#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
به لطف خدای متعال و در ظل عنایات ولیش امام عصر علیه السلام
توفیق یافتیم تا 30 جلسه، پیرامون #وجدان و برخی رویکردهای معاصر دینی در مباحث معرفت شناختی سخن بگوئیم و با تعدادی از دانش پژوهان علاقه مند به این موضوعات، به مباحثه بنشینیم.
این مجموعه به امید عنایات حضرت حق جل جلاله، ادامه دارد و می تواند میزبان دانش جویان باشد.
36 ساعت فایل صوتی از 30 جلسه ی نخست، در آدرس زیر قابل دانلود و شنیدن و البته نقد و نظر است.
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page50.aspx
شناسه ی اسکایپ جهت ارسال پیام و اعلام تمایل برای حضور در ادامه ی این دوره ی مجازی: Kheradmand S.M
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#بخوان_و_بخوان_و_بخوان
#کتاب_های_کودکان
ماری مامان می شود
جلد اول مجموعه کتاب هایی تحت عنوان خاله بازی
مناسب برای سن 3 تا 10 ساله
عنوان و نام پدیدآور: ماری مامان می شود/[نویسنده] امیلی بومونت ؛[سازنده اشکال خمیری] کریستل مک دیان, ترجمه ی راضیه خوئینی.
مشخصات نشر: تهران : قدیانی، کتابهای بنفشه ، ۱۳۹۲ .
مشخصات ظاهری: ۱۴ ص : مصور (رنگی)
عنوان اصلی: Lilou joue a' la poupe'e
گروه سنی: الف، ب
موضوع: بازی های کودکان
موضوع: بازیهای نمایشی
موضوع: داستانهای تخیلی
امروز شنبه (14 مهر 1403) همراه آقا سیدمجتبی این کتاب را خواندیم. کتاب روان، با تصاویری زیبا!
البته در یکی از صفحات آن اشاره به پخش موسیقی برای نوزاد می شود. چیزی که در فرهنگ کتاب های ترجمه شده به خوبی مشهود است و حتی در کتاب هایی که در فرهنگ ایرانی هم نوشته می شود کم و بیش به چشم می خورد!
سال ها قبل نسبت به استفاده از این کتاب ها حساسیت و دقت بیشتری داشتم. الان شکل آن حساسیت تغییر کرده است. یعنی گمان می کنم ضمن اثر بخش بودن هر کلام و هر سبک زندگی، که از کتاب ها و کارتون ها و فیلم ها بر قلب و جان و فکر کودکان می نشیند، ما باید مهمترین قسمت یعنی القائات تربیتی و سلوک تربیتی والدین را به خوبی مدیریت کنیم.
خوب! آقا سید مجتبی هم این کتاب را خواند! من هم در هنگام خواندن حساسیتی به خرج ندادم! ولی اگر یاد گرفته باشد و بداند که مثلا فرهنگ ما تربیتی در جهت استفاده از موسیقی و روی آوردن به آن ندارد و یاد بگیرد در هنگام مشاهده ی کارتون ها یا برنامه های متناسب با سنش، صدای زمان های پخش موسیقی را قطع کند، حالا با دیدن یک کلمه در یک کتاب شاید چندان اتفاقی نیفتد.
گرچه ممکن است اگر در چند کتاب یک چنین مفهومی منتقل شود لازم باشد که یک پدر یا یک مادر دقیق یادآوری کند که این کتابی است ترجمه شده و می بینی که ما مثلا برادرت یا خواهرت چنین برنامه ای نداریم؛ ما برای هنگام خواب او موسیقی پخش نمی کنیم.
