🚨طرح «دوگانه تعامل یا تقابل» در سیاست خارجی مانند آنست که بگوییم در رانندگی یا باید از پدال گاز استفاده کرد یا ترمز!
🔸همزمان با سالگرد یوم الله 13 آبان، عصر امروز دکتر سعید جلیلی با حضور در دانشگاه علم و صنعت به ایراد سخنرانی پیرامون مسائل سیاست خارجی کشور پرداخت.
🔸واکنش عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور به سخنان اخیر ریاست محترم جمهوری در خصوص طرح دوگانه «تعامل یا تقابل» از جمله مهمترین بخش های این سخنرانی بود.
🔗گزارش خبری: ytre.ir/uK2
📸 گزارش تصویری: http://ytre.ir/uKT
✅ @saeedjalily
🔻اهم مطالب مطرح شده در مراسم 13 آبان دانشگاه علم و صنعت
دکتر جلیلی:
🔹آقای رئیس جمهور در کمتر از یکماه گذشته سوالی را در جمع برخی دانشجویان دانشگاه تهران سوالی را مطرح کردند و از دانشگاهیان خواستند تا در این زمینه نقطه نظرات خود را ارائه کنند.
🔹پرسش ایشان اینست که «پیشرفت و آینده کشور در سایه تعامل با دنیا است یا تقابل؟». همچنین ایشان گفته اند که «یک عده میگویند تعامل سازنده انجام دهیم و یک عده میگویند تعامل مستمر؛ عدهای میگویند جز قدرتنمایی و کشتن دشمن خبیث و تقابل راه دیگری نیست، یک عده هم میگویند بسیاری از مشکلاتمان با دنیا را میتوان با تعامل مستمر حل کنیم.» سوال باید دقیق باشد؛ اینکه گفته شود «تقابل خوب است یا تعامل؟» مانند آنست که بگوییم در رانندگی، «از پدال گاز باید استفاده کرد یا ترمز؟!».
🔹در همان سخنان گفته شده که «عدهای گفتهاند در گفتگو با آزانس وقت تلف کردید و گفتگو هیچ فایدهای ندارد.» چه کسی این حرف را زده؟ وقتی آزانس اعلام کرد که ما 6 موضوع باقی مانده داریم که همه آن مسائل و موضوعات باقیمانده هم مربوط به دوره دولت هشتم و پیش از سال 2003 بوده است. در گفتگو با آزانس، هر شش موضوع باقیمانده در سال 1386 با نامه رسمی آزانس حل و مختومه شد و کسی هم آن را وقت تلف کردن ندانست.
🔹در همان سخنرانی گفته شده است که «عده ای میگویند وقتی ما با شش قدرت جهانی درحال مذاکره بودیم، برخی میگفتند نباید مذاکره کرد.» اما سوال اینست که شش قدرت جهانی چه وقت پای میز مذاکره آمدند؟ آنها سال 92 مجبور شدند پای میز بنشینند یا سال 87؟ اینگونه پرداختن به مسائل با آدرس غلط، و طرح ناقص مسئله برای افکار عمومی داخل، اهداف سیاست خارجی را محقق نمیکند.
🔸دکتر جلیلی در واکنش به «قهرمان دیپلماسی» خوانده شدن خود توسط یکی از نمایندگان دانشجویی گفت: قهرمان دیپلماسی، دانشمندان و شهدای هستهای بودند که شش قدرت جهانی را در سال 87 به پای میز مذاکره نشاندند و در عمل حقوق ملت ایران را تثبیت کردند.
✅ @saeedjalily
12.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨کلیپ ویژه| رفراندومِ «گاز یا ترمز؟»!
🔸واکنش صریح دکتر جلیلی به مغالطه اخیر رییس جمهور در خصوص طرح دوگانه «تعامل یا تقابل؟» در سیاست خارجی
✅ @saeedjalily
10.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اینها قصه نیست!
🔸رقص روی یک پا؛ روایتی از شهدای شهر لنگرود در هشت سال دفاع مقدس
✅ @saeedjalily
9.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سوال روشن از رئیس جمهور: چه کسی گفته است گفتگو با آژانس وقت تلف کردن است؟
🔸دکتر جلیلی: ما ظرف مدت شش ماه هر شش مسئله با آژانس بین المللی انرژی اتمی را حل کردیم
🔸شش قدرت جهانی سال ۸۷ مجبور شدند پای میز مذاکره بیایند یا ۹۲؟!
