✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️دلیل بزرگداشت اربعین امام حسین (ع) چیست؟
🔹دلیل بزرگداشت #اربعین_حسینی (ع) را به سبب برگرداندن سر امام حسین (ع) به بدن مطهرش و دفن آن در «روز اربعین»، دانستهاند و به همین خاطر #زیارت_اربعین توصیه شده است. [۱] برخی محققان مهم ترین دلیل بزرگداشت را روایت امام حسن عسکری (ع) می دانند که در آن #زیارت_اربعین از نشانه های مؤمن شمرده شده است. [۲] همچنین امام صادق (ع) در تعلیم زیارت اربعین به صَفوانِ بن مِهران، به بزرگداشت این روز اشاره کرده است. [۳] آیت الله العظمی مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه دلیل بزرگداشت اربعین امام حسین (ع) را، نقش بسيار مهم شهادت حضرت سيدالشهداء (ع) در بقای اسلام می داند. [۴]
🔹مراسم #اربعین (به معنای چهلمین روز درگذشت مردگان) تا قبل از واقعه عاشورا رسم نبود. [۵] بیستم ماه صفر چهلمین روز بعد از شهادت امام حسین (ع) را اربعین حسینی یا روز اربعین می نامند. [۶] سیره امامان معصوم (علیهم السلام) بر زنده نگهداشتن چنین مجالسی بودهاست. [۷] روز #اربعین میان شیعیان دارای اعتبار بوده که بخاطر آن زیارت اربعین می خواندند و اگر می توانستند مانند جابر بن عبدالله انصاری (درگذشت بین سالهای ۶۸ق تا ۷۹ق) صحابی پیامبر اسلام (ص)، بر مزار امام حسین (ع) گرد آمده و آن امام را زیارت می کردند. [۸]
🔹اهمیت این روز سبب شده شیعیان به ویژه ساکنان عراق، همه ساله از نقاط مختلف به سوی کربلا، پیاده حرکت کنند. [۹] برخی معتقدند حرکت به سوی کربلا در روز اربعین از زمان ائمه اطهار (ع) در بین شیعیان رایج بوده است. [۱۰] شیعیان حتی در زمان بنی امیه و بنی عباس نیز به این حرکت پایبند بودند. [۱۱] دشمنان امام حسین (ع)، در تلاش برای فراموشی #واقعه_کربلا، زائران امام (ع) را شکنجه می کردند و می کشتند. [۱۲] حتی در زمان متوکل عباسی، همه قبرهای کربلا را شخم زدند، مزرعه کردند و مانع آمدن مردم برای زیارت حضرت سیدالشهداء (ع) می شدند. [۱۳] شیعیان هم برای مقابله با آنها، از مناسبت هایی همچون #اربعین استفاده می کردند. [۱۴] بزرگداشت این روز، در حقیقت زنده نگهداشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین اسلام است. [۱۵]
💠تاریخ بزرگداشت
🔹شیخ طوسی (۳۸۵-۴۶۰ق) محدث و فقیه شیعه تاریخ بزرگداشت اين روز را، ورود جابر بن عبدالله انصاری، به همراه عطیه عوفی در اولین چهلم شهادت امام حسین (ع) به کربلا دانسته است. [۱۶] از این دو نفر به عنوان اولین زائران امام حسین (ع) یاد شده است. [۱۷] سیدبن طاووس (۵۸۹ - ۶۶۴ق) از عالمان شیعه معتقد است اسیران کربلا نیز در این روز به کربلا بازگشته و قبر امام حسین (ع) و سایر شهدای کربلا را زیارت کردند. [۱۸] آنان موقع رسیدن، جابر بن عبدالله انصاری و برخی از بنی هاشم را دیدند که برای زیارت قبر امام حسین (ع) آمده بودند. [۱۹] با گریه و اندوه مجلس عزایی برپا کردند و پس از چند روز به مدینه بازگشتند. [۲۰]
• مآخذ در منبع موجود است
منبع؛ ویکی شیعه
#امام_حسین #اربعین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🔰مهدی فضائلی گفت که:
گسترش #آزادی_های_مشروع یکی از مطالبات مهم رهبر انقلاب از قوه قضائیه است.