به هر حال کتاب شیرین و زیبایی بود.
https://t.me/Kheradmand_S_M
#سقفی_از_محبت
با هم تا آخر عمر! لبریز از محبت! ...
https://t.me/Kheradmand_S_M
#روز_نگاشت - 1403
گزاره هایی پیرامون #ازدواج_موفق (3)
#مشاوره_ی_پیش_از_ازدواج (3)
* یکشنبه – 21 مرداد 1403 – 6 صفر 1446 – 11 آگوست 2024
• یکی از نکته هایی که مدت ها است می خواهم بنویسم بحث تحقیق در فرآیند ازدواج است. تجربه و نه فقط مطالعه بر من روشن ساخته است که تحقیق خانواده ی عروس از خانواده ی داماد و بالعکس امر مهمی در تصمیم سرنوشت ساز ازدواج است.
• در مراجعانی که برای مشاوره ی پیش از ازوداج دارم معمولا کمبود فعالیت در این زمینه یا سهل نگری و یا ملاحظاتی نپذیرفتنی، موجب کم کاری در این جهت می شود. مثلا یکی از اموری که متداول است این است که به نظرشان می رسد: «با این کار کسانی که نمی خواهند تا لحظات پایانی اطمینان از امر، در جریان خواستگاری، قرار بگیرند مطلع می شوند؛ و اگر این مورد دو یا سه مرتبه تکرار شود زبان برخی از اطرافیان خصوصاً آن هایی که خیرخواه ما نیستند نسبت به ما و فرزند ما گشوده می شود».
• این دقت حتما در جای خود لازم است. به همین جهت عرض می کنم این نکته را بر اساس تجربیات می نویسم و نه فقط بر اساس مطالعات! یعنی متوجه واقعیتی که در زندگی ها وجود دارد،هستم. اما با مشورت می شود برای این مانع هم راه هایی گشود. البته که تحقیق از بعضی از خانواده ها دشوارتر است! یا مثلا ملاحظاتی که افراد می کنند از این جهت که می خواهند برخی در ازدواجشان نقش و نظری نداشته باشند؛ یا به جهت خاطرات تلخی که از آن ها دارند یا به خاطر احساس غیرمثبتی که در طول سال های گذشته از آنان در نگاه خانواده ایجاد شده است. اما امر تحقیق می تواند گزاره ها و یا به عبارتی کدهایی را برای خانواده عروس یا داماد روشن کند که اگر در تصمیم نهایی شان تاثیر مستقیم هم نگذارد آن ها را نسبت به شرایط پیش رویشان آگاهتر می کند. حتی برخی از تصمیم گیری های تحصیلی افراد؛ کسی که تمام طول سال های تحصیلش را در یک مدرسه بوده است و کسی که چند مدرسه را به اجبار تجربه کرده است. کسی که از برخی از مدارس رانده شده و یا خودش برخی از مدارس را ترک کرده است. کسی که تصمیم به ادامه ی تحصیل نداشته یا کسی که تصمیم به ادامه تحصیل داشته ولی شرایط برای این امر محقق نشده است. کسانی که ارتباطات زیادی با اطرافیان ندارند و کسانی که هفته ای چند شب میهمانند و میهمان دارند. این ها گاهی در گزارش ها به خوبی معلوم نمی شود، اما در تحقیقات خود را بهتر نشان می دهند. حتی تحقیق از این که این آقا که به محل کارش می رود چقدر از ایام هفته یا ماه را مرخصی می گیرد؟ و یا چه تقیّدی بر عدم گرفتن مرخصی دارد؟ همه ی این تحقیقات می تواند خانواده عروس یا خانواده داماد را بر برخی از مطالب آگاهتر و مسلط تر کند.
• ما پیش از محرمیت و ورود به دوران نامزدی باید با دقتی افزون، موشکافانه و حتی گاهی بدبینانه مسائل را بررسی کنیم. اگر دوران نامزدی با آموزه هایی برای دختر و پسر همراه باشد باز هم می تواند مانع از اتفاقات بدتر در رودررویی با شرایط غیر قابل پیش بینی باشد. اما پس از ورود به خانه ی بخت، امکان برخی از بازبینی ها بسیار دشوار است!
https://t.me/Kheradmand_S_M
#روز_نگاشت - 1401
#در_مسیر_کسب_معرفت
* جمعه – 21 مرداد 1401 – 14 محرم 1444 – 12 آگوست 2022
• صبح در برنامه ی سخنرانی حاج آقای افتخارزاده شرکت کردم؛ می گفتند:
• برخی متدینین برای آن که بگویند ما خوش اخلاقیم وقتی با خانم ها روبرو می شوند شوخی و مزاح می کنند. مزاح تا چه حد؟! حدی که شرع اجازه می دهد.
