💠داستان
شخصی بر سفره امیری مهمان بود. دید در میان سفره، دو کبک بریان قرار دارد. با دیدن کبکها خندید. امیر علت خنده را پرسید.
مرد گفت: در ایام جوانی راهزن بودم. روزی در فلان منطقه، راه بر کسی بستم. آن بینوا التماس کرد پولش را بگیرم و از جانش درگذرم اما من مصمم به کشتن او بودم. در آخر، آن بیچاره به دو کبک در بیابان، رو کرد و گفت: شما شاهد باشید که این مرد، مرا بیگناه کشته است. اکنون که این دو کبک را در سفره شما دیدم، یاد کار ابلهانه آن مرد افتادم.
امیر پس از شنیدن داستان، رو به مرد میکند و میگوید: کبکها شهادت دادند طبق این مشخصاتی که میگویی آن مردی که کشته ای پدر من بوده است.
سپس امیر دستور داد سر آن مرد را بزنند.(۱۲)
💠داستان
در تاريخ آمده كه روزي شخصي خواست زن خود را بزند. عصا را برداشت و ضربه اي به سر زن زد اتفاقا زن در نتيجه آن ضربه از دنيا رفت. مرد هر چه او را صدا زد ديد مرده و جواب نمي دهد. ترس او را برداشت و با خود گفت كه حال جواب برادران و خانواده او را چه بدهد؟ با يكي از دوستانش مشورت كرد و به اين نتيجه رسيد كه بايد نقشه اي طرح كند و قتل او را طوري توجيه نمايد. دوستش به او گفت: «گناه را به گردن جواني خوش صورت بيانداز! به اين ترتيب كه به او تهمت زنا زده و بگو كه او را در حال زنا با زن خود ديده اي و هر دوي آنها را به قتل رسانيده اي». مرد از نقشه دوستش خوشش مي آيد و قبول مي كند.
فرداي آن روز جواني زيبا را در كوچه مي بيند و او را با اصرار به نهار دعوت كرده و به داخل خانه مي آورد. جوان بيچاره نيز قبول مي كند و داخل خانه مي آيد. مرد سفر را انداخته و مشغول خوردن غذا مي شوند. در بين غذا مرد از جايش برمي خيزد و جوان را سر سفره به قتل مي رساند و سر او را بريده سپس بدنش را كنار بدن بي جان زن خود مي خواباند. خانواده زن نيز با مشاهده اين وضع، مرد را تحسين مي كنند كه؛ «خوب كاري كردي كه لكه ننگ را از دامن خانواده ما زدودي».
از قضا دوست مرد نيز دنبال پسرش مي گشت كه آن روز به خانه باز نگشته بود. نزد مرد آمد و سراغ پسر خود را گرفت و همچنين از كيفيت اجراي نقشه اي كه به او آموخته بود از او سؤال كرد. مرد با يك سخن، هر دو سؤال دوستش را پاسخ مي گويد و سر بريده پسرش را نزد او مي آورد و به او مي گويد: «من حفر بئرا لاخيه اوقع فيه»
💠داستان
نقل است روزي «هارون الرشيد»، بهلول را خواست، او را به عنوان نماينده خود به بازار بغداد فرستاد و به وي گفت: اگر ديدي كسي به ديگري ستم و تجاوز ميكند يا پيشهوري در امر خريد و فروش اجحاف ميكند، همان جا عدالت را اجرا كن و خطاكار را به كيفر برسان! بهلول ناچار پذيرفت و لباس مخصوص محتسبان را پوشيد و به طرف بازار شهر به راه افتاد. به بازار كه رسيد، پيرمرد هيزم فروشي را ديد كه چند تكه چوب را براي فروش مقابلش گذاشته بود. ناگاه جواني سر رسيد و يك تكه از چوبها را برداشت و به سرعت دور شد. بهلول ناراحت شد و خواست فرياد بزند كه ناگاه جوان با سر به زمين افتاد و تلاشه چوب در بدنش فرو رفت، به گونهاي كه خون از بدن جوان جاري شد. سپس بهلول به گشتش در بازار ادامه داد كه ناگاه ماست فروشي را در حال وزن كردن ماست ديد. مرد ماست فروش با نوك انگشت پا كفه ترازو را فشار ميداد تا ماست كمتري به مشتري بدهد. بهلول خواست ماست فروش را متوجه كارش كند كه ناگاه الاغي به دكان ماست فروش وارد شد و سرش را درون ظرف پر از ماست كرد. ماست فروش فريادي كشيد، سر الاغ به لبه ظرف ماست خورد، ظرف به زمين افتاد، شكست و همه ماستها ريخت. بهلول چند قدمي جلوتر رفت و به دكان پارچه فروشي رسيد. بزاز كه مشغول ذرع كردن پارچه بود، در حين ذرع كردن، با انگشت، نيم گز خود را فشار ميداد و با اين كار مقداري از پارچه را به نفع خود كم ميكرد. بهلول جلو رفت كه دست بزاز را بگيرد و مجازاتش كند، ولي در كمال تعجب ديد، موشي وارد دخل پارچه فروش شد، سكهاي به دهان گرفت و بدون اينكه پارچه فروش بفهمد، فرار كرد. بهلول ديگر جلوتر نرفت و به نزد هارون الرشيد بازگشت و گفت: محتسب در بازار است و به وجود من و ديگري هيچ نيازي نيست.