👈اما نگفت:
رهبر انقلاب هزاران بار در مورد مقابله با #آزادی_های_نامشروع از قوا و نهادهای گوناگون کشور، مطالبه کرده اند و یا به آنها هشدار داده اند.
#معیشت_حجاب_فضایمجازی
🔸کانال رسمی تحصن مردمی:
💠 https://eitaa.com/joinchat/1751056830Cb65afeb0e0
13.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرثیهخوانی حاج مهدی رسولی در اربعین
#اربعین۱۴۰۲
✅ کانال# آرمان_انقلاب 🇮🇷
https://eitaa.com/armane_enghelabb
♦️اینها تیترهای دروغ یک روز رسانه های اصلاح طلب است.
🔻جنگ رسانه ای با ایران در داخل است نه خارج:
مردم رای نمیدهند
شوک اقتصادی نزدیک است
آموزش و پرورش منهدم است
۸۵ میلیون کمیته امدادی خواهند شد
مردم افسرده اند
اربعین مزاحم مردم است
به شاه عمان هم رحم نکردندو میگویند پوتین هم مرده...
#لجن_پراکنان
#سرطان_اصلاحات_آمریکایی
#همراه_شهدا
@Hamrahe_Shohada
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️مراقب تفرقه باشید؟!
👈این کلیپ در کانال های مختلف در حال دست به دست شدن هست
جوانی به ظاهر عراقی در حال به سخره گرفتن پول ایرانی هاست
⤵️قاعدتا هدف نشر این کلیپ تحت شعاع قرار دادن اربعین هست وگرنه عزیزانی که به نجف یا کربلا تشریف بردند مشاهده کرده اند که کشور عراق حتی در خیابان هایش آسفالت درست و درمونی نداره چه برسه به زیر ساخت های اقتصادی
کشوری که حتی از لحاظ سیاسی ثبات هم ندارد.
از لحاظ نظامی هم همین چند سال پیش مگر نبود که داعش تا نزدیکی ها بغداد جلو آمد که توسط سردار سلیمانی عزیز نجات پیدا کردند.
از لحاظ اقتصادی و سیاسی و نظامی حقیقتا عراق حرفی برای گفتن ندارد
❌نکتهمهم تر
نباید کار نادرست این شخص رو به پای تمام مردم عراق نوشت
در همین اربعین همه شاهد بودیم که مردم عراق چگونه از ایرانی ها پذیرایی کرده اند.
دقت کنید معمولا رفتار کسبه و راننده و...(کسی که با پول سروکار دارد) متفاوت است.
در همین ایران خودمون و در شهرهای مذهبی رفتار برخی کسبه ها چقدر تعجب برانگیز است!!!
گروه پژوهشی آرتا
✅ کانال# آرمان_انقلاب 🇮🇷
https://eitaa.com/armane_enghelabb
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنان و روضه ی حدود ۵۰ سال پیش مرحوم حاج شیخ احمد کافی در مورد پیادهروی اربعین،،،،
التماس دعا
مرحوم کافی سال ۱۳۵۷ به رحمت ایزدی پیوست
او خاطره خود را از پیاده روی اربعین در چند دهه قبل بیان می کند
این خاطرات مربوط به دهه ۱۳۳۰ هجری شمسی است
بسیار جالب است
حتما بشنوید
آزاد شدن راه کربلا یک آرزو بود
با خون شهیدان و مقاومت تاریخی مردان مرد ، راه باز شد
راهی که فقط علما و عده ای خاص می رفتند
امروز میلیونی می روند
و حسین زنده است 🌹😍🌹
اوخواهدآمد
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
{🌹اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفࢪَج🌹}
❤️اَللّهمَّ اجعَل عَواقِبَ اُمورِنا خَیراً❤️
به گروه یاوران ومحبین حضرت ولیعصرعج بپیوندید. 👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1967587596C5cd3e7c975
لطفابه دوستانتان معرفی کنیدمتشکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 کودکان عراقی، از زیباییهای مسیر اربعین
عراقیها به شکل غیرقابل وصفی در ایام اربعین برای خدمترسانی به زوار حسینی از یکدیگر سبقت میگیرند.
