eitaa logo
معاونت پژوهش مدرسه علمیه شهید صدوقی ره
135 دنبال‌کننده
103 عکس
2 ویدیو
63 فایل
🔹🔸 باسمه تعالی 🔸🔹 ⚪ اطلاع رسانی برنامه های پژوهشی مدرسه 🔴 ارسال گزارشات و ثبت فعالیت ها ⚪ اشتراک گذاری مطالب مفید و مرتبط 🔴 معرفی کتب و مقالات مختلف ------------------------------ 💠 سوال، انتقاد، پیشنهاد: 📌 @SadeghRezapour 📌
مشاهده در ایتا
دانلود
. ع 📌 انتشار به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها: 📆 سالروز ولادت: از سالروز ولادت این بانوی بزرگوار اسلام متاسفانه تاریخ دقیقی در دسترس نیست. ایشان دختر جناب خویلد بن اسد بودند. حضرت خدیجه شریف ترین، ثروتمند ترین و زیبا ترین زنان قریش بوده است. ✍️ در کتاب صحیح بخاری نیز به نقل از پیامبر آمده که بهترین زنان مریم و بهترین زنان خدیجه سلام الله علیهما هستند. 💍 ازدواج: ابن کثیر نیز در کتاب البدایه و النهایه ذکر کرده است که حضرت خدیجه مورد خواستگاری بسیاری از مردان قریش بوده است اما همه را رد کردند و به دلیل صداقت و امانت داری حضرت محمد صلی الله علیه و آله در سفر تجاری شام اظهار تمایل به ازدواج با ایشان نموده اند. جناب ابوطالب به همراه تعدادی از مردان، حضرت خدیجه را برای پیامبر از عمرو بن اسد خواستگاری کرده اند. .
⁉️ آیا حضرت خدیجه س قبل از ازدواج با پیامبر ص، سابقه ازدواج داشته اند؟ ✍️ مهم است که ذکر شود که حضرت خدیجه هنگام ازدواج با پیامبر دختر بودند و ازدواج نکرده بودند. ابن شهر آشوب در مناقب ج 1 ص 159 گفته است که: "و روی احمد البلاذری و ابوالقاسم الکوفی فی کتابیهما و المرتضی فی الشافی و ابوجعفر فی التخلیص: ان النبی (ص) تزوج بها و کانت عذرا و یؤید ذالک ما ذکر فی کتابی الأنوار و البدع ان رقیه و زینب کانتا انبتی هاله اخت خدیجه" یعنی: احمد بلاذری و ابوالقاسم کوفی در کتابهای خود و مرتضی در کتاب شافی و ابوجعفر در کتاب تلخیص گفته اند که: پیامبر صلوات الله علیه و آله با او ازدواج کرد در حالی که حضرت خدیجه باکره و عذرا بود و این گفته را تأئید می کند آنچه که در دو کتاب الانوار و البدع آمده است به اینکه جناب زینب و رقیه دختران حضرت خدیجه نبوده اند بلکه دختران خواهر او “هاله” بوده اند و در منزل جناب خدیجه زندگی می کرده اند. .
⁉️ سن ایشان در زمان ازدواج؟ 📆 قول مشهور این است که ایشان هنگام ازدواج 28 ساله و پیامبر اکرم نیز 25 ساله بودند. بیهقی در کتاب خود سن ایشان را 25 سال نیز ذکر کرده است. اما در سایر کتب 30-35-40 و 44 نیز ذکر کرده اند. اما با وجود این روایات باز هم بعضی از اهل سنت و برخی از شیعیان اینچنین گفته اند که ایشان هنگام ازدواج با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، بیوه بودند و همچنین سن ایشان را بزرگتر از این عدد ذکر کرده اند. ✍️ دلیل این اختلاف و حسادت ورزی نسبت به حضرت خدیجه سلام الله علیها چند مورد است. دلیل اول اینکه ایشان مادر بزرگوار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها میباشند. دلیل دوم این است که همواره ایشان مورد حمایت و علاقه پیامبر قرار داشته اند حتی بعد از وفاتشان و بسیاری دلایل دیگر در این امر تاثیر گذار است. ⚫ وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها: سرانجام این بانوی بزرگوار در جهان اسلام و پشتوانه عصر تنهایی حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم در تاریخ 10 ماه مبارک رمضان سال دهم بعثت، که سال عام الحزن نامیده شد، از دنیا رفتند. 🪦 پیامبر اکرم نیز بدن ایشان را در قبرستان معلاة در مکه به خاک سپردند. .
