فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✏️ #گفتمان / #انواع_دولتها | مدل حکمرانی عامل اصلی شکل گیری چالش های مزمن شده / (بخش سوم)
🔹۵.دولت تصدی گر:
دولت تصدی گر خود را صاحب ثروت و قدرت کشور می داند و مردم را در جایگاه مشتریان خود قرار می دهد؛ بنابراین هدف اصلی دولت ارائه خدمات توسط شرکت های دولتی به مشتریان خود یعنی مردم است و برای این هدف زمام تمام امور را دست می گیرد.
🔹نهاد دولت سازوکارها را به نحوی تنظیم نموده که نهاد مردم رغبتی به فعالیت نداشته باشد؛ یعنی دولت با حمایت از موانع کسب و کار نظیر ایجاد انحصار برای شرکت های دولتی، فرآیندهای بسیار طولانی صدور مجوز، عدم صیانت از حق مالکیت خصوصی، عدم اعطای تسهیلات به کسب و کارها، مقررات مالیاتی، مقررات تجارت از طریق مرزها، قاچاق، عدم شفافیت فضای اقتصادی، پیش بینی ناپذیری دولت و... خود را از «عامل پیشرفت» به «مانع پیشرفت» تبدیل کرده است.
🔹همچنین اگر نهاد مردم با تمام این موانع به فضای بازار ورود کند باید با شرکت های دولتی برخوردار از رانت های اطلاعاتی و ارتباطاتی و متصل به شیرهای نفتی رقابتی ناعادلانه و ناسالم داشته باشند که بی شک نهاد مردم محکوم به شکست است.
🔹دولتِ مردم، دولت تسهیل گر:
دولت و مردم هر دو نهاد اجتماعی هستند که از نقایص و کاستی های مختلف رنج میبرند و توسعه در گرو رفع نقایص و عیوب نهاد مردم و نهاد دولت است. کلید پیشرفت در فراهم ساختن شرایط است که دولت از عهده انجام وظایف حاکمیتی و پشتیبانی خود برآید و بتواند زمینه ساز رشد مردم باشد.
🔹دولت باید با انتخاب رویکردی ارزش مدارانه به بازتعریف روابط دولت و ملت بپردازد. در الگوی مورد نظر، دولت باید ثبات و پایداری را در جامعه ایجاد، چارچوب های قانونی مناسب و اثربخش برای فعالیت نهاد مردم را مستقر و با کاهش نقش تصدی گری و روی آوردن به نقش تسهیل گری، اداره دولت را از روش مدیریت عمومی به روش حکمرانی عمومی تغییر دهد. باید در فصل دوم زندگی انقلاب اسلامی با انقلابی سازوکاری دولت «تسهیل گر» را جایگزین دولت «تصدی گر» نماییم.
🔹۶.دولت نفتی و معدنی اصل گرفتاری کشور نفت نیست، بلکه اصل گرفتاری، مالکیت دولتی نفت است. با نگاهی به تاریخچه این موضوع روشن است، که برخلاف شعارها، نفت هیچگاه در ایران ملی نشد، بلکه نفت دولتی شد. در واقع ملی شدن صنعت نفت، صنعت دولتی شدن نفت است.
🔹اما منظور از دولت نفتی چیست؟ دولت نفتی، دولتی است که نه خود مولد است و نه تولید دیگران برایش ارزشمند است و هزینه های خود را مستقیماً از نفت پول بر می دارد و چرخ زندگی مردم برای دولتهای نفتی مهم نیست، چون چرخ زندگی مدیران نفتی وابسته به چرخ زندگی مردم نیست، بلکه وابسته به شیرهای نفت است.
🔹دولت های نفتی، دولت های توزیعگر هستند و وظیفه خود را به عوض تولید، توزیع می داند و در بهترین شرایط، قسمتی از درآمد نفت را در دستگاه های عریض و طویل خرج نشده است، بین مردم توزیع می کند. البته دولت نفتی سازوکارهای توزیع را براساس صدای بلندتر تنظیم کرده است، یعنی هر صدایی بلندتر است، سهم او از توزیع بیشتر است.