✅ @saeedjalily
7.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨ضعف دولت در تعامل خارجی و تضعیف تولید ملی
🔸روایت جلیلی از یک فرصت سوزی چند صدمیلیون دلاری بخاطر واردات کشتی
🔸یک سوال «واقعی» در حوزه سیاست خارجی: چرا روابط پرمنفعت تجاری با برخی کشورها ادامه پیدا نکرد؟!
✅ @saeedjalily
🔻نشست اقتصادی دولت سایه با نمایندگان مجلس
💡طرح عملی کارشناسان اقتصادی برای رشد حدود ۲درصدی اقتصاد کشور/ با تکمیل پروژه های نیمه تمام عمرانی با حداقل پیشرفت ۷۰ درصدی در طی یکسال، میتوان رکورد تورمی را مهار کرد
🔸در ادامه سلسله نشست های تخصصی-مشورتی دولت سایه جهت تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های کشور، هفته گذشته نشستی کارشناسی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در دفتر دکتر جلیلی برگزار شد.
🔸در این جلسه، کارشناسان کارگروه اقتصادی دولت سایه با ارائه «طرح تکمیل پروژه های نیمه تمام اقتصادی» به توضیح راهکارهای نحوهی تامین مالی و فواید اجرای این طرح پرداختند.
🔗گزارش خبری: http://ytre.ir/vUj
✅ @saeedjalily
دکتر سعید جلیلی
🔻نشست اقتصادی دولت سایه با نمایندگان مجلس 💡طرح عملی کارشناسان اقتصادی برای رشد حدود ۲درصدی اقتصاد ک
🔻طرح پیشنهادی کارشناسان دولت سایه به نمایندگان مجلس برای تکمیل پروژههای نیمهتمام عمرانی چیست؟
🔹با توجه به اینکه حجم پروژه های تکمیل نشده در کشور بالغ بر ۱۰۰میلیارد دلار و با میانگین پیشرفت ۵۰درصد میباشد، در این طرح پروژه هایی که بیش از ۷۰درصد پیشرفت دارند در اولویت تکمیل و بهره برداری قرار گرفته است.
🔹بنا بر مطالعه انجام شده حجم این دست پروژه ها بالغ بر ۱۰میلیارد دلار است که ضمن تکمیل آنها طی مدت پیش بینی شده یکساله، با شروع بهرهبرداری شاهد رشد ۲ درصدی اقتصادی در کشور خواهیم بود.
🔹در ادامه این جلسه، گروه کارشناسی تهیه کننده این طرح با ارائه راهکار و توضیح نحوه تامین مالی برای تامین هزینههای پیشبینی شده، هدف از پیشنهاد این طرح کارشناسی را، تورم زدایی و رهایی از رکود اعلام کرد. از جمله محورهای این راهکار به شرح زیر است:
1️⃣ضمن مطالعه پروژه های عمرانی مشمول طرح(بیش از ۷۰ درصد پیشرفت)برای اجرایی کردن این پروژه ها زمان پیش بینی شده حداکثر یک سال است.
2️⃣دولت تنها میبایست با تخصیص بودجه سالیانه خود در بخش عمرانی که ذیل با لایحه سالیانه بودجه آن را مشخص میکند، این بودجه را در اختیار بانک کارگزار قرار دهد.
3️⃣بانک کارگزار متعهد است تا ضمن ترکیب منابع مالی دولت با منابع خود، تسهیلات با نرخ ترجیحی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند. ترکیب این منابع به صورت مساوی صورت میگیرد. یعنی به هرمیزان که دولت از بودجه عمرانی خود در بانک کارگزار سرمایه گذاری کند، بانک نیز به همان میزان از منابع خود تخصیص داده و در واقع بودجه عمرانی دولت برای تکمیل پروژه ها دو برابر میگردد.
4️⃣گفتنی است طبق تحقیقات صورت گرفته، هم اکنون چندین بانک کشور آماده همکاری با دولت طبق این شرایط هستند.
5️⃣با انجام مراحل قبلی، دولت در مقام قاعده گذار و خریدار خدمات پروژه قرار گرفته و منابع آن نقش اهرمی پیدا میکند.