• در زیارت جامعه ائمةُالمومنین می فرماید: اهل آسمان با محبت شما و با پیاپی گریستن بر شما و استغفار بر شیعیان، به شما اهل بیت علیهم السلام نزدیک می شوند.
• عصر با خانواده رفتیم مجلس سخنرانی آقای مهدی تفتی؛ جلسه ی دوم از یک برنامه، در جلسه ای که ظاهراً چنین عنوانی برای آن قرار دادهاند: شأن پیامبر در دینداری. نکته هایی از این جلسه:
• پیامبر تنها یک نامه رسان نیست؛ یکی از آیاتی که نشانه ی مطاع بودن پیامبر است: وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ (نساء،64).
• نکته ی بعدی ولی بودن پیامبر است. عَزيزٌ عَلَيهِ ما عَنِتُّم.
• شأن سوم: پیامبر باید از هرچیزی و هرکسی نزد شما محبوب تر باشد.
• این مطلب و آیه دیروز توضیح داده شده است.
• اصل سخن این جاست که پیامبر صلی الله علیه و آله را هم خدا در راستای تسلیم بودن خودش، شأن تسلیم بودن داده است.
• تعبیر امیرالمومنین علیه السلام راجع به پیامبر صلی الله علیه و آله: وَ هُوَ خاتَمُ النَّبيّينَ، اَجْوَدُ النّاسِ كَفّا وَ اَرْحَبُ النّاسِ صَدْرا وَ اَصْدَقُالنّاسِ لَهْجَةً وَ اَوْفَى النّاسِ ذِمَّةً وَ اَلـْيَنُهُمْ عَريكَةً وَ اَكْرَمُهُمْ عِشْرَةً مَنْ رَآهُ بديهَةً هابَهُوَ مَنْ خالَطَهُ مَعْرِفَةً اَحَبَّهُ يَقولُ ناعِتُهُ: لَمْ اَرَ قَبْلَهُ وَ لا بَعْدَهُ مِثْلَهُ؛ او كه خاتم پيامبران بود، بخشنده ترين، پرحوصله ترين، راستگوترين، پايبندترين مردم به عهد و پيمان، نرم خوترين و خوش مصاحبت ترين مردم بود، هر كس بدون سابقه ی قبلى او را مى ديد، هيبتش او را مى گرفت و هر كس با او معاشرت مى نمود و او را مى شناخت دوستدارش مى شد و هر كس مى خواست او را تعريف كند، مى گفت: نظير او را پيش از او و پس از او نديده ام (بحارالأنوار، ج 16، ص 190). توجه کنید: هرکس با پیامبر مأنوس میشد دوستش می داشت. وقتی کسی با اولیای الهی زندگی کند، بندگی برایش شیرین میشود.
• معاویه یکی از بنیانگذاران جداسازی پیامبر از دین است. در کوفه مردم را به عرافه های مختلفی تقسیم کرده بود و از طریق سرپرست آن گروه (عریف) به آن ها پول میداد. این جمله از ابن زیاد نقل شده که مسلم را که دید گفت: این العرفا؟
• یکی دیگر از شئون پیامبر در قرآن استغفار پیامبر برای گناهکاران است. کسی که پیامبر برایش استغفار کند قرآن می گوید: لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رحیماً. یک عده ای لجبازی می کردند، لَوَّوْا رُءُوسَهُمْ. قرآن می گوید در سوره نسا آیه ۸۱: یک عده ای بودند وقتی قرآن می گوید پیامبر را اطاعت کنید برخلاف نظر تو نقشه می کشیدند.
