🚦تلاش مسجد در تحقق اقتصاد مقاومتی
🔸مسجد در راستای مردمی کردن اقتصاد در چند حیطه می تواند نقش آفرین باشد. از جمله آنها، #گفتمان_سازی فرهنگ «کار» است. به کرات در سفارشات دین اسلام داریم که کار و فعالیت اقتصادی، عبادت دانسته شده است. در مدل اقتصادی بلوک شرق، کار مردم صرفا برای پایایی و تحکیم پایه های دولت و حکومت بود. در اقتصاد غربی، کار مردم صرفا برای پر کردن جیب کارتل های بزرگ اقتصادی و ابرسرمایه دارهاست.
🔸 مدل کار در اقتصاد مقاومتی که نسخه به روز شده #اقتصاد_اسلامی است، کار کردن امری واجب و تحسین شده است؛ چراکه هم رفع نیازهای فردی و خانوادگی را در پی دارد و هم به عزت و سربلندی #نظام_اسلامی منجر خواهد شد. مسجد می تواند به برنامه های فرهنگی در زمینه تشویق مردم به کار کردن و نیز مشاوره دادن در امور شغلی و کاری به مردمی شدن اقتصاد جامعه یاری برساند.
🔹برگرفته از کتاب "مسجد تراز از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)"
#پژوهشکده_شهید_صدر
#مرکز_نظامسازی_اسلامی
#اندیشکده_مسجد
📲 @sadr_ir
🚦ارتقاء آموزشهای سواد رسانه؛ با تاکید بر رویکرد تمدنی
🔸حسین کیاء:
امروزه تمرکز بخش زیادی از آموزشهای سواد رسانهای در کشور، معطوف به حوزه مصرف فردی مخاطبان و کاربران رسانهها است، این در حالی است که معمولاً از قدرت رسانهها در تحمیل #قواعد_تمدنی خود بر مصرف کننده غفلت میشود؛ همان مسئلهای که مک لوهان سالها پیش تلاش کرده بود تا با بیان عبارت «#رسانه_پیام_است »، نسبت به اهمیت و تأثیرات عمیق تمدنی آن هشدار دهد. در نتیجۀ این غفلت تمدنی در آموزشهای سواد رسانهای، امروزه اکثر مصرف کنندگان به صورت ناخودآگاه در برابر ماهیت، اقتضائات و الزامات فرهنگی و اجتماعی رسانهها منفعل و تأثیرپذیر هستند.
🔸بر همین اساس، یکی از مهمترین نکاتی که در تحقق ارتباطات تمدنساز نوین اسلامی مؤثر خواهد بود، ایجاد نهضت گسترده #آموزش_سواد_رسانهای و توجه ویژه به رویکردهای تمدنی در این آموزشها و تکیه بر آگاهسازی و توجهدادن مخاطب به ماهیت و اقتضائات تمدنی رسانهها است. به عنوان مثال، میتوان با سیاستگذاری، برنامهریزی و آموزشهای مستمر و تدریجی، در مصرفکنندگان رسانهای بهویژه کودکان و نوجوانان نهادینه کرد که گاهی لازم است در مواجهه با رسانهها #درنگ کنند و از مؤلفۀ #سرعت که عملاً #ضدتوجه است فاصله بگیرند؛ چون انسانِ مصرفزدهی مدرن همواره از ترس اینکه از دیگران عقب نیفتد، منفعلانه و به سرعت در حال مصرف رسانهای است که این مصرف میتواند برای کسب هر نوع لذتی در فضای مجازی یا حقیقی باشد.
#پژوهشکده_شهید_صدر
#مرکز_نظامسازی
#اندیشکده_فرهنگ_و_رسانه
📲 @sadr_ir
🚦 ما بر آنیم از زاویهای دیگر به واقعیتهای عرصه بینالملل و آمریکا بپردازیم!
✅ با ما همراه باشید ...
🔹سایت:
Ascenter.ir
🔸ایتا:
eitaa.com/ascenter
🔹آپارات:
https://www.aparat.com/Center_for_American_Studies
🔸اینستاگرام:
https://instagram.com/ascenter.ir?utm_medium=copy_link
#پژوهشکده_شهید_صدر
#مرکز_مطالعات_آمریکا
📲 @sadr_ir
🚦تحقق عدالت اجتماعی توسط مسجد
🔸عدالت اجتماعی یعنی طبقات فرودست جامعه باید از پیشرفت های اقتصادی کشور، سود بیشتری ببرند. پیشرفتها صرفا نباید منجر به شکل گیری طبقه ای از اشراف و سرمایه داران شود؛ بلکه باید در لایه های فرودست جامعه توزیع شود.