بحث مرتبط که قبلا در منبرالطلاب تقدیم شده است؛
👈 تبعات گناهان
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.شوری/ ۳۰.
۲.مجمع البیان، ج ۱۳، ص ۱۲۷،
۳.لقمان/۱۵.
۴.ابراهیم/۴۳.
۵.رعد/۱۱.
۶.شعرا/۲۲۷.
۷.اعراف/۹۶.
۸.زلزال/۸
۹.تفسير روح البيان، ج۱۰، ص۴۹۵.
۱۰.بحار الأنوار،ج۳،ص۲۹.
۱۱.ثواب الأعمال، ج۱، ص۲۲۰.
۱۲.کتاب کشکول، شیخ بهایی
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
آثار و فواید اخلاص
با اشاره ای به قصه یوسف(ع)
[ #منبر ]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
💠داستان
[ انگیزشی]
حضرت يوسف(ع) هنگامي كه به خانه عزيز مصر قدم نهاد، پس از سه سال به سن بلوغ رسيد. زليخا كه محو زيبايي و قيافه جذاب و قد و قامت يوسف شده بود مدت هفت سال او را خدمت كرد و از خدا ميخواست كه يوسف يك نگاهي به او كند. ولي آن نوجوان آراسته و وارسته از آلودگيها از ترس خدا در اين هفت سال سر به پايين بود و حتي يك بار نيز به زليخا نگاه نكرد.
زليخا به يوسف گفت: اي يوسف! سرت را بلند كرده و نگاهي به من كن.
يوسف جواب داد: ميترسم هيولاي كوري و نابينايي بر ديدگانم سايه افكند.
زليخا گفت: چه چشمهاي زيبايي داري!
يوسف گفت: همين ديدگان من در خانه قبر، نخستين عضوي هستند كه متلاشي شده و روي صورتم ميريزند.
زليخا ادامه داد: چقدر بوي خوشي داري!
يوسف گفت: اگر سه روز بعد از مرگ من، بوي مرا استشمام نمايي، از من فرار ميكني.
زليخا گفت: چرا نزديك من نميآيي؟!
يوسف جواب داد: چون ميخواهم به قرب خداوند نايل شوم.
زليخا گفت: گام بر روي فرشهاي پربها و حرير من بگذار و به خواسته من اعتنا كن!
يوسف گفت: ميترسم بهرهام در بهشت از من گرفته شود.
زليخا ديد با تقاضا و خواهش و انواع نقشههاي فريب دهنده نميتواند يوسف را تسليم هواهاي خود گرداند؛ ازاينرو خواست او را تهديد نموده و بترساند؛ بلكه به هدف شوم خويش برسد، به يوسف گفت:«اُسَلِّمُكَ اِلَي الْمُعذِّبِينَ؛ تو را به شكنجه دهندگان ميسپارم».
يوسف: «اِذاً يَكْفِيني رَبِّي؛ در اين صورت خداي من مرا كافي است».
👈 در داستان حضرت یوسف(ع) در قرآن مجید، آن تأیید الهى که مانع از ارتکاب گناه و سبب عصمت مى شود، بر محور اخلاص دور مى زند نیز مشخص شده است، خداوند در این باره مى فرماید: «کَذَلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِینَ»اینچنین کردیم تا بدى و فحشا را از او دور سازیم؛ چرا که او از بندگان خالص شده ما بود.