شأن پنجم: وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (توبه،105). مَنْ أَنْبَأَكَ الله
سوره تحریم می فرماید! اصلاً این پیامبر را به پیامبری قبول دارید؟ وَإِذْ أَسَرَّ النَّبِيُّ إِلَى بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِيثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَأَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَأَعْرَضَ عَنْ بَعْضٍ فَلَمَّا نَبَّأَهَا بِهِ قَالَتْ مَنْ أَنْبَأَكَ هَذَا قَالَ نَبَّأَنِيَ الْعَلِيمُ الْخَبِيرُ(تحریم،3)
راجع به امام زمان. يَغِيبُ عَنْ أَبْصَارِ النَّاسِ شَخْصُهُ وَ لَا يَغِيبُ عَنْ قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ ذِكْرُهُ.
• در پایان این روضه، آقای دکتر عطری (علی) و همسر گرامی شان خانم دکتر قاضی زاده (بتول) را دیدم؛ ظاهرا آقای عطری از دوستان و همکاران دانشگاهی صاحب خانه یعنی دکتر فیاض بخش هستند.
• شب در مجلس سخنرانی آقای فائق شرکت کردم؛ از نکته های این مجلس که یاداشت کردم:
• اگر احراز عدالت امام جماعت نشده باشد ادای وظیفه نشده است و باید در وقت، دوباره نماز خوانده شود.
• اگر فرد قابل اعتماد و اعتبار باشد که اقتدا کردن او باعث شود دیگران هم اقتدا کنند، اصلاً جایز نیست به کسی که عادل نمی داند اقتدا کند.
• شکستن نماز واجب بدون عذر معصیت صغیره است.
• نماز جماعتی که صحیح باشد فضیلت دارد، اگر من وضو نداشته باشم چون جماعت شروع شده نمی توانم اقتدا کنم که فضیلت جماعت از دستم نرود!
• همیشه لازم نیست انجام واجب و مستحب موجب تقرب به خدای متعال شود. خود ترک گناه و معصیت هم موجب تقرب به خدای متعال است. أفضَلُ الأَعمالِ في هذَا الشَّهرِ الوَرَعُ عَن مَحارِمِ اللّهِ (خطبه شعبانیه).
https://t.me/Kheradmand_S_M
#روز_نگاشت - 1401
* یکشنبه - 27 شهریور 1401 – 21 صفر 1444 – 18 سپتامبر 2022
• زندگی و زمانه ی علامه کرباسچیان؛ مصاحبه با حاج آقای اکبر خواجه پیری. این مصاحبه را در شام ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ با بچه ها دیدیم و شنیدیم، به جای فیلم و سریال و کارتون و ...!
• ازآن جا که آقا سید طه تعلق خاطری به آقای خواجه پیری دارد از میان مصاحبه های متعددی که قابل استفاده بود این فایل تصویری را گذاشتیم.
• حدود یک ساعت بود؛ مطالب شیرین و دقیق و برخی مطالب هم تربیتی.
• بعضی نکته های برگرفته از این گفتگو:
• ۱- فشار سخت بر علوی در دوره ی شاه از طرف ساواک و دقت های معلمان تربیت شده ی آقای علامه.
• ۲- پیشنهاد رسمی بودن و مدرک دادن مدرسه و نظام مند بودن کار از طرف آقای حاج مقدسی بوده است.
۳- آقای علامه به افراد غیر مذهبی از معلمان که تخصص داشتند و برای مدرسه می آورد، احترام فوق العاده ای میگذاشت.
۴ - شورای مدیران به پیشنهاد آقای خواجه پیری و چهارده سال قبل از فوت آقای علامه تأسیس میشود.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#روز_نگاشت - 1401
#در_مسیر_کسب_معرفت
* سه شنبه – 11 مرداد 1401 – 4 محرم الحرام 1444 – 2 آگوست 2022
• شب روضه رفتیم منزل آقای ایزدی، سخنرانی حاج آقای فائق و نکاتی از آن جلسه:
يَا بنَ آدمَ، تَفَرَّغْ لِعِبادَتي.
