول خدا (ص) علی بن ابی طالب (ع) را فرستاد. زمانی که امام به یمن رسید و نامه 💌 رسول خدا (ص) را برای قبیله همدان خواند، همگی مسلمان شدند.
👈سریه دیگر که واقدی و ابن سعد و دیگران آن را روایت کرده اند اعزام امام علی (ع) همراه سپاهی به یمن است. رسول خدا (ص)✨ عمامه ای بر سر آن حضرت بست و به او فرمان داد تا بدون توجه به چیزی به یمن بشتابد.
✅در نصایح رسول خدا (ص) به امام آمده است که ابتدا با دشمن نجنگ، بگذار تا آنها جنگ را شروع کنند⚔ حتی زمانی که یکی از شما نیز کشته شد باز صبوری به خرج داده و به آنان بگو:
آیا موافقید و مایلید تا "لااله الا الله" بگویید⁉️ اگر پاسخ مثبت دادند؛ بگو: آیا نماز میگذارید؟ پس اگر پذیرفتند
بگو: آیا صدقه ای از اموالتان که برای فقرای شماست می پردازید⁉️ پس اگر پذیرفتند چیز دیگری از ایشان مخواه.
🔹امام همراه سیصد نفر بدان سوی رفت. آن حضرت در برخورد با قبیله مذحج آنان را به اسلام فراخواندند،
❌اما نپذیرفتند. پس از یک حمله بیست تن از آنان کشته 👥 شدند. آنگاه امام تاملی کرد و بار دیگر آنان را به اسلام فراخواند. این بار پذیرفتند.
امام غنایم را جمع آوری کرده خمس آن را جدا کردند و بقیه را به جنگجویان دادند. پس از آن ضمن نامه ای شرح واقعه را برای رسول خدا (ص) 📝 نوشتند و حضرت از او خواستند تا در سفر حج -حجه الوداع- به او ملحق شوند و امام نیز چنین کرد.
👌می دانیم که خمس در اصل تعلق به رسول خدا (ص)✨ داشته و اهل بیت آن حضرت در برابر عدم حق استفاده از صدقات و زکوات، از خمس استفاده میکردند. اختیار خمس در دست آن حضرت بوده و می توانستند به کسانی که نیازمند بوده و یا مصلحت در بخشش به آنان بوده، چیزی اعطا🎁 کنند.
👈آنچه که درباره دو سفر امام به یمن قابل توجه است این است که مردم یمن بویژه قبیله همدان و مذحج از همان زمان به آن حضرت علاقمند شدند و بعدها در کوفه، در شمار نزدیکترین یاران آن امام بودند.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج1، ص665-667"،
رسول جعفریان.
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۶۴