✅بیان موضوع
➖منظور از «اخلاص» همان خلوص نيّت است و منظور از خلوص نيّت اين است كه انگيزه تصميم گيرى تنها خدا باشد و بس.
➖از نظر اسلام، اصل عبادت، اخلاص است و سایر اعمال در سایه اخلاص عنوان عبادت پیدا مىکند و کامل مىشود.
➖شيطان بعد از رانده شدن از درگاه خدا، از سر لجاجت و خيره سرى عرض مى كند: «وَ لاَُغْوِيَنَّهُمْ اَجْمَعينَ * اِلاّ عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصينَ»من همه آنها را گمراه خواهم ساخت مگر بندگان مخلصت را.
اين تعبير نشان مى دهد كه موقعيّت بندگان مخلَص آن چنان تثبيت شده است كه حتّى شيطانُ افسونگر و لجوج طمع خود را از آنها بريده است.
➖ نشانه اخلاص عبارت است از اینکه از غیر خدا در مورد اعمالش انتظار تعریف نداشته باشد.
پیامبر (ص) می فرماید: «و ما بَلغَ عَبدٌ حقيقةَ الإخْلاصِ حتّى لا يُحِبَّ أنْ يُحْمَدَ على شيءٍ مِن عَمَلٍ للّه». بنده هرگز به حقیقت اخلاص نمى رسد، جز آن که دوست نداشته باشد او را بر عمل خدایى، بستایند.(۱)
👌 برای عمل مخلصانه آثار زیادی بیان شده است که به چند مورد اشاره می شود:
🟢بصیرت و حکمت
رسول خدا (ص) فرمود: «مَا أَخْلَصَ عَبْدٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً إِلاَّ جَرَتْ يَنَابِيعُ اَلْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلَى لِسَانِهِ»هیچ بندهاى چهل روز متوالى قدم در وادى اخلاص ننهاد جز آن که چشمههاى حکمت و معرفت از قلبش بر زبان او جارى مىشود.(۲)
🟢تقرّب به خدا
حضرت علی (ع) در این باره فرمود: «تَقَرُّبُ العَبدِ إلَى اللّه ِ سُبحانَهُ بِإخلاصِ نِيَّتِهِ» نزدیک شدن بنده به خدای سبحان به سبب خالص کردن نیت اوست.(۳)
🟢خضوع تمام ما سوى اللّه در برابر انسان مخلص
امام صادق (ع) فرمود: «إنّ المؤمنَ يَخشَعُ لَه كـلُّ شيءٍ ، و يَهابُهُ كلُّ شيءٍ . ثُمّ قالَ : إذا كانَ مُخْلِصا للّه ِ أخافَ اللّه ُ مِنه كلَّ شيءٍ ، حتّى هَوامَّ الأرضِ و سِباعَها و طيرَ السّماءِ و حِيتانَ البحرِ»
همه اشياء براى مؤمن كرنش مى كنند و همه اشياء به او احترام مى گذارند. ]آنگاه فرمود: [اگر براى خدا اخلاص ورزد، خداوند همه چيز را از او بيمناك مى سازد، حتّى حشرات و خزندگان و درندگان زمين و پرندگان آسمان و ماهيان دريا را.(۴)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🟢امدادهای الهی
اثر دیگر رعایت اخلاص، یاری، پشتیبانی و امدادهای الهی در زندگی فرد مخلص است.
➖حضرت فاطمه زهرا (ع) فرمود: «مَن أصعَدَ إلَى اللّه ِ خالِصَ عِبادَتِهِ أهبَطَ اللّه ُ إلَيهِ أفضَلَ مَصلَحَتِهِ»
کسی که عبادت خالصانه اش را به سوی خدا بالا بفرستد، خداوند بهترین مصلحتش را به سوی او فرو خواهد فرستاد.(۵)
🟢امنیت روانی
افراد مخلص ترس و حزن ندارند، نه غصه گذشته را می خورند و نه از آینده ترس به دل راه میدهند .