سوره یس: أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ ...
ما انسان ها یا عبد الله هستیم یا عبد شیطان. در حدیث قدسی می فرمایند: ای انسان! اگر یک پارچه همت تو شد بندگی من: أملَأْ قلبَکَ غِنىً و لا أکِلْکَ إلى طلَبکَ. در قلبت احساس بی نیازی می کنی و من به آن چه نیاز داری واگذارت نمیکنم و خودم کفایتت می کنم.
اللّهُمَّ إنّي أعوذُ بِكَ مِن دُنيا تَمنَعُ خَيرَ الآخِرَةِ، و مِن حَياةٍ تَمنَعُ خَيرَ المَماتِ (تنبيه الخواطر: ج 1 ص 273، الإقبال : ج 2 ص 146 عن الإمام الصادق عليه السلام، بحار الأنوار: ج 98 ص 260)
و علىّ أن أسدّ فاقتك ... اگر چیزی قرار شود لطمه بزند.
و املأ قلبك خوفا منّي ... خدا قلبش را این گونه می کند؛ این خوف هم از آن خوف های نیست که دوره درمان بخواهد!
و إن لا تفرّغ لعبادتي، أملأ قلبك شغلا بالدّنيا؛ دلت مشغول امری از امور دنیا می شود و قلبت کاملاً مشغول.
وقتی آدم ها می خواهند نگرانی هایشان را به شمارند همین دنیایی هاست. توجه داریم که اگر ما در زندگی تلاش عادی را نکنیم خودش خلاف بندگی خداست.
اگر کسی به تقدیر خدا یقین پیدا کند می یابد که سلامتی و عزت و روزی در حیطه ی فعل اختیاری ما نیست. این تقدیرات را خدا برای مؤمن به شکلی قرار می دهد که به نفع او باشد. اگر در این ها به آن چه می خواست، نرسید به خدا معترض نیست؛ دعا و توسل دارد ولی ناراضی نیست.
اگر مشغول به دنیا شوی، و أكلك إلى طلبك. من حمایتی برایت ندارم. احساس رها بودن می کنی!
پی نوشت: قال الصادق عليه السلام: في التَّوراةِ مَكتوبٌ: يَا بنَ آدمَ، تَفَرَّغْ لِعِبادَتي أملَأْ قلبَكَ غِنىً، و لا أكِلْكَ إلى طلَبِكَ، و عَلَيَّ أن أسُدَّ فاقَتَكَ، و أملَأَ قلبَكَ خَوفا مِنّي، و إن لا تَفَرَّغْ لِعِبادَتي أملَأْ قلبَكَ شُغلاً بالدُّنيا ثُمّ لا أسُدُّ فاقَتَكَ، وَ أكِلُكَ إلى طَلَبِكَ. امام صادق عليه السلام فرمودند: در تورات نوشته شده است: اى پسر آدم! براى عبادت من زمان قرار ده تا دلت را از بى نيازى آكنده سازم و تو را به خواسته ات وا نگذارم؛ و بر من است كه دَرِ نيازمندى را به روى تو ببندم و دلت را از ترس خود لبريز سازم. اگر خود را وقف عبادت من نسازى، دلت را از گرفتارى به دنيا پُر كنم، سپس در نياز را به رويت نبندم و تو را به خواسته ات وا گذارم (من لا یحضره الفقیه،جلد۴،صفحه۳۵۲)
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
ble.ir
#روز_نگاشت - 1401
* پنج شنبه – 29 دی 1401 – 26 جمادی الثانی 1444 – 19 ژانویه 2023
مناظره ی حاج آقای بیابانی و آقای هندی در موضوع وحدت وجود را که در ۱۴۰۱٫۶٫۱۵ تشکیل شده بود، شنیدم؛ جملاتی از آن یادداشت کردم:
• آقای سید محسن هندی نسبت به افکار آقای محمد بیابانی و فرمایشات مرحوم میرزا مهدی اصفهانی، در موضوع وحدت وجود ایراداتی دارد.
