یه نکته جالب درباره میوه #به از زبان فرزند یک ذاکر اهل بیت
دیروز رفته بودم عطاری خرید کنم . شاید براتون عجیب باشه اما چشمم به دونه های به که افتاد بغض گلوم رو گرفت.
در دوران کودکیم ، خصوصا دهه اول محرم ، لیوان شربت دانههای به ، روی طاقچه خونمون خودنمایی میکرد.آخه در اون دوران روضه خوانها و ذاکرین اهل بیت .ع. بدون میکروفن و بلندگو برای ائمه برنامه اجرا کرده ، این روزها به شدت صداشون گرفته و برای تسکین از این دونه ها استفاده میکردند.
هر چی به عاشورا نزدیکتر میشدیم صدای مرحوم پدرم ( مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج رحیم کرامتی ، از خطبای تهران ) گرفته تر اما همونقدر محزونتر میشد.
حالا ماییم و دلتنگی هامون😭
الهی که سر سفره اربابتون سیدالشهدا. ع. متنعم باشید.
🖤 به یاد همه ذاکرین اهل بیت .ع. که جاشون بینمون خالیه
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکایت مرتع آتش گرفته خاییز حکایت"نه خود خورد نه کس دهد " است!
بخشی از گفتگوی فعالان پویش صدقه سبز با دامداران روستای چمران یک روز پس از اطفاء آتش در خاییز
■روستای چمران در گذشته قریب به ۴۰ خانوار بوده و امروز حدود ۸ خانوار!!!این خود نشانه ای است بر کم شدن دام در این مرتع
#دامداری_سنتی
@sadaghe_sabz
۱۱ شب بین ۴تا۶هزار شام توزیع کردند
از رئیس هئیت پرسیدم چرا ظرف یکبار مصرف استفاده نمیکنید؟
گفت اول برای رفتگران به زحمت نیافتن
دوم محیط زیست
سوم صفای بیشتری داره
از ساعت۱۲شب تا۴صبح هر شب ظرف شستن بچه های هیئت
#اصفهان
🗣 Mohamad Hashemi
@twtenghelabi
@sadaghe_sabz
خدا می داند این ابتکارات چقدر در جذب مردم به دستگاه اهل بیت موثر است.در روزگاری که زباله بحران جهانی است پیشگامی هیات در حذف زباله موجب اعتلاء کلمه توحید میشود
#أَنْتُمُ_الْأَعْلَوْنَ_إِنْ_كُنْتُمْ_مُؤْمِنِينَ
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رحم كن، تا به تو رحم شود
#خیرآباد
@sadaghe_sabz
کوچ عشایر؛ ضامن خودکفایی
▪️ مقدمهٔ اول: برنامه دوم توسعه (سال ۷۴ تا ۷۸) به صورت تشویقی اقدام به اسکان عشایر کوچرو نمود!
کوچروی یعنی بهرهمندی دامدار از چند مرتع رایگان و دیم که به طور طبیعی باعث هرس علفهای بلند و جلوگیری از #آتش_سوزی مراتع میگردد؛ لذا در خودکفایی کشور هم تاثیر بسیار مهمی دارد.
▫️ با اسکان عشایر کوچرو، بخشی از آنان دامداری را رها کردهاند و بخش کمی هنوز به دامداری مشغولند که به طور طبیعی متمرکز در مرتعی واحد هستند؛ یعنی چرایی بیش از حد مرتع و تخریب آن!
▫️ بدین ترتیب گفتیم:
دام مرتع را تخریب میکند!!
▫️ ولی حق آن است که بگوییم:
به اسم توسعه و پیشرفت، عامل قدرت عشایر و کشور یعنی کوچروی را گرفتیم و مراتع را به آتش سپردیم و باز هپ تکرار کردیم این دام است که مرتع را خراب می کند!
▪️مقدمهٔ دوم: در فهرست واردات ملاحظه کنید؛ ۳ قلم عمده واردات کشور به غذای دام مرتبط میشود: ذرت دامی، کنجاله و سویا.
☑️ نتیجه: هرگاه افرادی به نام #کارشناس(!) از محدودسازی دامداری سنتی سخن گفتند، بدانید از واردات گستردهٔ نهادههای دامی سخن میگویند.
#آتشسوزی_خاییز
#دامداری_سنتی
@sadaghe_sabz
🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف!
ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند:
"اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..."
1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها #اقلیت های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، #رسمی است(اصل۱۲)
سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹)
اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴)
منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲)
• البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲)
⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود!
2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و #مروج آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود.
مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰)
آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند!
• مقصود از این سنجه را #تبعیض_مثبت به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند.
تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند!
این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است.
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
امام صادق عليه السلام : بهترين صدقه، خنك كردن جگر تفتیده است . هركه جگر تفته حيوانى يا جز آن را سيراب كند خداوند عز و جل او را ، در آن روزى كه هيچ سايه اى جز سايه او نيست ، به سايه درآورد
■ آقای سیف الله شادیان همین ظرف کوچک آب را به نیت صدقه در حیاط منزل پر می کند تا پرندگان سیراب شوند!