. ⚠️ فردا (پنجشنبه ۱/۳۰) ⏰ از ساعت ۸.۳۰ ⭕️ برنامه های پژوهشی آغاز خواهد شد ... .
. ان شاالله مرحله دوم مرتب کردن کتابخانه، شنبه هفته آتی خواهد بود ... 🙏 ساعت دقیق اعلام خواهد شد ✅
هدایت شده از امیرمحمد گازری
⚫⚫⚫ 📆 ۱۵ شوال_ سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا ✍️ قسمت اول 📌نسب: حمزه بن عبدالمطلب، عموی پیامبر اکرم(ص) و از شهدای اُحُد. کنیه‌اش ابوعُماره و ابویعْلی و مادرش هاله بنت اُهَیب (وُهَیب) بن عبدمَناف بن زُهره بود. واژه حمزه را نیز به معنای شیر یا تیزفهم دانسته‌اند. 📌پیش از اسلام: روزی که پیامبر اکرم (صلی‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلم) خویشان نزدیک خود را برای دعوت به اسلام گردآورد (یوم‌الإنذار)، حمزه نیز حضور داشت. حمزه، که هنوز مسلمان نشده بود، همچون ابوطالب از پیامبر اکرم در مقابل آزار مشرکان حمایت می‌کرد. 📌مسلمان شدن: اسلام آوردن وی را در سال دوم یا ششم بعثت و قبل از مسلمان شدن ابوذر دانسته‌اند. مسلمان شدن حمزه در گرویدن خویشان او به اسلام مؤثر بود. _پیامبر اکرم نخستین پرچم نبرد را در ماه رمضان سال اول هجرت برای حمزه بست تا سریّه‌ای را برای حمله به کاروان تجاری قریش که از شام به مکه بازمی‌گشت، رهبری کند. 📌حضور در غزوات: حمزه همچنین در غزوات اَبواء یا وَدّان، ذوالعُشَیْره و بنی ‌قَیْنُقاع پرچم‌دار بود. در غزوه بدر، حمزه در نزدیک‌ترین بخش سپاه اسلام به مشرکان بود و پیامبر حمزه، حضرت علی و عُبَیْدة‌بن حارث‌بن عبدالمطلب را به مقابله با چند تن از سران مشرکان فرستاد. در غزوه بدر، حمزه در نزدیک‌ترین بخش سپاه اسلام به مشرکان بود و پیامبر حمزه، حضرت علی و عُبَیْدة‌بن حارث‌بن عبدالمطلب را به مقابله با چند تن از سران مشرکان فرستاد. به روایتی، هند برای خوردن جگر حمزه نذر کرده بود.