• آقای هندی میگویند:
• تمام درس های اسفارِ آقای جوادی را دیده ام و دو هزار ساعت درس های تفسیری ایشان را گوش داده ام. در گفتار آقای سیدان، آقای برنجکار و آقای سبحانی صراحتی در وحدت شخصی ندیدم، ولی بعضی جملات شان ممکن است لازمه ی سومش بحث وحدت وجودی باشد. مکتب تفکیک خود را منقح کرده است.
• آقای حسن میلانی معتقد است صحبت های مرحوم میرزا و مرحوم آقای حلبی همان حرف های وحدت وجودی ها است، ولی حرف های آقای برنجکار و آقای سبحانی اصلاح شده است.
• آقای بیابانی می گویند:
• برخی نوشته های آقای حلبی می گوید: بعضی از حرف هایی که می نویسم نه سخن میرزا است نه خودم. میرزا ابتدا نیامده همه ی مباحث فلسفی را زیر و رو کند؛ گاهی اشاراتی کرده، بعد کم کم آن ها را مورد تشکیک قرار داده است. برخی مطالب را میرزا با توجه به زمانش به تدریج وارد کرده است.
• من میگویم حرف های شما (آقای هندی و آقای میلانی) شرک است. معرفت ذات برای بشر وجود دارد. آن چه در این مورد است در کتاب عالم ذر آورده شده است. (پس از مطالعه و منقح شدن با تعدادی از اساتید). مراد من از ذات، خود خدا و حقیقت خدا است نه هر آن چه در ذهن و مفاهیم دارم. من می گویم به آن ذات باید معرفت داشته باشیم. معرفت ما نسبت به او نه معرفت حضوری است نه حصولی؛ یک معرفت خاصی است که خدا به انسان ها عطا کرده است و فعل خداست. معرفتی است که خود خدا به همه داده و به خود خدا صورت گرفته است. شهود و وجدان و وصال هم تعبیراتی است که از این معرفت برای ما شده است. این هیچ ارتباطی با معانی عرفانی و فلسفی ندارد. وجدان به معنی درک خاصی است که در ذات ما نسبت به ذات ما وجود دارد. مرادمان از شهود هم این نیست که من با چشم سر او را رؤیت کنم. رؤیت در روایات ما به همین دلیل به کار رفته که به ما بگوید معرفت الله به همین اندازه روشن بوده است. هیچ اشتراکی بین اسماء و صفات خدا و ما وجود ندارد. یک اشتراک لفظی است آن هم با توضیح.
• آقای هندی:
• ذاتی که زمان ندارد و مکان ندارد؟ معرفت این خدا ذاتاً محال است. چون من در مکان و در زمان هستم.
آقای بیابانی:
• جهل مرکب یک حرف غلطی است که باید از من توضیح بخواهید. بین دو مفهوم وجود و عدم، استحاله نیست!
• معرفت از طریق نور علم، با معرفت خدا فرق می کند.
• آقای هندی:
• شهود ذات حق، به نظر من محال است. مثل این است که آینده را بلاواسطه ببینید. هر مخلوقی محدود است.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#با_هم_بشنویم (90) - در پیام رسان ایتا
#اعتقادی_و_اخلاقی
عنوان بحث: #مباحثی_پیرامون_معاد
مجموعه جلساتی شنیدنی در موضوع #معاد و اثرات این باور در زندگی انسان.
جلسه ی سی و یکم، بخش اول تا جلسه ی سی و پنجم، بخش چهارم.
این مجموعه مباحث، شامل 40 جلسه ی قابل تأمل می باشد.
👇🕰 👇