انجام کارهای خیر کوچک را کوچک حساب نکنیم!
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻افزایش شدت آتشسوزی در قلارنگ سیروان
مدیرکل محیط زیست ایلام:
🔹نیروهای محیط زیست برای مهار آتشسوزی ارتفاعات قلارنگ اعزام شدهاند و با توجه به شیبدار و سخت بودن ارتفاعات این منطقه با هماهنگی مدیریت بحران استان بالگرد جهت انتقال نیروها برای مهار آتشسوزی به منطقه اعزام شد.
#آتش_سوزی
#سیروان
#دامداری_سنتی
🇮🇷 @modafeonline 👈
مراقبتی لازم در معاونت محیط زیست دولت چهاردهم
■جریانی به اسم حفاظت از محیط زیست خودکفایی درمحصول اساسی کشاورزی گندم را زیر سوال می برد.
مشخصا عیسی کلانتری در دولت تدبیر و امید چنین فکری داشته و مسئول هم بوده.
استاندارد دوگانه چنین کسی آنجا هویدا می شود که دست به تایید پروژه بزرگ گردشگری در منطقه حفاظت شده خاییز می زند.
■ترویج ویلاسازی نتیجه اش تضعیف کشاورزی است!
گندم کالای اساسی است که دیم و آبی هر دو می تواند روی هم رفته نیاز کشور به واردات را از بین ببرد.
■ادامه ویلاسازی در کشور مساوی با ضربه به کشاورزی خصوصا در کالاهای اساسی است که نسبت به آن در دولت چهاردهم باید مراقب بود.
@sadaghe_sabz
آقای جعفری این درخت #کنار را نکاشته!این درخت کنار خودرو است و آقای جعفری آبیاری کرده!آفرین باید گفت به ایشان
#باب_السدره
#دارکنا
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ظلم را در اربعین سیدمظلومان باید جار زد!این کمترین کاری است شاید روز قیامت پاسخی داشته باشیم!
هشدار یک رویا
■ یکی از مومنین بهبهانی(کربلایی ابراهیم کرم نسب) در عالم خواب دیده که در مسجد امام هادی ع شهر بهبهان مراسم دعا برقرار است و خانواده ها در دعا حاضر هستند.
یکی از افراد_که در عالم رویا اینطور به خواب بیننده الهام شده که از دنیا رفته_ مورد سوال واقع می شود که شما که می توانستی ۱۵ عدد بذر پسته کوهی(بن) بکاری چرا نکاشتی!
●إنّکم مسئولون حتّی عنِ البقاعِ و البهائم
#آتشسوزی_خاییز
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعالیتهای نظامی امریکا در کره جنوبی که منجر به تخریب محیط زیست شده
معماری شهری گذشته ما حیوان دوست بوده و توصیه های دینی هم موکد این مهرورزی نسبت به حیوانات بوده است.
گرمای شدید این روزهای شهرمان بهبهان فرصتی است برای مهرورزی به پرندگان.هیچ کار خیری را کوچک نباید پنداشت.
#لکل_کبد_حری_اجر
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این همان کلیپی است که به اسم جنایت در پارک چیتگر پخش شده است .سوال این جاست که آیا در این جنایت انگاری ها ، پای جهالت و کم دانشی به میان است یا خیانت به جامعه ی علمی و محیطزیستی کشور ؟
#برای_محیط_زیست_یا_زیست_سیاسی
🏢اندیشکده ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت غذایی و امنیت زیستی کشور
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔ایتا
@makacenter_ir
🆔واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
#پرونده_ویژه
#برای_محیط_زیست_یا_زیست_سیاسی
اظهارات کارشناسی دکتر باغخانی پور مشاور سابق رئیس سازمان و کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مورد پارک چیتگر ، پارک لاله و قیطریه
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
💡اکثر جنگلکاریهای شهر تهران از جمله پارک چیتگر و لویزان (در چند کریدور که به منظور جذب آلودگی ایجاد شده اند) برای سالهای خیلی پیشتر است و در حال حاضر اکثر درختان این جنگلهای دست کاشت به سن دیرزیستی رسیده اند و در این سن هم درختان خشک میشوند و مهمتر آنکه آفتها راحتتر و زودتر و آنها را از دایره چرخه زیستی خارج میکند. آفتی همچون آفت پوست خوار که در حال حاضر اکثر درختان به سن دیرزیستی رسیده را درگیر کردهاست.
💡 چگونه در ۴۰ سال اخیر شهرداران گذشته، مدیریت جنگل کاریهای شهری را رها کرده و متأسفانه با تک کشتیکردن این جنگلهای دستکاشت (عموماً کاج تهران) و همگنی بالای ۹۰ درصد به خشکشدن یکباره درختان در سن دیرزیستی آنها یا آفت گرفتن درختان یکدست فقط با یک بیماری نیندیشیدهبودند و درحال حاضر مدیریت فعلی باید پاسخگوی آنها باشد؟!