کسیکه روی خود را تسلیم خدا کند و نیکوکار باشد، پاداش او نزد پروردگارش ثابت است، نه ترسی بر آنها است و نه غمگین میشوند: «بَلی مَن اسلَمَ وَجهَهُ لِلَّهِ و هُوَ مُحسِنٌ فَلَهُ اجرُهُ عِندَ رَبّهِ و لا خَوفٌ عَلَیهِم و لا هُم یَحزَنون».(۶)
🟢سعادت و کامیابى
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
أماراتُ السَّعادَةِ إخلاصُ العَمَلِ .حديث
امام على عليه السلام : از نشانه هاى سعادت ، اخلاص داشتن در عمل است .(۷)
🟢اخلاص،خلاص از غفلت
امام صادق (ع) مى فرماید: «لابُدَّ لِلعَبدِ مِن خالِصِ النِّيَّهِ في كُلِّ حَرَكَةٍ وسُكونٍ ؛ لأ نَّهُ إذا لَم يَكُن هذا المَعنى يَكونُ غافِلاً » شرط بندگی خدا این است که در هر حرکت و سکونى نیتش را برای خدا خالص سازد زیرا اگر چنین نکند، غافل است.(۸)
➖ حضرت پیامبر(ص) فرمود:«إذا عَلِمتُ أنَّ الغالِبَ على عَبدِي الاشتِغالُ بِي نَقَلتُ شَهوَتَهُ في مَسألَتِي و مُناجاتِي ، فإذا كانَ عَبدِي كَذلِكَ فأَرَادَ أن يَسهُوَ حُلْتُ بَينَهُ و بَينَ أن يَسهُوَ ، اُولئكَ أوليائي حقّاً ، اُولئكَ الأبطالُ حقّاً .(۹)
خداوند سبحان فرماید : چون بدانم كه يادِ من بر جان بنده ام چيره گشته است، خواهش او را متوجّه سؤال و مناجات با خود كنم ؛ پس چون بنده ام چنين شود، هرگاه بخواهد دچار سهو و غفلت شود ، مانع غفلتش شوم؛ اينان دوستان حقيقى من ، و قهرمانان واقعى هستند .
🟢کمال عبادت
حضرت جواد (ع) فرمود:«أفضَلُ العِبادَةِ الإخلاصُ ».(۱۰)
برترين عبادت، اخلاص است.
در این باره روایتی هم از امام صادق (ع)نقل شده است که میفرماید:
«إنَّ العُبّادَ ثَلاثَةٌ: قَومٌ عَبَدُوا اللّهَ عَزَّوجَلَّ خَوفًا فَتِلكَ عِبادَةُ العَبيدِ، وقَومٌ عَبَدُوا اللّهَ تَبارَكَ وتَعالى طَلَبَ الثَّوابِ فَتِلكَ عِبادَةُ الاجَراءِ، وقَومٌ عَبَدُوا اللّهَ عَزَّوجَلَّ حُبًّا لَهُ فَتِلكَ عِبادَةُ الأَحرارِ، وهِيَ أفضَلُ العِبادَةِ».
عبادت کنندگان، سه گروهند: گروهى خدا را از ترس مىپرستند كه اين پرستش بردگان است و گروهى، در جستجوى پاداش كه اين پرستش مزدوران است [که اگر به او مزد ندهند، عبادت نمیکند] و گروهى، خداوند را به سبب عشق و محبّت مىپرستند كه اين پرستش آزادگان و برترين پرستش است.(۱۱)
💠داستان
عارف و اصل كامل، مرحوم ميرزا جواد آقا ملكي مي نويسد:
از يكي از عالمان بزرگ نقل كرده اند كه او سي سال در صف اول نماز جماعت اقتدا مي كرد. پس از سي سال، روزي به عللي نتوانست خود را به صف اول برساند و در صف دوم ايستاد و از اين كه مردم او را در صف دوم ديدند گويا در خود خجالتي احساس كرد. از اين جا متوجه شد كه در اين مدت طولاني كه در پيشاپيش مردم و در رديف اول نماز مي خوانده از روي « ريا» بوده است. از اين تمام آن سي سال نماز را قضا كرد.
بحث مفصلی هم قبلا تقدیم شده است 👈 لینک
ـــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحار الأنوار،ج۷۲،ص۳۰۴.