هدایت شده از امیرمحمد گازری
⚫⚫⚫ 📆 ۱۵ شوال_ سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا ✍️ قسمت دوم 📌شهادت: هند لباس و زیور خود را به وحشی داد و به او وعده ده دینار در مکه داد. سپس کنار بدن حمزه آمد و او را مثله کرد و از اعضای بریده او، برای خود گوشواره، دست‌بند و خلخال درست کرد و آنها را با جگر حمزه به مکه برد. گفته شده است معاویة ‌بن مغیره و ابوسفیان هم بدن حمزه را مثله یا زخمی کردند. 📌لقب: وی را «اسدالله» و «اسد رسول‌اللّه» لقب داده‌اند،پس از شهادتش هم، طبق حدیثی از پیامبر، مورد تأیید الهی قرار گرفت. و به سیدالشهداء مشهور شد‌. شهید مطهری لقب سیدالشهداء را برای حمزه، مقید و برای امام حسین(ع)، مطلق می‌شمارد و بر این نکته تاریخی تأکید می‌ورزد که این لقب قبل از عاشورا مخصوص حمزه بود ولی بعد از عاشورا لقب امام حسین(ع) شد و حمزه، سیدالشهدای زمان خودش است ولی امام حسین(ع) سیدالشهدای همه زمان هاست همان طور که مریم، سرور بانوان دوران خودش است ولی فاطمه(س)، سرور زنان همه دوران‌ها. ✍️حمزه نخستین شهید اُحُد بود که پیامبر اکرم(ص) بر او نماز گزارد و سپس سایر شهیدان را در چند نوبت آوردند و کنار او نهادند و رسول خدا بر آنها و بر او نماز می‌گزارد. بدین ترتیب، حدود هفتاد بار به صورت مستقل و همراه با دیگر شهداء بر پیکر وی نماز گزارد. حمزه را در پارچه‌ای که خواهرش صفیه آورده بود، کفن کردند؛ چراکه مشرکان او را برهنه کرده بودند. عبدالله بن جحش را به همراه حمزه که دایی‌اش بود در یک قبر دفن کردند. _گفته شده است که حضرت فاطمه علیهاالسلام به زیارت قبر حمزه می‌رفت و آن را با سنگ‌چین مشخص کرده بود . منابع: 1. ابن سعد، الطبقات الکبری 2. ابن هشام، السیرة النبویة 3. ابن درید، الاشتقاق 4. مطهری، مجموعه آثار استاد شهید مطهری 5. ابن عبدالبرّ، الاستیعاب 6. واقدی، محمد بن عمر، المغازی 7. ابن‌شبّه نمیری، عمر بن‌ شبه، تاریخ المدینة المنورة:اخبارالمدینة النبویة
. 🔵 تشابهات حال و تمیز ✅ هر دو اسم ✅ هر دو نکره ✅ هر دو فضله ✅ هر دو منصوب ✅ هر دو رافع ابهام 📍مثال برای حال: (یومَ اُبعث حیّاً) ✍ حیّاً حال است برای انا مستتر در ابعث ویژگی های حیّاً مانند آنچه گفته شد اسم، نکره، فضله، منصوب و رافع ابهام 📍مثال برای تمیز: (أحد عشر کوکباً) ✍ کوکباً تمییز است برای أحد عشر ویژگی های کوکباً همانطور که گفته شد؛ اسم، نکره، فضله، منصوب و رافع ابهام .