بین خودشان مشهور است که حتی آدم خسیس، در اربعین مشتش باز میشود و خرج میکند.
خمیرمایه اصلی تحقق این خصلت در آنها بیشک حب الحسین است.
اما این حب، چگونه میتوانست بدون فرهنگسازی از دوره کودکی مثل شیر مادر با گوشت، پوست و استخوان آنها عجین شود؟
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🌏 #بیتفاوتی_ممنوع 👇
🆔 @maroofaane5
بررسي نقش رسانه ملي در پيشگيري از بروز و مقابله با ترويج شايعه در جامعه
بررسي شايعه از ديدگاه اسلام
الف) واقعه «إفك»
ادامه👆
از آيات «افك»، اصول زير درباره «شايعه» به دست ميآيد:
يك ـ شايعهافكني حرام است و اسلام، اهل آن را كيفر ميدهد و نكوهش ميكند.
دو ـ هميشه افراد دشمن «شايعهپراكني» نميكنند. بلكه گاهي نيروهاي خودي در ساختن و انتشار آن نقش دارند.
سه ـ انتشار «شايعه» در سطح جامعه، ميتواند معياري براي سنجش مؤمنان واقعي از سادهلوحان زودباور باشد.
چهارـ نه تنها شايعهسازي حرام است، بلكه دوست داشتن اشاعه فحشا و حمايت و پشتيباني از شايعهسازان نيز حرام است.
پنج ـ كيفر شايعه فقط كيفر دنيايي نيست بلكه اين عمل كيفر اخروي نيز دارد.
شش ـ راز شدت عمل در برابر شايعهسازان و عوامل نشر اكاذيب و اشاعه زشتيها را جز خدا كسي نميداند. اين مسئله گوياي اهميت زيادي است كه اسلام براي امنيت عرض و آبروي افراد، قايل است.
هفت ـ وظيفه شنونده شايعه آن است كه از گوينده آن سند بطلبيد، در غير اين صورت، نبايد به حرف گوينده توجه كند.
هشت ـ حد شايعه (اگر اتهام به زنا و عمل فحشا باشد) همان حد قذف (افتراء) كه 80 ضربه شلاق است و از آن پس ديگر گواهي شايعهگر پذيرفته نميشود.
نه ـ شايعهساز در ابتدا يك فرد است، ولي پخشكنندگان آن نيز شايعهساز به شمار ميآيند.
ده ـ شايعه، غالباً درباره برجستگان جامعه است.
همانطور كه در اصول بالا نيز گفته شد، قرآن كريم، شايعهسازان را مستحق عذاب اليم دانسته، ميفرمايد: «كسانيكه دوست دارند زشتيها در ميان مردم با ايمان شيوع يابد عذاب دردناكي براي آنها در دنيا و آخرت است، و خداوند ميداند و شما نميدانيد.» (نور: آيه 19)
ظاهر آيه اين نكته را در بر دارد كه عذاب اليم مربوط به اشاعه فحشا است، گرچه تعميم آن را نميتوان از نظر دور داشت؛ تنقيح مناط حكم ميكند در اشاعه ديگر منكرات نيز اين چنين باشد زيرا واژه فاحشه، به فحشا اختصاص ندارد، بلكه به همهگونه ناروا و منكرات، اطلاق ميشود. ازاينرو، اين واژه در حديث معروف نبوي در مقابل «خير» قرار گرفته است. پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمود: «مَن سَمِعَ فاحِشَةً فَأفشاها كانَ كَمَن أتاها وَ مَن سَمِعَ خَيراً فَأفشاهُ كانَ كَمَن عَمِلَهُ؛ كسي كه از عمل منكري باخبر شود و آن را افشا كند، چنان است كه خود، آن را انجام داده است و كسي كه از كار نيك و شايستهاي مطلع گردد و آن را افشاء نمايد بسان كسي است كه آن را انجام داده است». (عاملي، 1422، ج 12، ص 296) پس عذاب اليم كه در آيه 19 سوره نور آمده است، به اشاعه فحشا اختصاص ندارد و در همه موارد اشاعه منكرات، به كار ميرود.