۲.عيون أخبار الرضا(ع)،ج۲،ص۶۹
۳.غرر الحکم۴۴۷۷.
۴.بحار الأنوار ،ج۶۹،ص۲۸۵.
۵. همان ، ج۷۰، ص۲۴۹.
۶.آیه ۲۶۲ بقره
۷.غرر الحكم /۱۲۳۱.
۸.بحار الأنوار،ج۷۰،ص۲۱۰
۹.عدّة الداعي ،ص۲۳۵.
۱۰.تنبیه الخواطر،ج۲ص۱۰۹.
۱۱.الكافي، شیخ کلینی، ج ۲، ص ۸۴.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💖🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
#غیبت
#منبر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🔶مقدمه
«غيبت» آن است كه انسان، پشت سر كسى كه عيب و عملش پوشيده و پنهان است سخنى بگويد كه اگر بشنود ناراحت می شود. در روایات آمده که: «روزی نام شخصى را نزد پيامبر(ص) بردند، بعضى گفتند: او آدم ناتوانى است، پيامبر(ص) فرمود: شما غيبت او را كرديد. عرض كردند: اى رسول خدا، صفتش را گفتيم؛ آن حضرت فرمودند: اگر چيزى را مى گفتيد كه در او نبود، به او تهمت زده بوديد، نه غيبت».
🔴آیه قرآن
در سوره حجرات آمده است:
«وَ لا یغْتَبْ بَعْضُکمْ بَعْضاً أَ یحِبُّ أَحَدُکمْ أَنْ یأْکلَ لَحْمَ أَخیهِ مَیتاً فَکرِهْتُمُوه». و غیبت یکدیگر را روا مدارید آیا شما دوست می دارید گوشت برادر مرده خود را بخورید البته کراهت و نفرت از آن دارید.(۱)
👈این تشبیه که در واقع یک دلیل منطقى را تشکیل مى دهد، تمام ابعاد مسأله غیبت را بیان کرده، شخص غائب را به مرده تشبیه مى کند، و رابطه دینى او را به عنوان برادرى و اخوّت و آبروى او را به پاره تن او و غیبت را به منزله خوردن گوشت او، کارى که هر وجدانى، هر قدر ضعیف باشد، از آن ابا و وحشت دارد، و حتى در سخت ترین حالات حاضر نیست چنین کند.
🔴احادیث
➖امام زینالعابدین(ع)
«تَحْرُمُ الجَنَّةُ عَلَی ثَلاثَةٍ: عَلَی المنّانِ وَ عَلَی المُغتابِ وَ عَلَی مُدِمنِ الخَمرِ».
این سه نفر به بهشت راه ندارند: آدم منّتگذار و كسی كه غیبت مردم را میكند و دائم الخمر مشروبخوار.
➖حضرت امیر(ع)
أَبغَضُ الخَلائِق اِلیَ اللهِ، اَلمُغتابُ.
كسی كه غیبت میكند منفورترین خلق الله در نزد خدا است.(۳)
➖امام صادق(ع)
اَلغِیبةُ أَن تَقولَ فی أخیكَ ما سَتَرَهُ اللهُ و امّا الأمرُ الظّاهرُ فیه مِثلُ الحِدَّةِ والعَجَلةِ فَلا.
غیبت آنست كه دربارة برادر دینیات چیزی كه خدا آن را مستور داشته تو آن را آشكار كنی و اما چیزهاییكه به ظاهر دارد از قبیل تندخوئی و عجول بودن غیبت به حساب نمیآید. (۴)
➖حضرت پیامبر(ص):
«تَركُ الغیبَةِ اَحَبُّ اِلیَ اللهِ عزَّوجلَّ مِن عَشَرَةِ آلافِ رَكعةٍ تَطَوُّعاً!
خودداری از غیبت كردن، در نزد خدای متعال از ده هزار ركعت نماز مستحبّی محبوبتر است! (۵)
➖امام صادق(ع):
«مَنِ اغْتیبَ عِندَهُ اَخوهُ المُؤمنُ فَلَم یَنصُرْهُ وَ لَم یَدفَعْ عَنْهُ وَ هُوَ یَقدِرُ، خَذَلَهُ اللهُ وَ حَقَّرَهُ فی الدُّنیا و الآخرة.