6️⃣بخش دیگری از بودجه مورد نیاز میبایست از طریق صندوق توسعه ملی تخصیص داده شود؛ صندوق توسعه نیز با شرایط فوق الذکر نزد بانک کارگزار سپرده گذاری کرده و بانک نیز میبایست ضمن ارائه تسهیلات به میزان دو برابر این سپرده،خرید حداقل خدمات پروژهها را تضمین نمایند.
🔹در نهایت، بخش خصوصی با ارائه پیشنهاد مالی خود جهت تکمیل پروژه ها، پس از تایید بانک کارگزار، میتواند تسهیلات فوق را با قید شروط اخذ وام، دریافت نماید.
✅ @saeedjalily
🚨چه کسی میتواند همهی قیمتها را به یک ده هزارم قبلی برساند؟!
🔹نشست نقد لایحه پیشنهادی دولت برای حذف چهار صفر از پول ملی با ارائه دکتر ابراهیم شیبانی و با حضور 12 تن از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در دفتر دکتر سعید جلیلی برگزار شد.
🔹دکتر ابراهیم شیبانی، اقتصاددان، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، رئیس کل پیشین بانک مرکزی در دولت هشتم و نهم، و همچنین سفیر سابق ایران در اتریش است.
🔹وی هم اکنون ریاست کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی سیاست خارجی کشورمان را بعهده دارد.
🔗گزارش خبری: http://ytre.ir/v7U
📸گزارش تصویری: http://ytre.ir/v7R
✅ @saeedjalily
🔻اهم نکات دکتر ابراهیم شیبانی پیرامون نقد «لایحه حذف چهار صفر از پول ملی»
شیبانی:
🔹ریاست محترم بانک مرکزی اعلام کردند که این لایحه نه در رشد اقتصاد ما اثر میگذارد و نه تاثیری در بهبود نرخ تورم خواهد داشت و تنها باعث تسهیل مبادلات خواهد شد اما ما معتقدیم که دردسر ساز نیز خواهد بود. اظهار نظر ایشان خود گویای مطلب است که فایده این طرح کم و زیان آن زیاد است.
🔹برخی کشور هایی که به حذف صفر از پول ملی خود روی آوردند، بخاطر تورم های بوجود آمده بعدی، مجبور به تکرار چندین باره این اقدام شدند. 29 کشور از 47 کشور مذکور نظیر برزیل(7 بار)، آرژانتین(6 بار)، چین(3بار)،کره جنوبی(2 بار)، یوگسلاوی(6بار) و ... مجبور به حذف مجدد صفرها شدند.
🔹سابقه حذف صفر در ترکیه که میانگین تورم سه دهه اخیر آن 54درصد بوده، به مانند آن بوده است که واحد پول ملی در ایران از ریال به تومان تغییر کند و در واقع تاثیری در مبادلات نیز نداشته است؛ اما وضعیت ما متفاوت است.
🔹امکان ایجاد تورم بیشتر پس از حذف صفرها وجود دارد. چه تضمینی وجود دارد که قیمت چند صد کالای مورد استفاده خانوادهها و چند هزار کالای مورد استفاده در بخش اقتصادی به همین میزان کاهش یابد؟ چه کسی یا نهادی قدرت نظارت دارد که همه قیمت ها به یک ده هزارم قبل برساند؟
🔹پس از اعمال تغییر،اگر قیمت کالایی 1 تومان است و بخواهند افزایش قیمتی به میزان 2 ریال روی آن کالا اعمال کنند، به لحاظ ذهنی این کار راحت تر خواهد بود؛ در صورتی که این 2 ریال معادل 2 هزار تومان فعلی است و باعث فشار بر اقشار ضعیف جامعه خواهد شد و نهایتا منجر به رشد تورم بالاتر میشود.
✅ @saeedjalily
6.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🚨 چرا حذف چهار صفر از پول ملی دردسر آفرین است؟
🔸هشدارهای رئیس کل اسبق بانک مرکزی در نشست دولت سایه با نمایندگان مجلس
🔸دکتر شیبانی: چه کسی تضمین میکند پس از حذف چهار صفر، همه کالاها به یک ده هزارم قیمت قبلی برگردد؟
✅ @saeedjalily