🔸مسجد می تواند با تربیت فعالان اقتصادی که فهم دینی داشته باشند، یکی از مهمترین کارها در کمک به عدالت محور شدن اقتصاد را انجام دهد. اگر کادر اقتصادی کشور در لایه های مختلف، تربیت شده مسجد باشند و امر عدالت محوری در فرایند تربیت به آنها آموزانده شده باشد، بخش زیادی از مشکلات حل خواهد. تربیت شده مسجد، چنانچه به صورت صحیح تربیت شده باشد، بخشی از ثروت خود را در قالب انفاق، خمس، صدقه و غیره در اختیار طبقات فرودست جامعه خواهد نهاد. ایشان از روحانیون و مسجدی ها می خواهند که در امور خیریه ای مانند صندوقهای قرض الحسنه و غیره پیشرو باشند. تشکیل تعاونی های اقتصادی با محوریت مساجد از دیگر مصادیق این امر است. همه این موارد در نهایت به نفع عدالت اجتماعی و در خدمت عدالت اجتماعی خواهد بود.
🔹برگرفته از کتاب "مسجد تراز از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)"
#پژوهشکده_شهید_صدر
#مرکز_نظامسازی_اسلامی
#اندیشکده_مسجد
📲 @sadr_ir
📍#دکتر_سید_هادی_افقهی :
🔸ما برای تحقق #تمدن_نوین_اسلامی نیازمند استقرار الگوی امام_امت هستیم. مجموعه اقدامات و نقشآفرینیهایشهید سلیمانی موجب شد که بُعد امتی انقلاب اسلامی گسترش و ظهور یابد و این الگو بصورت عملی در سطح بینالمللی نمایش پیدا کند تا جایی که پس از #شهادت وی، کشورهای بسیاری در منطقه، نسبت به ترور ایشان موضعگیری یکسان (محکوم) کردند و انسجام واقعی را نشان دادند و آزادگان جهان و محور #مقاومت_منطقه همچون یک امت واحده به میدان آمدند.
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir
🚦سنت "دو دولت" در آغاز تاریخ
تاریخ صحنه کشاکش دو نوع طینت است؛ طینت نور و ظلمت!
#پژوهشکده_شهید_صدر
#مرکز_تمدنپژوهی
📲 @sadr_ir
🚦غرفه مرکز نهضت ترجمه در نمایشگاه کتاب
📍حضور شخصیتهای مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی در غرفهٔ مرکز نهضت ترجمه
🔸مرکز نهضت ترجمه پژوهشکده شهید صدر در نمایشگاه کتاب تهران در غرفهای با ارائه فعالیتهای ترجمه زین سو (ترجمه آثار فارسی به زبانهای خارجی) و فعالیتهای مرتبط با این فرآیند، اعم از واژهنامههای تخصصی حوزه مقاومت و نیز محتواهای تولیدی در زمینه ادبیات مقاومت و جدیدترین تکنیکهای ترجمه حضور یافته است.
🔸موضوع #فرآیندمحوری مهمترین بخشی است که در این مرکز به آن توجه شده است. این مرکز با ایجاد بستر برای ناشرین داخلی حوزه ادبیات مقاومت، در مسیر ترجمه و نشر این آثار آمادگی دارد.
مشروح گزارش نشست👈
http://fna.ir/1ovsun
#مرکز_نهضت_ترجمه
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir
🚦غرفه مرکز نهضت ترجمه در نمایشگاه کتاب
📍حضور شخصیتهای مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی در غرفهٔ مرکز نهضت ترجمه
#مرکز_نهضت_ترجمه
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲 @sadr_ir
🚦خانواده عقلانی
📍در نگاه #شهید_مطهری:
🔸امر ازدواج و تشکیل خانواده نگاهی عقلانی و تکاملی است. عقلانی به این معنا که اولا #ازدواج فینفسه ارجحیت و قداست دارد و بقای فرد و جامعه را تضمین میکند و ثانیا هر اختلاف و مشکلی باید از طریق گفتگو و #عقلانیت حل شود. تکاملی به این معنا که مرد و زن، با ازدواج از فردیت خود خارج شده و یکدیگر را کامل میکنند:
🔸«#تشکیل_خانواده يعني يک نوع علاقهمند شدن به سرنوشت ديگران و يکي از علل اينکه در اسلام ازدواج يک امر مقدس و عبادت تلقي شده، همين است. ازدواج اولين مرحلهي خروج از خود طبيعي فردي و توسعه پيدا کردن #شخصيت_انسان است.
پختگي که در پرتو ازدواج و تشکيل خانواده ايجاد مي شود، در هيچ جاي ديگر نميتوان به آن رسيد و آن را فقط در ازدواج و تشکيل خانواده بايد به دست آورد.»
#پژوهشکده_شهید_صدر
#اندیشکده_خانواده
📲 @sadr_ir