کسی که در نزد او از برادر مؤمنش غیبت بشود و او بتواند وی را یاری و دفع غیبت نماید ولی شانه خالی کند، خداوند او را در دنیا و آخرت خوار و درمانده خواهد نمود. (۶)
🔴پیامدهای غیبت در دنیا:
➖ریختن آبرو و شکستن حریم
➖ایجاد دشمنی و اختلاف
➖سلب اعتماد
➖تبلیغ زشتی ها
➖تضعیف وحدت
🔴پیامدهای آخرتی غیبت:
➖مانع پذیرش اعمال نیک
➖انتقال نیکیها
➖تأخیر پاداش و تقدیم مجازات
➖عذاب قبر
➖تجسم زشت در روز قیامت
➖از بین برنده اعمال نیک
➖محروم شدن از بهشت
✅شناخت انگیزه ها
معالجه غیبت نیاز به شناسایی انگیزه های آن دارد حتی گاهی ممکن است شخص با انگیره درست و ناخواسته مرتکب شود پس باید خیلی دقت کنیم و انگیزه های مختلف غیبت را بشناسیم تا از روی اشتباه و یا از روی وسوسه شیطان مرتکب غیبت نشویم؛
➖فرو نشاندن خشم بر کسى که به او غضب کرده
➖همراهى با دیگران
➖خنثی کردن اثر حرفی که درباره او زده شده است.
➖برای تبرئه کردن خود از اتهام
➖مباهات و تکبر؛ گاهی شخص برای این که فضیلت خود را اثبات کند، عیب برادر دینی اش را ذکر می نماید.
➖حسد به کسى که مردم به او احترام کنند و دوستش دارند.
➖مزاح و شوخى
➖مسخره کردن دیگرى و خوارشمردن او
➖دلسوزى؛ که با دیدن عیب مؤمنی، از روی دلسوزی به باز گفتن آن می پردازد.
➖خشم براى خدا، به این که در رفتار زشتی که از دیگران می بیند، چنان خشمگین می شود که ضمن اظهار نفرت، نام آن فرد را هم ذکر می کند.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.حجرات/۱۲.
۲.وسائل، ج ٨، ص ٥٩٩
۳.میزانالحكمة، ج ١، ص ٤٣٣
۴. كافی، ج ٤، ص ٦٢
۵.مستدرك، ج ٩، ص ١١٧
۶.بحار، ج ٧٥، ص ٢٦٢
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ
#لبیک_یا_خامنه_ای
#گُمنام🦋
🚩🇮🇷🇵🇸
╭─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╮
https://eitaa.com/joinchat/3920691917C9a79f3a574
╰─═ঊঈ🕊💚🕊ঊঈ═─╯
#اَللَّهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌠☫﷽☫🌠
❤ آقاجان دل ما به تو خوش است، وگرنه در این روزگار سخت که از داخل و خارج در معرض خیانت مسئولین نفوذی و فریبخورده و تهدید اربابان صهیونیستی شون هستیم، از غصه دق میکردیم 😔 #ایران #ایران_همدل #ایران_قوی
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥پاسخ حکیم فرزانه رهبر انقلاب به سادگی ظریف و تیم روحانی ...
💥دست به دست کنید🤌
🔺️نماز شب
اومد بهم گفت: " میشه ساعت 4 صبح بیدارم کنی تا داروهام رو بخورم؟ "
ساعت 4 صبح بیدارش کردم، تشکر کرد و بلند شد از سنگر رفت بیرون ...
بیست الی بیست و پنج دقیقه گذشت، اما نیومد ...
🔶️نگرانش شدم؛ رفتم دنبالش و دیدم یه قبر کنده و توش نماز شب می خونه و زار زار گریه می کنه!
بهش گفتم: " مرد حسابی تو که منو نصف جون کردی! می خواستی نماز شب بخونی چرا به دروغ گفتی مریضم و می خوام داروهام رو بخورم؟؟! "
🔷️برگشت و گفت: " خدا شاهده من مریضم، چشمای من مریضه، دلم مریضه. من شونزده سالمه!
چشام مریضه! چون توی این شانزده سال امام زمان عج رو ندیده ...
دلم مریضه! بعد از 16 سال هنوز نتونستم با خدا خوب ارتباط برقرار کنم ...
گوشام مریضه! هنوز نتونستم یه صدای الهی بشنوم ..