طريحي در مجمع البحرين در ذيل ماده «شَيَعَ» (طريحي، 1328، ج4، ص354) در تبيين آيه «إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا» (نور: 19) مينويسد: «أي يُشَيِّعوُنَها عَن قَصدٍ الاشاعَةَ وَ مَحبَّةً لَها؛ مقصود از آيه، كساني هستند كه خبري را با تمايل قلبي به قصد شايع شدن بر زبان ميآورند». همچنين او حديثي از امام صادق(ع) نقل ميكند كه فرمود: «مَن قالَ في مُؤمِنٍ مَا رَأت عَيناهُ وَ سَمِعَت اُذُناهُ كانَ مِنَ الَّذينَ قالَ اللهُ فيهِم إنَّ الَّذينَ يُحبُّونَ أن تَشيعَ الفاحِشَةُ». كسي كه درباره انسان مؤمني به قصد اشاعه فحشاء همراه با ميل قلبي خود عمل نارواي واقع شدهاي را بيان كند، حتي عمل منكري كه با چشم خود آن را ديده و با گوش خود آن را شنيده است افشا كند، از مصاديق آيه است.
💥ادامه دارد
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
💥کانال ما درپیام رسان بله
https://ble.ir/jangnarmvdoshmanshnasi
بررسي نقش رسانه ملي در پيشگيري از بروز و مقابله با ترويج شايعه در جامعه
بررسي شايعه از ديدگاه اسلام
الف) واقعه «إفك»
در تاريخ اسلام، واقعهاي جانسوز و دردناك به وقوع پيوست كه به «افك» معروف است. گروهي از منافقان كوردل به اهل بيت رسول خدا صلی الله علیه و آله افترا بستند و عدهاي از مسلمانان نيز دروغ اهل نفاق را تأييد كردند و به اهل بيت رسالت زخم زبان زدند. اين حادثه اسفناك براي رسول اكرم بسيار ناگوار و طاقتفرسا بود و دائم از اين قضيه رنج ميبرد. خداوند متعال، آياتي را بر پيامبر صلی الله علیه و آله نازل كرد (نه تنها تسكين دل او گردد بلكه) كه انسانها تا روز قيامت آن را مطالعه كنند و از آن پند گيرند. مجموعه اين آيات، برنامهاي را فراروي انسان مسلمان ميگشايد تا بر اساس، آن چگونگي تعامل و برخورد با «شايعات» را بياموزد و از راهكارهاي عملي اسلام در مقابل اين معضل بهره گيرد.
بعضي مفسران، معناي «افك» را كذب ميدانند، اما صاحبنظراني چون طبرسي در مجمعالبيان ميگويد: هر گونه دروغي را «افك» نميگويند، دروغي كه در جامعه، موجي بيافريند و اذهان را مشوش سازد، «افك» است» (طبرسي، 1372، ذيل آيه 19 سوره نور). به نظر ميرسد، بيشترين كاربرد كلمه «افك»، شايعهاي باشد كه پاي بهتان به عمل فحشا در ميان باشد و باعث نگراني جامعه شود (طريحي، 1388، ذيل كلمه افك).
خداوند متعال ميفرمايد:
«إِنَّ الَّذِينَ جَاؤُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَهٌ مِّنكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرّاً لَّكُم بَلْ هُوَ خَيرٌ لَّكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّي كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ . لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنفُسِهِمْ خَيراً وَقَالُوا هَذَا إِفْكٌ مُّبِينٌ . لَوْلَا جَاؤُوا عَلَيهِ بِأَرْبَعَهِ شُهَدَاء فَإِذْ لَمْ يأْتُوا بِالشُّهَدَاء فَأُوْلَئِكَ عِندَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ . وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَهِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ . إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيناً وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ . وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُم مَّا يكُونُ لَنَا أَن نَّتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ . يعِظُكُمُ اللَّهُ أَن تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَداً إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ . وَيبَينُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ. إِنَّ الَّذِينَ يحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَهُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَهِ وَاللَّهُ يعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ . وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّه رَؤُوفٌ رَحِيمٌ (نور: 11 ـ 20).