🔹البته طبیعی است هر که نزدیک تر باشد، صدایش بلندتر به گوش می رسد. همچنین این دولت ها غیرپاسخگو هستند، چون وقتی دولت نفت را مال خودش می داند و نه مال مردم، در نتیجه خود را مواجب بگیر مردم نمی داند، خود را آدم مردم نمی داند، خود را خادم و مستخدم مردم نمی داند.
🔹او در ذهنش پول را از دست مردم نمی گیرد، پول برداشت می کند از یک چاه انحصاری و بی حساب و کتاب و مردم راهکاری برای نظارت بر روی اموال شان ندارند و از مدیریت حساب گرانه دور می شوند و زمانی که دست دولت هم در مفت خواری نفت باز گذاشته شده است، چرا دولت باید به مردم پاسخگو باشد؟ پاسخگویی شعاری بیش نیست، چون ریشه پاسخ گویی مربوط به زمانی است که دولت مواجب گیر مردم باشد و این سازوکار البته کاملاً روشن و شفاف باشد.
🔹دولتِ مردم، دولت كارآفرین
هزینه های دولت در جهت توسعه می بایست از طریق نظارت و گرفتن حقوق مالیاتی از کارکرد نهاد مردم تأمین شود. لذا دولت مجبور به تسهیل گری برای فعالیت بهتر نهاد مردم است. باید دولت را از شیر های نفت جدا كرد و با تسهیل گری خود را تبدیل به دولتی كارآفرین و وابسته به مردم سازد.
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #مصاحبه | سازوکار نظارتی بنیاد شهید در حوزه قوانین ایثارگری نسبت به سایر دستگاهها چگونه است؟
📍دکتر قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران:
🔹بنیاد شهید می بایست سالانه عملکرد دستگاهها را در حوزه انجام قانون جامع ایثارگران بررسی کند و خدمت مقام معظم رهبری و سران قوا گزارش دهد، اما متاسفانه بنیاد شهید صرفا ابزار گزارش دهی را دارد ولی ابزار اقدامی ندارد.
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh
📷 #گزارش_تصویری | نشست مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران
🔹نشست مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران جهت ساماندهی برنامه های عملیاتی به همراه تکریم معاون حقوقی و معارفه سرپرست معاونت حقوقی برگزار شد.
📌سالن جلسات ستاد مرکز
🗓دوشنبه ۷خرداد ۱۴۰۳
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh
✏️ #گزارش_نشست | نشست مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران
📍در نشست مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت شهدای خدمت دکتر سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، با درود به روح آیتالله شهید رییسی و همراهان ایشان گفت:
🔹امیدوارم از این عزیزان الگو بگیریم. خداوند عده ای را در عالم به شهادت می رساند تا نمونه های موفق را به سایر بندگان ارایه کند که برای دیگران الگو و نمونه باشند. خداوند گاهی نمونه های موفق را در اعصار و صنفهای مختلف نشان میدهد تا به ما نشان دهد ضعف از ما و بیهمتی ما است. مدت طولانی به نظر میرسید که میان صف اولیها و مردم فاصله افتاده اما ایشان بین مردم و صف اول پیوند زدند.
🔹ما باید افتخار کنیم در دوره ای کار کردیم که با این عزیزان همکار بودیم و این فرصت مغتنمی برای ما بوده است. از آنجایی که فرصتها زود میگذرد و ما غافلیم این فرصتها نیز زود گذشت و افسوس می خوریم. از همه همکارانم که در جریان تشییع مخلصانه و گمنام تلاش و فعالیت کردند قدردانی میکنم. دوستان ما توانستند خوب نقشآفرینی کنند.