مهلت ارسال مقالات بین المللی ۷۵ سال اشغالگری در فلسطین با توجه به درخواست مراکز همکار همایش و محققان گرامی برای ارائه فرصت بیشتر جهت برگزاری پیش نشست های همایش و نگارش مقاله، مهلت ارسال مقالات به همایش بین المللی ۷۵ سال اشغالگری در فلسطین از سوی دبیرخانه همایش تمدید شد. مهلت ارسال مقالات: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ _ ۲ ذی الحجه ۱۴۴۵ _ ۹ می ۲۰۲۴ زمان برگزاری همایش: ۷ تیر ۱۴۰۳ _ ۲۰ ذی الحجه ۱۴۴۵ _ ۲۷ می ۲۰۲۴ کد اختصاصی ISC: 02240 _ 80881 کانال همایش: https://eitaa.com/joinchat/385614553C72a5b3094b سایت همایش: https://palestine.hamayesh.miu.ac.ir پست الکترونیک جهت ارسال مقاله: palestine@miu.ac.ir
معاونت پژوهش مدرسه علمیه شهید صدوقی ره
. #لقمه_های_نحوی #حلقه_علمی_ادبیات_عرب 🔵 تشابهات حال و تمیز ✅ هر دو اسم ✅ هر دو نکره ✅ هر دو فضله
. 🔵تفاوت های حال و تمییز ❎حال رابطه بین مسند و مسند الیه را مشخص میکند ولی تمییز روشن کننده ذات است. 📍مثال برای حال: (فخرج علی قومه فی زینته) ✍️فی زینته حال است و معنای آیه بدین گونه است(در میان آرایش و زینت خود بر قومش در آمد) حال در اینجا رابطه بین فعل و فاعل را بیان میکند. 📍مثال برای تمییز:(منوین عسلاً) ✍️اینجا عسل بیانی است برای منوین که واحد سنجش مقدار است. ❎حال مؤکد عاملش است اما تمییز این گونه نیست. 📍مثال برای حال:(فتبسم ضاحکاً) ✍️ضاحکاً حال است و چون همان معنای تبسم را در بر دارد تبسم را تأکید میکند 📍مثال برای تمییز:(مثقال ذرة خیراً) ✍️خیراً تمییز برای مثقال است اما آن را تأکید نمی کند. ❎حال می تواند متعدد بیاید اما تمییز چنین نیست. 📍مثال برای حال:(أتوکل علیه کافیا‍ً ناصراً) ✍️کافیاً و ناصراً هردو حال اند. 📍مثال برای تمییز:(صنعت خاتم فضة) ✍️فضه تمییز است و تمییز دیگری نمی توان برای خاتم ذکر کرد. .
فراخوان شانزدهمین جشنواره علامه حلی آغاز شد طلاب جوان (زیر 35 سال) حوزه‌های علمیه برادران و خواهران سراسر کشور [متولدین 1368/01/01 و مابعد آن] تا پایان روز سه‌شنبه 15 خرداد 1403 فرصت دارند فرایند ثبت‌نام در این جشنواره را تکمیل نمایند. همچنین، اساتید حوزه‌های علمیه [بدون شرط سنی] و منوط به داشتن کد استادی در حوزه‌های علمیه برادران در سال جاری یا مجوز تدریس در حوزه‌های علمیه خواهران و جامعةالزهراء(س) در سال جاری، می‌توانند در بخش اساتید این جشنواره شرکت نمایند. آثار ارسالی طلاب جوان می‌بایست در یکی از گروه های علمی دوازده‌گانه جشنواره و در یکی قالب‌های «مقاله»، «کتاب»، «تحقیق پایانی سطح دو» و «پایان‌نامه سطح سه حوزه یا کارشناسی ارشد دانشگاهی طلاب» باشد. [تحقیق پایانی و پایان‌نامه در بخش اساتید پذیرفته نمی‌شود.] «نقش حوزه‌های علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دین‌داری جامعه» و «پژوهش و تبلیغ ؛ ابزارها و شیوه‌ها» به عنوان موضوعات بخش ویژه جشنواره شانزدهم است که از 5 امتیاز ویژه در ارزیابی آثار و در صورت برگزیده شدن، معادل 1.5 برابر جوایز منتخبین بخش عادی جشنواره بهره‌مند خواهند شد. «طلاب و اساتیدی که در هجدهمین فراخوان آثار پژوهش حوزه علمیه خراسان شرکت نموده‌اند می توانند آثار خود را به این جشنواره هم ارسال نمایند.» 🌐 لینک ثبت‌نام در جشنواره 🔰 فایل راهنمای ثبت‌نام •┈┈••••📝📚📝•••┈┈• 💐 با پژوهش همراه باشید.🌹 🔗لینک کانال رسمی پژوهش👇 eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f 🆔@howzehpajohesh 🌐سایت اختصاصی پژوهش 👇 🌐http://pajuhesh.hozehkh.com