🔻 طب چیست
🔹️ طب مجموعه ی علوم نظری و عملی است که در تشخیص ، پیشگیری و درمان بیماری های جسمی و روحی به کمک انسان کمک میکند.
🔻تعریف علم
🔹️علم یک روش نظام مند و منطقی برای پی بردن به نحوهی کارکرد اجزای موجود در جهان است. علم پیکره ای از دانش گردآوری شده در اثر اکتشافات پیرامون تمامی اجزای جهان می باشد.
🔹️ “علم” از واژه لاتین scienta برگرفته شده است که بر اساس دیکشنری مریام-وبستر(Merriam-Webster) به معنای دانش مبتنی بر داده های قابل اثبات و تولید مجدد میباشد. دانش درصدد حصول نتایج قابل اندازه گیری از طریق آزمایش و تحلیل است. دانش بر پایه حقایق قرار دارد، نه نظر یا ترجیحات. فرآیند علم با هدف چالش کشیدن ایده ها با ابزار تحقیق به طراحی می رسد.
🔻 تعریف حکمت
🔹️واژه حکمت، چنان که در فرهنگ نامه ها از جمله «مفردات راغب آمده، به معناى رسیدن به حقیقت به وسیله علم و عقل است. علامه طباطبایى درباره معناى واژه حکمت مى گوید: حکمت [به اصطلاح نحوى] بناء نوع است یعنى نوعى از محکم کارى یا کار محکمى که سستى و رخنه اى در آن راه ندارد و غالبا در معلومات عقلى واقعى که ابدا قابل بطلان و کذب نیست استعمال مى شود، (علامه طباطبایى، تفسیر المیزان، ج ۳، ص ۳۹۵).
🔹️ علامه طبرسى نیز مى گوید: حکمت آن است که تو را بر امر حق که باطلى در آن نیست واقف کند، (طبرسى، مجمع البیان، ج ۲، ص ۱۵۵، نشر بیروت، مؤسسه اعلمى) بنابراین مى توان گفت مفهوم حکمت یعنى یافتن حقیقت و آنچه که مطابق با واقع است.
🔹️ منظور از حکمتى که در قرآن به کار رفته، مجموعه علوم و معارفى است که انسان را به حقیقت رهنمون مى شود به طورى که هیچ شک و ابهامى در آن نماند. زیرا مجموعه عقاید و آموزه هایى که قرآن بیانگر آنها است، همه با مقتضاى فطرت بشر همسو است و مقتضاىفطرت، آن بخش از علم و عمل را شامل مى شود که کمال واقعى و سعادت حقیقى او را تأمین بکند. ازاین رو، مى شود گفت دین با واقعیت و حقیقت مطابقت دارد، اصول و قواعدى که با دین آمده، در واقع حکمت اند پیامبر مأمور است این حکمت را، به مردم بیاموزد،(ترجمه المیزان، ج ۱۲، ص ۵۷۱).
🔻 تمدن چیست
🔹️تمدن در لغت به معنای شهرنشینی آمده که تنها به معنای اجتماع انسانی در یک منطقه با خانه ها و خیابان ها و ..نیست، بلکه مدنیت به معنای وجود قوانین مکتوب و مدیریت شهری. از این پیامبر زمانیکه یثرب رابا قوانین ومدیریت منضبط به شهری مدنی ودولت شهری اسلامی تبدیل کرد، نامش به مدینه النبی تغییریافت.بنابراین تمدن دراصطلاح، نوع خاصی ازتوسعه مادی و معنوی است که درجامعه ویژه رخ می نماید. تمدن مجموعه ای پیچیده ازپدیده های اجتماعی قابل انتقال، شامل جهات دینی ومذهبی، اخلاقی، زیباشناختی، فنی یا علمی مشترک درهمه اجزای یک جامعه وسیع و یا چندین جامعه مرتبط با یک دیگراست.
🔹️ نکات فوق روشن میکند که هر اجتماع انسانی را در قالب شهر یا کشور و حتی منطقه نمیتواند تمدن نامید مگر اینکه در زمنیه هنر و فرهنگ و دانش و حکومت پیشرفته باشند.