🔹آخرین جلسه ای که با شهید رئیسی داشتیم، دیدار با برخی از خانواده شهدای مازندران بود. خودم را از مشهد به آنجا رساندم و ایشان زمانی که مرا دیدند کمی از خصوصیات شهید نقوی برایشان گفتم و شهید رییسی آهی کشید و گفت که ببینید چه کار خوبی در زندگی کرده اید که فضلیت محشور بودن با شهدا دارید. در واقع در کار بنیاد شهید برای شهدا و پاسداشت نام شهدا فضیلیتی وجود دارد و این مقام بالایی است که به هر کسی داده نمیشود. اینجا حرمی متعلق به انقلاب و اسلام است و کار ارزشمندی در آن صورت می گیرد.
🔹در باقی مانده دولت، ما باید طوری برنامه ریزی کنیم که کاری برای دولت بعد باقی نماند و باید آنها را به نتیجه برسانیم؛ محکم و استوار آنگونه که ایشان دوید و کار کرد و مورد تایید امام و مردم بود. نباید زمان را از دست بدهیم تا این دو ماه به روزمرگی بگذرد. اگر زمان را از دست بدهیم و اقدامات به تعویق بیفتد این ضرر به بیت المال خواهد بود.
🔹شهید رجایی مدت بسیار کمی رییس جمهور بودند اما راه را پیش بردند؛ باید در روزهای باقیمانده برنامه زمانبندی کوتاه مدت تنظیم و در قالب برنامههای عملیاتی کار را پیش ببریم.
🔹در این مدت باقی مانده باید مجموعه فعالیتهایی که در طول این دو سال انجام شده ثبت شود؛ همچنین وضعیت کنونی را در چه شرایطی تحویل می دهیم ثبت و ضبط کنیم؛ در واقع یک شناسنامه از بنیاد شهید شامل نقاط قوت و ضعف ثبت و ضبط کنید. حتما کم کاریهای ما زیاد بوده است و دلیل این است که تصور میکردیم زمان داریم. بخاطر دارم که آیتالله شهید رییسی، از روز اول دولت بیان میکردند که وقت نیست. همه این کارها باید در تعامل و همکاری و سرعت عمل انجام شود تا به نتیجه برسند.
🔹باید یک برنامه دو ماهه تنظیم شود و این موضوع نباید از برنامه عملیاتی عبور بکند، برای اقدامات و به ثمر رساندن کارها نقطه پایان بگذارید؛ همچنین این ایام جابجایی دولت است، به شایعات و حاشیه ها توجه نکنید.
🔹ما الان کار بنیاد شهید را بر عهده داریم و تا زمانی که هستیم باید در بستر مناسب کار را به افراد بعدی برسانیم مبادا این موضوع روی ما سایه بیندازد.
🔹این دو ماه باید کارها پرفشارتر انجام شود. امیدوارم خداوند رحمان کمک کند که ما از از فرصتها به خوبی استفاده کنیم. به فرصت خدمت و کار بهعنوان بستری برای بندگی و عبادت نگاه شود و با همین نگاه در اقدامی جهادی از این فرصت باقی مانده استفاده کنیم تا در دوماه بافی مانده کارها را به نتیجه برسانیم.
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh
📷 #گزارش_تصویری | مراسم بزرگداشت شهیدان خدمت
🔹مراسم بزرگداشت شهیدان خدمت، شهید دکتر رئیسی و هیئت همراه با سخنرانی دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
📌تهران، افسریه، مسجد فاطمیه
🗓دوشنبه۷خرداد۱۴۰۳
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh
#ویراست | رژیم وحشی و درّنده صهیونیستی
🔹شامگاه گذشته منطقه امن بشر دوستانه (چادر آوارگان و پناهجویان) جنگ غزه در رفح از سوی رژیم وحشی و درّنده صهیونیستی بمباران شد.
🔹این حمله دیوانه وار موجب آتش گرفتن چادرها و زنده زنده سوختن آن جنگ زدگان مظلوم شد.
🔹اگر بمیریم رواست. گویی دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد و این فجایع انسانی عادی شده است.
🔰 نشانی صفحات دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
بله | ایتا | روبیکا | ویراستی
@s_a_ghazizadeh