💡اتفاقاً در این دوره به سبب وجود متخصصان لایق و کارآمد جوان و به روز برای کاشت درختان با تنوع بالا خصوصاً پهنبرگان و نه سوزنیبرگان برای جلوگیری از کاشت تکگونهای برنامههای زیادی اجرا شد و کاشت میلیونها درخت در دستور کار قرار گرفت و الحمدلله ۵ هزارو ۴۰۰ هکتار در دوره سه ساله مدیریت اخیر با غرس نزدیک به ۴ میلیون درخت زیر کشت رفت. کاشتی که هم دوره تناوب کشت هم ناهمگنی به سبب تنوع زیستی در آن رعایت شدهاست. البته که همه متخصصان میدانند جنگل کاریها فقط در سالهای ابتدایی (بستگی به نوع گونه دو تا پنج سال) کاشت درخت نیاز به آبیاری دارد و به محض استقرار آبیاری قطع میشود. حال چطور یک غیرمتخصص از ادعای مضحک خشکاندن درختان آن هم کهنسال با عدم آبیاری سخن به میان میآورد! قابل ذکر است بسیاری از درختان کاشتهشده جدید با روشهای نوین و هوشمند آبیاری میشوند که در تاریخ شهرداری بی سابقه بودهاست.
💡جالبتر آنکه با کمک متخصصان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بحث جمع آوری درختان خشک و شکسته افتاده از روشهای سنتی و با کمک اسب و قاطر استفاده شده که مبادا ماشینهای سنگین همچون تراکتور وارد جنگلها شود و سبب کوبش بیشتر خاک، که یکی از دلایل تسریع در خشکشدن درختان به واسطه افزایش جمعیت و رفت و آمد در پارکهای جنگلی است، نشود که همین امر از چشم کینه توزان بیسواد مغفول نماند و اعتراضها که چه نشسته اید با خواب ماندن مسئولان، برخی قاچاقچیان با اسب و قاطر در حال دزدی چوب درختان هستند!
💡ایضاً در مسئله پارکهای قیطریه و لاله کینهتوزان قصد بهرهبرداری سیاسی از رخدادهای پیش آمده را دارند، به طوری که بیتدبیریهای رخ داده در دوره صدارت آقای حناچی را گردن مدیریت فعلی میاندازند و جالبتر آنکه از اتفاقاتی که در سکوت کامل خبری و عدم احساس تکلیف دوستان در آن دوره قبل قرار بوده انجام شود و الان جلوی آن گرفتهشده و اتفاق نیفتادهاست، هیولایی ساختند و خودشان را ناجی مردم و برنده کارزار فرضی معرفی میکنند!
#برای_محیط_زیست_یا_زیست_سیاسی
🏢اندیشکده ماکا _اندیشه ورزی پیرامون امنیت غذایی و امنیت زیستی کشور
🆔تلگرام و اینستاگرام :
@Makacenter
🆔ایتا
@makacenter_ir
🆔واتس اپ
https://chat.whatsapp.com/C9c9qO4QUkCFFQqs9AWGRN
ما جریان محمد درویش را برای محیط زیست و فرهنگ کشور خطرناک می دانیم!
محمد درویش را سالهاست دنبال می کنیم و می دانیم چه خط غلطی را ترویج می دهد
@sadaghe_sabz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
《 اخبار آتش سوزی ها این روزها بسیار است! 》
■این سالها آتش سوزی در جنگل از علف ها شروع می شود اما پایانش به سوختن درختان تنومند چند صد ساله است!
همان علفی که سهم دام بوداما دامی نبود که علف را بخورد!همان علفی که اگر خورده می شد نیاز کشور به واردات نهاده دامی را کم می کرد!
■آفرین به غیرت#فرشاد_ستونه ها که اگر شده با آب رادیاتور خودروی شخصی هم به اطفاء حریق می پردازند.
نخبگان را فرامی خوانیم در علت اصلی این آتش سوزیها کاوش جدی کنند.
■آتس سوزی کوه خامی_باشت_تابستان۱۴۰۳
@sadaghe_sabz
آنلاین
#زاگرس
#کوهستان_خومی اطراف روستای شادگان
متاسفانه کمبود نیروی دولتی و مردمی از دیروز صبح تا الان به شدت احساس میشود.
به کانال من بپیوندید👇👇
محمد ستونه / عمران شهر
https://eitaa.com/m_sotooneh
با اهالی منطقه صحبت کردم
از قدیم میگفتند
از زمانی که در محدوده ۲۰۰۰ هکتار اطراف روستایشان بیش از ۸۰ گله بز و گوسفند وجود داشت ولی الان از آن همه دام فقط دو گله مانده.
میگویند این حجم از آتش سوزی هیچوقت سابقه نداشته است.
معتقدند علت سرایت سریع و غیر قابل کنترل آتش ، عدم چرای دام سبک و بلند بودن علفزارهای کوهستان است.
#کوهستان_خومی
#زاگرس
#آتشسوزی
آتش سوزی کوه خامی_مرداد ۱۴۰۳
به کانال من بپیوندید👇👇
محمد ستونه / عمران شهر
https://eitaa.com/m_sotooneh