(در حقيقت كساني كه آن بهتان [داستان افك] را [در ميان] آوردند دستهاي از شما بودند آن [تهمت] را شري براي خود تصور مكنيد بلكه براي شما در آن مصلحتي [بوده] است براي هر مردي از آنان [كه در اين كار دست داشته] همان گناهي است كه مرتكب شده است و آن كس از ايشان كه قسمت عمده آن را به گردن گرفته است عذابي سختخواهد داشت. چرا هنگامي كه آن [بهتان] را شنيديد مردان و زنان مؤمن گمان نيك به خود نبردند و نگفتند اين بهتاني آشكار است. چرا چهار گواه بر [صحت] آن [بهتان] نياوردند پس چون گواهان [لازم] را نياوردهاند اينانند كه نزد خدا دروغگويانند. و اگر فضل خدا و رحمتش در دنيا و آخرت بر شما نبود قطعا به [سزاي] آنچه در آن به دخالت پرداختيد به شما عذابي بزرگ ميرسيد. آنگاه كه آن [بهتان] را از زبان يكديگر ميگرفتيد و با زبانهاي خود چيزي را كه بدان علم نداشتيد ميگفتيد و ميپنداشتيد كه كاري سهل و ساده است با اينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود. و [گر نه] چرا وقتي آن را شنيديد نگفتيد براي ما سزاوار نيست كه در اين [موضوع] سخن گوييم [خداوندا] تو منزهي اين بهتاني بزرگ است. خدا اندرزتان ميدهد كه هيچگاه ديگر مثل آن را اگر مؤمنيد تكرار نكنيد. و خدا براي شما آيات [خود] را بيان ميكند و خدا داناي سنجيدهكار است. كساني كه دوست دارند كه زشتكاري در ميان آنان كه ايمان آوردهاند شيوع پيداكند براي آنان در دنيا و آخرت عذابي پردرد خواهد بود و خدا[ست كه] ميداند و شما نميدانيد. و اگر فضل و رحمتخدا بر شما نبود و اينكه خدا رئوف و مهربان است [مجازات سختي در انتظارتان بود]).
.💥جنگ نرم ودشمن شناسی
به کانال خودتان بپیوندید
👇
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
💥کانال ما درپیام رسان بله
https://ble.ir/jangnarmvdoshmanshnasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️توصیه استاد فاطمی نیا به جاماندگان اربعین
🔻مرحوم آیت الله فاطمی نیا (ره) :
پاداشی که برای زائر #اربعین سینه به سینه از اولیاء رسیده و برای هیچ عملی ذکر نشده، این است که زائر اربعین حتما عاقبت به خیر میشود.
#حیاتنا_الحسین
#همراه_شهدا
@Hamrahe_Shohada
زینب رسیده ازسفری پر زاضطراب سرگرم زمزمه ست ودلش غرق التهاب
ازمن به غیر این تن تیره نمانده است شمع دلم شده زغمت قطره قطره آب
پوشیه نیست اینــکه بود بر جمال من این جای سیلی است و قدم های آفتاب
تنهائی وغـریبی و در به دری و داغ این مانده بود پا بــزنم مجــلس شراب
هرکس به قدرآه خودش داغ دیده است امّا قسم به جان تـو وای از دل ربـاب
طفل سه ســالهات به هوای زیارتــت کنج خرابه کرد عــدوی تو را خـراب
خنده به درد بی کـسی ما چه تلخ بود امّــا فقــط غــم تـو مرا کرده دلکـباب
یک دم نشد که لرزه بیفتد به پای من کــردم بـه دشمنان تو از محملم عتاب
مــن جــز خدا نـدیدهام از این اسارتم جمله خجل شوند به والله ازین خطـاب
کــارم تمام شــد همــه جا شد حسینیه با دست بـسته خواهر تو کرده انقـلاب
حالا بــده اجـــازه بــمانــم به کـــربلا تاجان دهم به خاک غمت یَابنبوتـراب
دارم شبیه فـاطمه مرگ از خدا طـلب کاش این دعا شود به مزارتو مستجاب
یــادم نرفـــته لحـــظۀ افـتادنت حسین لشگر برای کشتن تو جملـه در شتاب